Тадић: Заједнички кандидат за председника, Србија што мање да се меша у БиХ

Агенције

03. 09. 2016. у 13:02

Председник СДС Борис Тадић изјавио је да ће СДС са данашње седнице ГО позвати партије демократске и европске оријентације да се обједине око стварања нових политика које решавају проблеме грађана

Тадић: Заједнички кандидат за председника, Србија што мање да се меша у БиХ

Борис Тадић

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је данас да нема потреба да Скупштина Србије расправља о референдуму у Републици Српској (РС) јер таква седница не би била делотворна.

Он је новинарима у Београду рекао да Србија треба што мање да се меша у надлежности институција у Босни и Херцеговини, што важи и за РС.

"То не значи да политичари не треба да кажу свој став о питањима у другим земљама, односно у БиХ али и Хрватској, али треба тачно да се зна шта је црвена линија и да се не прелази граница суверенитета и независних политика", рекао је Тадић.

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић позвао је данас странке демократске и европске оријентације да на председничким изборима следеће године имају заједничког кандидата.

"Ми ћемо данас (са седнице ГО СДС) позвати странке демократске и европске оријентације да се уједине око напора у наредном периоду у интегрисању и стварању нових политика које решавају проблеме грађана, али и налажењу заједничког председничког кандидата", рекао је Тадић новинарима у Београду уочи седнице Главног одбора СДС-а.

Како је навео, СДС сматра да је политичка ситуација у Србији и региону катастрофална и да су председнички избори "преломница која је пресудно важна за будућност ове земље".

Он је казао да могућих кандидата има више, али да не треба то да буде тема већ политике које ће да се пласирају у јавности у наредном периоду, а које треба да допринесу решавању проблема грађана - низак ниво запослености, низак ниво инвестиција и решавање структурних проблема у доменима здравства и образовања.

"Има више кандидат имају сви своје предности и мане, али морамо да се договоримо", додао је Тадић.

Он је оценио и да уједињена опозиција треба да има органе који би дефинисали начин доношење одлука.

Тадић је подсетио да је СДС предлагао да опозиција заједно наступи и на ванредним парламентарним изборима, али да се нажалост то није десило.

Он је оценио би опозиција постигла много боље резултате да је заједно наступила на изборима 24. априла.

ВЕОМА ЛОШ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТА СДС

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је данас да је та странка на парламентарним изборима одржаним у априлу ове године имала веома лош резултат, али да он за то преузима личну и политичку одговорност.

Тадић је на седници главног одбора странке, као разлоге лошег изборног резултата навео матеијалне проблеме, ограничен приступ медијима и додао да коалиција са Либерално демократском партијом и Лигом социјалдемократа Војводине није била делотворна.

Он је казао да су поједини медији "непосредна батина" режима Српске напредне странке, преко којих се блати опозиција, а критиковао је и поједине "плаћене назови аналитичаре који раде у сврху власти, критикују опозицију и наводе да је опозиција слаба".

Тадић је поновио да би резултати били много бољи да је опозиција ишла уједињено на те изборе и да то мора да учини на председничким изборима, јер ће се у супротном наставити урушавање демократје у Србији.

Он је оценио да је Србија у последње три године откакао је Томислав Николић изабран за председника Србија назадовала

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (40)

malo sutra

03.09.2016. 13:17

Nikad nisam cuo za bivseg sefa drzave, da radi protiv interesa svoje zemlje.Ovaj moze sve, a i bio je sve dok je obavljao predsednicku duznost.

Zoka

03.09.2016. 14:09

Ovo mu je poslednji pokusaj da ostane na politickoj sceni. Ne samo njemu nego i ostalim demokratama.

Dobrivoje

03.09.2016. 14:52

Sledeci predsednik je Sasa Radulovic a opozicija Dveri. Vise od dve partije nam ne treba,kao u Americi. oni su jedini bez ijedne mrlje.Srbija ce se mesati i tekako u vezi svog porobljenog naroda.Duznost svih politicara je da trazi jake saveznike i da se okonca ova nepravda prema Srbima..Bratstvo i jedinstvo nam netreba sa najvecin neprijateljima.

milan

03.09.2016. 15:07

Maneken nam ne treba ni za predsednika mesne zajednice,šta taj deda hoće ? Nije dorastao Nikolicu .

aleksandra52

03.09.2016. 15:43

Joj Tadiću pa još nisi shvatio gde ti je mesto, što dalje od političkog života. Kome si ti još potreban...

TheRiddler

03.09.2016. 16:28

Nema Boris nikakve sanse na izborima. Ikada vise! Mislim da smo to svi u Srbiji doktorirali do sada.

Ogi

03.09.2016. 21:33

@Max - Србија не жели истрошене и промашене политичаре какав је Тадић.

Малиша

03.09.2016. 16:44

Све ми нешто мирише да би он био тај уједињени кандидат за председника, нада му још једино остаје.

rezime

03.09.2016. 21:25

Pretpostavljam da Tadić posle ovog predloga, da misli da je on upravo taj koji bi trebalo da bude kandidat opozicije na predsedničkim izborima. Ali na njegovu žalost i svaki od lidera opozicije isto to misli za sebe, pa je najverovatnija opcija svako zase, a na kraju niko ništa.

mina

03.09.2016. 21:34

Nemaju oni nikavu realnu sansu da se dogovore,oko zajednickog kandidata.Previse su oni ambiciozni,da bi uspeli da se dogovore.

Dokle vise

03.09.2016. 21:36

Boris Tadic je uspeo da iznenadi javnost Srbije novim, svezim predlogom vezanim za predstojece predsednicke izbor; da se opozicija ujedini.

Danko

03.09.2016. 22:40

Tadić misli da je građane Srbije zahvatila kolektivna amnezija i da su zaboravili da je za vreme dok je on bio predsednik, a vladu činila DS, Srbija dovedena na rub propasti.

King

04.09.2016. 00:21

Zar ovaj Tadic jos ima smelosti da se necemu nada posle svog zla koje je naneo svom narodu dok je bio na vlasti.

Kondiva

04.09.2016. 01:21

Nema ništa od zajedničkog kandidata, to je nemoguća misija za opoziciju.

Mirjana

04.09.2016. 09:21

Tadić je pokazao svoje umeće u vođenju kako unutrašnje tako i spoljašnje politike.

Jasna

04.09.2016. 12:38

Opozicija međusobno očima ne može da se gleda, a Tadić priča o zajedničkom kandidatu.

Само питам

04.09.2016. 18:51

Позвао све странке проевропске оријентације да се обједине. То значи и СНС? А једино му не одговарају странке просрпске и проруске оријентације, ДСС, Двери, СРС... и народ српски.

Igman

05.09.2016. 06:29

Danko: O kakvom oni zajedničkom kandidatu govore. Pa oni bi svi hteli da budu aj kandidat i prema tome i o nikakvom dogovoru nema ništa.

Glasinac

05.09.2016. 06:30

miki: Pa Tadić nije mogao da se dogovori sa Čedom ko će im biti nosilac poslaničke liste nego je on iz revolta odustao da se uopšte naće na toj listi ,a da se dogovore o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore.