Николић: Србија одлучна да сачува мир на Косову, сада је ред на Приштину да испуни обавезе

Бета

четвртак, 02. 02. 2017. у 11:47

Николић: Србија одлучна да сачува мир на Косову, сада је ред на Приштину да испуни обавезе

Фото: Танјуг

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да је Србија одлучна да сачува стабилност на Косову и Метохији и да не дозволи да дође до нових сукоба

БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да је Србија одлучна да сачува стабилност на Косову и Метохији и да не дозволи да дође до нових сукоба али да је сада ред на Приштину да испуни обавезе из Бриселског споразума и омогући формирање Заједнице српских општина.

Како се наводи у саопштењу, Николић је то рекао у разговору са новом координаторком Уједињених нација у Србији Карлом Робин Херши, која му је предала акредитивно писмо.

Николић је замерио то што се приштинска администрација на скуповима које организују Уједињене нације представља самостално, а не у оквиру делегација различитих агенција Уједињених нација.

Председник Србије је истакао да је Србија посвећена сарадњи са Уједињеним нацијама (УН) и да је избор новог генералног секретара светске организације додатни подстрек у раду свим агенцијама које делују под окриљем УН.

Он је захвалио на помоћи које су Уједињене нације пружале Србији током претходних година, а поготово током поплава 2014. године.Координаторка Херши је исказала решеност да се у свом раду фокусира на оне области које се сарадњом са Србијом покажу као најбитније.

"Уједињене нације су овде да би помогле Србији и зато ће радити заједно са српском државом, како би унапредили услове у којима грађани Србије живе", рекла је Херши.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Quo vadis, Serbia?

02.02.2017. 12:35

Па "Приштина" је испунила своје обавезе.Има свој Устав и законе, државне органе, граничне прелазе... Уместо државних институција Србије које је Вучић угасио, формирала је албанске, омогућила је Србима који се закуну на поштовање Устава "Приштине" да гласају у Скупштини "Приштине"... Е, сад, што праве глупост, па не прихвате (формално) ту заједницу општина на 11% територије КиМ и наставе са куповином српских имања... Тиме би заокружили процес остваривања суверенитета на целој "својој" територији!

Кипераш

02.02.2017. 22:21

@Quo vadis, Serbia? - Они се сви праве луди, Приштина са Шипцима, има зацртане ставове и не одступају за стопу, а докле ће тако моћи, моћи ће колико хоће, али неће моћи докле хоће!

S.f

02.02.2017. 14:32

Sacuvati mir po svaku cijeni hmmm u medjuvremenu odvojiti dio BIH dio Kosova i dio Hrvatske sve za mir