Ненад Крстић: Бранимо вољу већине

Ј. С.

16. 06. 2016. у 17:17

Др Ненад Крстић, иницијатор протеста "Стоп анархији" у Новом Саду. СРПСКОМ народу је потребан мир, а не анархија која се појавила последњих недеља у нашој земљи

Ненад Крстић: Бранимо вољу већине

Др Ненад Крстић

СРПСКОМ народу је потребан мир, а не анархија која се појавила последњих недеља у нашој земљи. То ће бити порука са нашег грађанског окупљања сутра у 18 сати испред зграде Покрајинског јавног сервиса (РТВ) у Новом Саду.

То за "Новости" каже др Ненад Крстић, професор Филозофског факултета у Новом Саду и један од иницијатора најављеног протеста.

*Ваше окупљање је одговор на протесте "Одбранимо РТВ" за које тврдите да су плод политичке манипулације. Зашто?

- Имали смо изборе на којима је вољом већине победио Александар Вучић, дакле, њему припада и право да оформи власт и то је силогизам који датира још из Аристотеловог доба. У јавним сервисима држава именује УО који потом поставља уреднике. Тако је у свету, тако треба да буде и код нас. Али, неки у РТВ су мислили да им је уредничка фотеља трајног карактера.

*Оптужују вас да сте продужена рука актуелне власти у борби против Пајтића...

- Најлакше је залепити етикету. Први сам спреман да сутра критикујем ту власт. У случају РТВ, није више у питању то да ли смо ми за власт или не, у питању је воља већине која је показана на изборима. Не познајем Пајтића, знам да се више бавио политиком него струком.

* Може ли бити "балканског пролећа" како најављују неки центри моћи?

- Ово што се дешава у Македонији и Републици Српској није ни случајно, нити је наивно. С друге стране у Француској, у којој често гостујем као предавач, јача покрет суверениста, а заснива се на идејама можда највећег државника двадесетог века Шарла де Гола. То је оно што ме охрабрује.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Да ти кажем

17.06.2016. 15:01

@bljak - Па и организатори контрамитинга су из 90-тих.

Иста екипа

17.06.2016. 15:06

@bljak - А и они из 90тих и ови из 10тих "бране вољу народа". У ствари, исти људи су у врху власти, само њега нема.

Mila

18.06.2016. 09:26

@bljak - ...ako niste u stanju da saberete dva i dva,nemojte onda ništa ni komentarisati...jel vam u Vojvodini (i ja sam iz Vojvodine) bilo bolje u vreme vladavine žute pošasti?...jeste li skoro prošli kroz vojvođanska sela?...izgleda da niste...ja se isplačem svaki put kada pređem pančevački most i krenem ka rumunskoj granici...SVE je uništeno...naseljena svaka peta kuća...starcima...omladina otišla trbuhom za kruhom...da vam nabrojim (trebalo bi mi puno prostora) ugašene fabrike...i sve "voljom naroda"

Да ти кажем

18.06.2016. 10:05

@bljak - Археолози на власти ископавају фосиле из 90-тих.

Branko

17.06.2016. 15:20

A gde uvaženi gospodin gostuje kao predavač? Mogao bi da potkrepi nekim dokazima, to barem u današnje vreme nije teško.

p

18.06.2016. 09:51

a osim mira i disciplana i rad koji spasava ? pa to je stranka vampira i zombija, i postoji samo jedna, bez obzira kako joj se zovu ogranci