Ковач: Хрватска одбила протестну ноту Србије због паљења заставе у Книну

Бета

субота, 06. 08. 2016. у 13:49

Ковач: Хрватска одбила протестну ноту Србије због паљења заставе у Книну

Миро Ковач

Министар спољних послова Хрватске Миро Ковач изјавио је да је Хрватска одбила да прими протестну ноту Србије упућену због паљења српске заставе на обележавању годишњице "Олује" у Книну

Министар спољних послова Хрватске Миро Ковач изјавио је да је Хрватска одбила да прими протестну ноту Србије упућену због паљења српске заставе на обележавању годишњице "Олује" у Книну јер, како је оценио, "инфлација нота ствара неред", јавља регионална телевизија Н1.

Министарство спољних послова Србије упутило је протестну ноту Амбасади Хрватске у Београду поводом паљења заставе Србије у Книну током јучерашњег обележавања 21. годишњице војно-полицијске акције "Олуја".

Ковач је рекао да је министарство упознато с нотом која је послата факсом, али да је одбило службено да је прими јер "инфлација нота ствара неред".

"То је очигледно стратегија Србије која жели да створи утисак да Хрватска нема кредибилитет на плану правне државе. Ми смо земља која је кредибилна, а нека Србија покаже да је кредибилна", изјавио је Ковач новинарима у Книну, а преноси ТВ Н1.

Он је казао и да је Хрватска дала "важан допринос" да се део српског народа ослободи идеје Велике Србије.

"Ми смо поразили мисао Велике Србије у Хрватској, а то је важан допринос да се један део српског народа реши вируса Велике Србије," додао је Ковач.

Ковач је, говорећи о коментарима министра спољних послова Србије Ивице Дачића поводом говора хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, позвао Србију да се не "бави говором председнице који је био изврстан".

Хрватска полиција саопштила је да је због паљења заставе Србије ухапсила двојицу мушкараца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Dr Nele

06.08.2016. 14:14

S obzirom na konstantno odbijanje nota u diplomatskom predstavnistvu,tom istom predstavnistvu uskratiti gostoprimstvo i do daljnjeg zatvoriti..

Тољага

06.08.2016. 14:25

Протерати амбасадора, персона "Нон грата". Члан 9 бечке конвенције.

iz glave

07.08.2016. 07:52

pustite diplomatsko "muziciranje", prestanimo da kupujemo hrvatsko bilo da je ledo, bilo da je frikom

Olivera

07.08.2016. 10:34

Buduci ,da po svaku cenu,nasa Vlada zeli,radi prosperiteta cele Srbije u EU,moramo da cutimo i slusamo!Pogledajte samo zahtev Haskog Tribunala,ciji je stvoritelj SAD,da sad moramo da izrucimo troje Radikala,koji su samo stranacke licnosi u jednoj stranci !Po toj logici ,traba hitno izruciti LDP,DS,Sonju Biserko ,Natasu Kandic i ostale ,koji rovare protiv Drzave SRbije!Zapad je legalizovao raspad bvse SFRJ i secesiju KOsova!To svi ljudi,pa i vrapci na grani znaju!Neka nam je sam Bog na pomoci!