БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да је Србија одлучна да сачува стабилност на Косову и Метохији и да не дозволи да дође до нових сукоба али да је сада ред на Приштину да испуни обавезе из Бриселског споразума и омогући формирање Заједнице српских општина.

Како се наводи у саопштењу, Николић је то рекао у разговору са новом координаторком Уједињених нација у Србији Карлом Робин Херши, која му је предала акредитивно писмо.

Николић је замерио то што се приштинска администрација на скуповима које организују Уједињене нације представља самостално, а не у оквиру делегација различитих агенција Уједињених нација.

Председник Србије је истакао да је Србија посвећена сарадњи са Уједињеним нацијама (УН) и да је избор новог генералног секретара светске организације додатни подстрек у раду свим агенцијама које делују под окриљем УН.

Он је захвалио на помоћи које су Уједињене нације пружале Србији током претходних година, а поготово током поплава 2014. године.Координаторка Херши је исказала решеност да се у свом раду фокусира на оне области које се сарадњом са Србијом покажу као најбитније.

"Уједињене нације су овде да би помогле Србији и зато ће радити заједно са српском државом, како би унапредили услове у којима грађани Србије живе", рекла је Херши.