САМО смо ми српски радикали права опозиција, јер темељито, чињеницама, критикујемо напредњаке, док други то раде паролама и једино што желе је да се врате на власт.

Овим речима лидер СРС Војислав Шешељ одговара на изјаву председника СДС Бориса Тадића да је "и птицама на грани јасно да су ДСС под новим руководством и Шешељева странка део владајуће структуре".

У изјави за "Новости" Шешељ додаје да су и Тадић, као и Бојан Пајтић, Саша Радуловић, Зоран Живковић, за радикале много веће зло него напредњаци.

- Тадић је врхунски безобразник. Испоручио ме је Хагу, као и Младића, Караџића.. Зато је данас недодирљив, не постоји и морална је нула. С друге стране, управо је он допринео да се СНС оснажи, јер је та странка и зачета у његовом кабинету. Исто тако, омогућио им је финансирање из више извора, а што му се све касније обило о главу - оцењује лидер радикала.

Функционер ДСС Драган Маршићанин, такође, не штеди речи критике на рачун лидера СДС:

- Свако ко има мало политичке памети, а Тадић ју је очигледно изгубио, препознаје у ДСС једну од малобројних опозиционих странака. Кад то кажем мислим на то да су опозиционе странке, не оне које се залажу за персоналне промене и мрзе Вучића, већ оне које се залажу за темељну промену данашње политике, па и оне коју је Тадић до јуче водио.