Рашковић Ивић: Без Русије нема озбиљне борбе против тероризма

Бета

29. 05. 2016. у 14:34

Председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић оценила је да без учешћа Русије нема озбиљне борбе против тероризма ни решавања међународних конфликата

Рашковић Ивић: Без Русије нема озбиљне борбе против тероризма

Санда Рашковић Ивић

Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић оценила је данас да без учешћа Русије нема озбиљне борбе против тероризма ни решавања међународних конфликата, што се показало и у случају Сирије.

"Санкције Европске уније према Русији су погрешне и штетне за односе Европске уније и Русије. Потребно је додатно оснажити односе Србије и Русије, а посебно је потребно појачати руско медијско присуство у Србији које је сада далеко од задовољавајућег", рекла је она током дискусије о Русији коју су организовали амбасада САД и Трансатлантска академија.

ДСС је саопштио и да је њихова лидерка током разговора са амбасадором САД Кајлом Скотом и Тедом Рајнертом из Трансатлантске академије оценила да је блискост Срба са Русима утемељена не само на словенству и православљу, него и на чињеници да Русија никада није бомбардовала Србе, нити од Србије тражила да преда део територије.

"Крим је историјски руска територија која није анектирана 2014. године него је референдумом враћена у оквиру Русије, као што је и Косово и Метохија историјски српска територија која се уз кршење међународног права отима Србији", додала је Рашковић Ивић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Zorge

30.05.2016. 12:11

bravo sanda fala bogu kada imamo politicara koji sme americkom ambasad oru da odbrusi da mu kaze da su nam oduzeli kosmet