Предати потписи за кандидатуру Вучића; Вучевић: Кандидовали смо најбољег

Танјуг

04. 03. 2017. у 12:15

Предати потписи за кандидатуру Вучића; Вучевић: Кандидовали смо најбољег

Фото З. Јовановић

Функционери СНС и коалиционих странака предали су данас Републичкој изборној комисији за кандидатуру Александра Вучића 60.000 потписа, који су прикупљени, како наводе у СНС, за свега 12 сати

Функционери СНС и коалиционих странака предали су данас Републичкој изборној комисији за кандидатуру Александра Вучића 60.000 потписа, који су прикупљени, како наводе у СНС, за свега 12 сати.

Сам Вучић, иако најављиван, није присуствовао, а за мање од сат времена има предизборни митинг у Крушевцу.

Предаји потписа присуствовали су председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић, потпредседници Милош Вучевић и Миленко Јованов, Небојша Стефановић и други страначки дункционери.

Испред коалиционих партнера присуствовали су лидер СПС Ивица Дачић, Расим Љајић, Милан Кркобабић, Александар Вулин, Драгомир Карић и Иштван Пастор.

Избори за председника Србије расписани су за 2. април, а потписе за кандидатуру прва је предала владајућа коалиција.

ВУЧЕВИЋ: КАНДИДОВАЛИ СМО НАЈБОЉЕГ

Потпредседник СНС Милош Вучевић истакао је данас, након предаје потписа за кандидатуру Александра Вучића за председника Србије, да је СНС са коалиционим партнерима кандидовала најбољег.

"А то је Вучић, који је показао колико може да постигне својим радом, марљивошћу, дисциплином, а ти резултати, које је постигао, били су у интересу државе и народа Србије", рекао је Вучевић новинарима и истакао да су Вучићу поверење поклонили као свом кандидату и коалициони партнери, јер су уверени да је он гарант политичке стабилности у наредном периоду.

"Кандидовали смо најобразованијег, најмарљивијег, Вучића, јер верујемо да је он гарант политичке стабилности Србије у наредном еприоду. И данас неки призивају македонски или украјински сценарио у Србији. Ми сви заједно, уз подршку грађана Србије, нећемо дозволити ни македонски, ни румунски, ни украјински развој догађаја", поручио је Вучевић.

Према његовим речима, изборна утакмица биће неизвесна и неће бити лако.

"Убеђен сам да ће грађани Србије да се одлуче за наставак развоја Србије, сигурну будућност наших грађана и наше, најлепше, државе", закључио је он и позвао грађане да искористе бирачко право и изађу на изборе.

ЉАЈИЋ:КОНТИНУИТЕТ СТАБИЛНОСТИ И НАПРЕТКА СА ВУЧИЋЕМ

Председник СДПС Расим Љајић данас је, приликом предаје потписа за кандидатуру Александра Вучића за председника Републике у РИК-у, рекао да је потребно остварити континуитет који се манифестује кроз економско оснаживање Србије, јер само таква Србија може да обезбеди све своје интересе.

Љајић је у обраћању новинарима рекао да Вучић са функције председника Србије обезбеђује тај континуитет и политичку стабилност.

Како је оценио, политичка стабилност постаје врхунски циљ, посебно сада када је и у окружењу и у свету ситуација таква да се она доводи у питање.

Он је рекао да Србија треба да буде не само "сидро стабилности", већ и да је извози у земље региона, као највећа држава на овим просторима.

Избором Вучића то се остварује, рекао је Љајић и нагласио да је Србији потребно државно јединство и да очекује у том смислу демократску дебату након избора.

ПАСТОР:ЗА ВУЧИЋА И КАО ПРИЈАТЕЉ И КАО ПОЛИТИЧКИ ПАРТНЕР

Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор данас је рекао да у последњих 100 година односи Србије и Мађарске нису били тако добри као сада, да је за то умногоме заслужан премијер Александар Вучић, који је увек имао слуха за мањинске заједнице, и да су то, поред осталог, разлози зашто му дају подршку.

"За Вучића гласам и као пријатељ и као политички партнер", рекао је Пастор новинарима након предаје потписа о кандидатури Вучића, и додао да је лично дошао да на симболичан начин "прикаже" велики број војвођанских Мађара, који су јуче потписивали подршку Вучићу.

Како је рекао, више је разлога за ту подршку, и СНС и СВМ припадају народњачком блоку у ЕП, "а чланови фамилије треба да се помажу", да су имали изузетну сарадњу са премијером и партнерски однос и да су имали осећај перманентног поштовања као и прихватања изнетих ставова.

Он је додао и да ни политичка сцена није лишена личних мотива и емоција и подвукао да му је Вучић био протеклих година и пријатељ и политички партнер и да је у таквој ситуацији логично и нормално да га партнер у политичкој трци и подржава.

