ВИШЕ од 1.200 грађана Ниша и околине приjавило се за разговор са премиjером Aлександром Вучићем, који од вечерас са члановима свог министарског тима борави у Нишу, где ће остати до 19. октобра. Председник Владе ће од свих молби изабрати оне са најтежим социјалним и здравственим проблемима, а у Градској кући ће угостити и грађане коjи имаjу тешко оболелу децу.

Одмах по доласку у зграду Официрског дома, где ће бити привремено седиште извршне власти, Вучић је поручио да Влада планира да више улаже у југ Србије, како би се поправило стање у градским буџетима и смањила висока незапосленост.

Он је најавио да ће у наредним данима бити потписан уговор са фабриком каблова за аутомобиле "Леони" који ће омогућити отварање нових 2.200 радних места.

- "Астер текстил" већ има 250 радних места, а ићи ће на 400 до 500 нових. Обићи ћемо "Јуру", у којој ће се отворити нових 1.000 радних места. "Теклас" узима другу халу, и оно што је важно, очекујемо долазак Филипинаца и многих других.

На састанку са начелницима пет округа са југа Србије и градоначелницима, премијер је рекао да су радови на јужном краку Коридора 10 у току, односно да се ради на преосталих 28,5 километара у Грделичкој клисури, и да остаје још непуних 10 километара Левосоје - Српска Кућа, али да ће и то бити завршено у кратком временском периоду.

Вучић је рекао да је Влада издвојила и додатне две милијарде динара за уређење централних градских средина.

У Официрском дому данас ће бити одржан и пословни форум Србија - Албанија, на ком ће бити присутан и премијер Албаније Еди Рама. Рад Владе у Нишу прати 280 домаћих и страних извештача.


КРЕВЕТ, ОРМАР И ИНТЕРНЕТ

Чланови Владе спаваће у касарни "Мија Станимировић", а сваки министар боравиће у једнокреветној соби, у којој ће имати ормар, радни сто, кревет и доступан интернет. Имаће и једну велику заједничку дневну собу за дружење, као и велику радну просторију. У дневном боравку постављена су два "плазма" телевизора, неколико шпилова карата, гарнитура шаха и компјутери. На сваком спрату има по неколико купатила, које ће министри морати да деле.