Николић: Очекујем отворени удар европских институција за независност Косова

Бета

петак, 18. 11. 2016. у 13:59

Николић: Очекујем отворени удар европских институција за независност Косова
Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас у Београду да ће неке европске институција вршити "отворени удар" да Србија прихвати да је Косово држава

Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас у Београду да ће неке европске институција вршити "отворени удар" да Србија прихвати да је Косово држава.

"Имаћемо изгледа од неких европских институција отворени удар на покрајину Косово и Метохију да некако схватимо и прихватимо да је то држава", рекао је Николић новинарима после отварања изложбе поводом 175 година од оснивања Српске академије наука и уметности.

Упитан какав је проблем јуче имао са шефицом Еулекса Александром Пападопулу, Николић је казао да она није желела да ниједна њена реч са састанка буде цитирана у саопштењу, а да он сматра да медији морају да буду обавештени када и о чему он разговара са представницима Еулекса.

"Она није рекла ништа што са становишта њеног европејства не би смело да се објави у медијима. Тако да ми није јасно зашто је ставила ембарго на изјаве", рекао је Николић и додао да је Паподопулу показала "како изгледа демократија у организацијама, када мисле да нека изјава неће да се свиди онима који ће ту истину да прочитају".

Он је додао да је њихов разговор био отворен и да је изнео све примедбе које има и да је он сарадницима рекао да се њена жеља уважи.

"Разговор је био искрен и отворен и чак сам ја изнео све примедбе које, чини ми се сада, један представник Србије може да изнесе о томе шта се сада дешава на Косову и Метохији. Посебно примедбу као одговор на неку њену тврдњу, да ја разумем да они уређују стање на Косову и Метохији, али не разумем како уређују стање на назови држави косову", рекао је Николић и додао да Еулекс ни не покрива север Косова осим затворима и притворима.

БИЋЕ ОДГОВОРНОСТИ ЗА НЕСТАНАК ОРУЖЈА

Председник Николић изјавио је данас да "нема опуштања" с наоружањем, и да ће неко сносити одговорност због тога што је нестало оружје из складишта у Гарнизону Београд.

"Врло брзо ћемо установити да ли је тако нешто било могуће и на неком другом месту. Да ли је та наша потреба да стално смањујемо број људи довела до тога да неко помисли да постоје апсолутно безбедни објекти у којима не треба да буде људи, да не буду контролисани", рекао је Николић.

Он је оценио да крађа оружја из гарнизонског складишта ипак "није опасност за грађане Србије".

Упитан о најављеном штрајку војске, Николић је рекао да свако има своја људска права и да треба да покаже чиме је незадовољан, али да војска због природе посла не би требало да штрајкује.

"Као што волимо да нам кажу када су задовољни, тако треба да размислимо и због чега су незадовољни, како то може да се поправи. Ми ћемо разговарати с њима, све је на Министарству одбране које мора да извести Владу, и војсци искрено мора да се каже реално и објективно шта ће да буде учињено", рекао је Николић.

Он је додао да се разматра нацрт закона који би регулисао статус професионалних припадника Војске Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

MarkoBgd

18.11.2016. 19:20

A sto da ne kad je vlada tzv Srbije vec dala aminovala da Kosova Republjik ima svoj pozivni broj, obelezje drzavnosti ?

Бошко Београд

19.11.2016. 02:37

@MarkoBgd - Од стране садашњих српских државних квази-родољубивих политичара (који су створили политички капитал њачући "Косово је срце и душа Србије"... и тако украли поверење грађана Србије), су признате царинске службе, регистарске ознаке за возила, дипломе, .... државе Косова.

зар?

18.11.2016. 19:57

Зар их до сада није било - нити је ико попуштао истим???

"Никад нећемо признати"...

19.11.2016. 09:40

@Dule - У споразуму од 25.08.2015, са чијом се реализацијом управо почиње, пише да је постигнут "између Републике Србије и Републике Косово", а потписују га "премијери обе државе" и високи представник ЕУ.

Ђуро

19.11.2016. 09:53

Само ти очекуј и пуштај Вучића да упорно иде "путем без алтернативе"!

The Long and Winding Road

19.11.2016. 09:55

Зар није било довољно удара у ових пет година? Довољно да и најтврдоглавији одустану од "пута без алтернативе"!

ZIKI

19.11.2016. 10:36

Ameri i nasi Rusi,svakim danom se susrecu.Imaju isti cilj.Ameri imaju Kosovo,dok Rusi imaju Krim,Abhaziju,i jos ce nesto da negde otimaju.Niko im ne moze nista.Oni,ratuju zajedno u Siriji.Ako mislte da ce nam vratiti Kosovo,grdno se carate.Nema vracanje,ni Kosova,ni Krima.Oni su ulozili truda,i ne misle da ih vracaju.Samo se vi nadajte.Priznace Rusi Kosovo i to uskoro,isto i Ameri ce priznati Krim.Zivi bili pa videli.Samo moli boga da nam ne ukimu jos neki deo,pa ce da bude losew po nas.

Цеца

20.11.2016. 00:58

Наравно! Што им више дајеш, више траже! А ти очекуј и чекај да им Вучић све да...