Пајтић поднео оставку

Бета

недеља, 25. 09. 2016. у 13:23

Пајтић поднео оставку
Досадашњи председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић поднео је данас, дан након што је изгубио унутарстраначке председничке изборе, неопозиву оставку на дужност шефа посланичке групе ДС-а
Досадашњи председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић поднео је данас, дан након што је изгубио унутарстраначке председничке изборе, неопозиву оставку на дужност шефа посланичке групе ДС-а, на коју је изабран пре неколико месеци.

Као је Пајтић рекао, међу јуче изабраним руководиоцима ДС, према његовом мишљењу "нема народних посланика којима би уступио ту позицију", али да ипак осећа "обавезу да поднесе неопозиву оставку".

"Шеф посланичке групе мора бити неко ко ће у потпуности делити вредности и политички резон оних који странку воде. У супротном бисмо звучали као раштимовани оркестар, а поруке које шаљемо биле би контрадикторне и збуњујуће", оценио је Пајтић.

Пајтић је у писаној изјави поручио да је од "поновног оснивања ДС и председниковања професора (Драгољуба) Мићуновића и Зорана ђинђића компаративна предност странке била то што су њено руководство чинили људи знатно образованији и у професионалном смислу утемељенији него врхови конкурентских партија".

"Јуче је странка на изразито демократски и легитиман начин донела одлуку да је воде Шуле (Драган Шутановац), Кена (Радослав Милојичић) и Балша (Божовић), одуставши од вишедеценијске предности коју је у односу на остале организације ДС имала. Тај избор као демократа поштујем", додао је Пајтић.

Поручио је да се нада да ће "нови приступ и већинске одлуке чланова омогућити да ДС допре до срца нових бирача који су до јуче били недоступни", а онима који су гласали за њега да сваки глас доживљава као "признање настојањима да сачува ДС".

Коментари (41)

inzenjer

25.09.2016. 13:46

Sad ga treba pitati,sto se onoliko hvalio,kako ce on sve zive da pobedi,kako je njegova politika koju clanstvo i narod hoce? Zasto ga gospoda novinari ne pitaju,kako je pre 3 dana pricao jedno,a sada se ispostavilo drugo,i svi zivi to vise,samo on ne.?

Duško Sušić

25.09.2016. 14:25

Pajtić je izgubio na svim poljima i ne bi se iznenadio da on sada osnuje neku svoju stranku.

Ognjen

25.09.2016. 14:27

To što je podneo ostavku na stranačke funkcije i predstavnika poslaničke grupe je ok,ali šta bi sa mandatom, i njega treba da vrati i njega ne zaslužuje.

dzony

25.09.2016. 14:31

Sada ce i Pajta da osnuje stranku kao onomad Tadic, imace bar 0.2% podrske gradjana, ni kao nacionalna manjina ne bi usao u parlament.

Dex

25.09.2016. 14:31

I Pajtiću i Šutanovcu isključiva prilika da pobede su stranački izbori,jer na drugima nisu u mogućnosti,prevarili su narod i sigurno je da nikada više neće nikoga pobediti na izborima.

Svetozar

25.09.2016. 14:45

Mislim da ce dolaskom Sukija na vlast DS jos vise oslabiti i izgubitii onaj mali procenat sto su imali do sada.

Milena9

25.09.2016. 18:23

Demokratska stranka je pre nekoliko godina pocela da propada. Sada je taj proces ubrzan.

Miodrag

25.09.2016. 19:43

Dao ostavku da ga ne smene,koji folirant,što nije dao ostavku i na poslaničko mesto?

Rajko

26.09.2016. 03:55

Nema velike razlike izmejdu Pajtica i Sutanovca, obojici postenje nije jaca strana.