Пастор је изнео, како је рекао, још два монента за ту подршку - да никада нису били у протеклих 100 година добри односи Србије и Мађарске као у последње две - три године, у чему је Вучић имао значајну узлогу и приоритет је да се то настави, а дуги је да је Вучић увек имао слуха за питања мањинских зајденица.

"Сматрамо да ће Вучић бити добар председник и ми ћемо са своје стране учинити све да победи на изборима", закључио је лидер СВМ.

ДАЧИЋ: ЈЕДИНИ КАНДИДАТ СА ЈАСНОМ ВИЗИЈОМ И ПРОГРАМОМ

Лидер СПС Ивица Дачић оценио је данас, после предаје потписа за кандидатуру Александра Вучића за председника Србије, да због стабилности Србије нема више путева, већ само једног и једног кандидата са јасном визијом.

"Све друго би било враћање у прошлост, деструкцију, пометње и изазивање разних сценарија који нису донели ништа добро Македонији и Украјини", рекао је Дачић.

„Заједнички кандидат треба да победи како би Србија сачувала политичку стабилност, континуитет, како би био настављен пут којим корачамо, а он подразумева да успоставимо јаку, поштовану земљу, у којој ће народ живети како би требало да живе грађани модерне Европе, као и да заузмемо своје место у оквиру европске породице народа", уверен је Дачић.

Он је казао да се у изјавама и обраћању других кандидата грађанима не могу чути ставови о највазнијим државним питањима, о БиХ, РС, ситуацији на Косову и Метохији, све што је у надлежности председника.

"Сигуран сам да су чак и јуче председнички кандидати са Федериком Могерини највише говорили о Вучићу. Ја сам јој рекао да је могла лепо да заобиђе своје ветеране из бивше власти, за време чије владавине је Србија била позната у међународној заједници по томе што су слагали свакога с ким су сели. У томе се огледа прошлост, у коју Србија не сме да се враћа", рекао је он.

Према његовим речима, Вучићева победа, у коју иначе не сумња, биће резултат тешке политичке борбе.

Ипак, каже, дуго је у политици, 27 година, и има добре политичке процене.

"Зар верујете да бих подржао неког ко ће да изгуби?", упитао је Дачић.

Он је казао да сама чињеница да је предато близу 60.000 потписа, а само СПС је сакупио око 12.000, говори довољно сама по себи колику подршку Вучић ужива.

„Свакако толики број потписа није могуће сакупити ни уз велику партијску машинерију коју странке имају без осећаја самих људи да смо пронашли правог кандидата и кандидовали га. То говори о односу људи према кандидату и зато овде нема страначких разлика", објаснио је Дачић.

Дачић је нагласио да Вуцћића коалиција не подрзава због партијских интересаа, већ због Србије.

„Сви заједно смо убеједни да ће резултат бити у интересу Србије"; закључио је Дачић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (47)

Deki

04.03.2017. 12:27

ma dzaba mu i milion potpisa za pola sata kad će da odleti brzinom svetlosti iz naših života kao najgori košmar!

Миш Мали

04.03.2017. 12:49

Оста човек премијер а кандидова се за председника...вероватно ће и једно и друго успешно да обавља,као о до сад....

Даца

04.03.2017. 13:46

@zoran - У Смедереву је закатан бесплатан концерт на Тргу.

slk

04.03.2017. 13:18

Zato drugi ne mogu da overe potpise ni pomocu trikova, notari kulturno odbijaju da rade. Naprimer Andrej Fajgelj.

Peđa

04.03.2017. 13:45

....narode dragi, izgleda da smo stvarno kreteni, a svi se u politiku razumijemo...mi smo za žaljenje...a nije nam to u genomu....

Los

04.03.2017. 14:16

U našem narodu je uvek bilo jedno 15% onih kojima niko ne valja, kontraprotivnih, srećom za toliko smo uvek jači. Patite miševi.

zoran

04.03.2017. 14:41

Neverovatno ,.ali slika sve govori,obučeni su kao oni iz filma 1984,dakle Veliki brat je un Srbiji.Pametnom dosta,ono što čitaju i gledaju rijalite ne.

Tref

04.03.2017. 21:14

@Goran - Srbija i njeni gradjani imaju jasan put u budućnost sa Vučićem, pokazao je da ima ideje i da može da ih ostvaruje za nas i Srbiju.

Olja

04.03.2017. 19:12

Ovo se prvi put desava, da ovoliko glasova neko skupi. 60000 glasova je dokaz da ova Vlada radi onako kako treba da radi.

Dobrica

05.03.2017. 10:42

Jeste li pričitali da je BELI iz Mladenovca za pet puta manje vreme sakupio 20.000 potpisa, što znači da je popularniji od VUČIĆA.