Министар спољних послова и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да једино кандидовање премијера и председника Српске напредне странке Александра Вучића за председника Србије обезбеђује сигурну победу и да неће да његова судбина зависи од нечијих нереалних амбиција.


"Позивам Вучића да донесе рационалну одлуку која ће донети победу, а формула за победу јесте 'Вучић плус Дачић једнако је победа у првом кругу'", изјавио је Дачић на редовној конференцији за новинаре.

Дачић је рекао да неће да подржи заједничког кандидата који не може да победи у првом кругу.

"Нећу да моја судбина зависи од тога да ли неко има амбицију која није реална у овом тренутку. Тако се играо (Слободан) Милошевић, (Борис) Тадић, надам се и сигуран сам да неће и Вучић", изјавио је председник социјалиста.

Дачић је додао да нема примедбе ни политичке проблеме с Николићем и да ако жели да се кандидује без подршке СНС-а, "само напред", али да његова странка има јасан став.

"Ако је кандидат Вучић, ми га подржавамо, а ако је неко други, ја сам кандидат за председника у име наше коалиције, нема дилеме. А онда ћемо видети ко ће кога подржати у другом кругу ", изјавио је Дачић.