Вучић дочекује Раму у Нишу

Д. Р. Ђ.

17. 08. 2016. у 14:48

Владе Србије и Албаније највероватније у октобру одржаће заједничку седницу у Нишу. Седницу двеју влада пратиће и бизнис форум, на ком се очекује присуство представника Приштине

Вучић дочекује Раму у Нишу

ЗАЈЕДНИЧКА седница влада Србије и Албаније, у чијем ће фокусу бити инфраструктурни пројекти на којима раде Београд и Тирана, одржаће се крајем септембра или почетком октобра у Нишу - сазнају незванично "Новости".

Премијер Александар Вучић најавио је јуче да ће за месец дана угостити албанског колегу Едија Раму, као и неке албанске представнике са КиМ, јер је жеља да се привреда развија, уз чување државних интереса.

Према нашим информацијама, седницу двеју влада пратиће и бизнис форум, на ком се очекује присуство представника Приштине, вероватно из ресора инфраструктуре, јер ће једна од тема бити изградња ауто-пута Ниш-Приштина-Тирана-Драч, пројекта који је за Србију веома значајан.

Ауто-пут је био и у фокусу састанка у Бечу прошлог лета, на којем су били Вучић, Рама, Иса Мустафа, као представник Приштине, председник Европске банке за обнову и развој Сума Чакрабарти, европски комесар за проширење Јоханес Хан и шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц. Српски премијер рекао је тада да је то један од најважнијих пројеката за Србију.

Министарка инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће градња ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина, почети 2017.


ДОЛАЗИ ДА ПРОМОВИШЕ КЊИГУ

На састанку двеју влада у Нишу биће разговора и о односима Срба и Албанаца и положају албанске мањине на југу Србије. Албански премијер очекује се и у Београду средином октобра за када је заказана промоција његове књиге "Курбан" на српском језику који ће издати "Самиздат", потврђено нам је у овој издавачкој кући.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Aleks

17.08.2016. 18:48

Biće zanimljivo videti kako će "predstavnici kosovskih Albanaca" biti tretirani i titulisani u razgovorima.

Milan D.

17.08.2016. 21:50

Dakle poklopac na lonac zvani priznavanje nepostojece drzave,cim prihvatas pregovore sa njihovim gme predstavnicima samim tim si priznao i sakacenje drzave.E to je Bajden donio kao poklon,za uzvrat Vucic ga je docekao sa hljebom i solju.

Posmatrac

18.08.2016. 00:09

Vucicu- docekuj ti te neprijatelje i pravi taj bal vampira u svom Beogradu i u svojoj kuci! A, moj Nis- ZAOBIDJI u sirokom luku sa ovakvim sastancima!

Бробињче

18.08.2016. 18:57

@Posmatrac - Правилно! Ниш си је у дугорочне планове предвиђен за ромски главан град! Имају си Шиптари Бујановац и Прешево, а Срби Београд. Нек си у тија градови љубавишу!

Vanja

18.08.2016. 00:44

Došao Bajden na KiM (u Srbiju je morao da se ne stvori loša slika i da zada domaće) a sad i Rama ...biće muke ubrzo oko Kosova i Metohije ,nadam se da se varam... Bajdenu se bliži penzija pa bi da dovrši šta je započeo. Kosovo je srce Srbije,nedamo ga...

iz glave

18.08.2016. 00:52

svi mi zivimo i radimo za licnew interese okupatora kolonizatora i 5- i 6-kolonasa... i ako kada cutimo i lezimo

Stefan

18.08.2016. 07:42

Uzimajuci u obzir da je mnogo Albanaca kupilo nekretnine u Nisu, ispada da Rama dolazi na svome.....

bata rale

18.08.2016. 08:28

Došo ujka iz Amerike i dao domaći zadatak .Srbijo probudi se i vidi šta nam rade.Ovi nas ugasiše .Nedajmo bar jug Srbije sa Nišom kada su nam Kosovo već uzeli uz blagoslov naše vlasti.