Ускладити спољну политику са ЕУ

В. Н.

20. 05. 2016. у 21:03

Саветник у Служби спољних послова ЕУ Херберт Прибицер оценио је у петак да Србија треба у потпуности да усклади своју спољну политику са ЕУ

Ускладити спољну политику са ЕУ

САВЕТНИК у Служби спољних послова ЕУ Херберт Прибицер оценио је у петак да Србија треба у потпуности да усклади своју спољну политику са ЕУ на дан када постане њена чланица, као и да може да има специјалне везе са трећим државама под условом да то не поткопава њен кључни спољнополитички циљ.

Прибицер је истакао да је Србија важан партнер ЕУ у региону и да подржава европски приступ регионалној сарадњи.

- Србија је важан партнер ЕУ на глобалној позорници и ту не мислим само на учешће у мировним мисијама Уније - рекао је Прибицер и напоменуо да кад је реч о поглављу 31 - Заједничка спољна и безбедносна политика - ипак има неконзистентности.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Uslovi, uslovi

21.05.2016. 06:19

Нема данас портира, стражара, спремачице референта, садардника, саветника, приправника, итд. у некој комисији или подкомисији у Европи, ко сваки дан не постави некакав услов Србији, које Србија треба да испуни, иако је, бар номинално Србија суверена и самостална држава. Неко би морао од власти да каже тим умишљеним наредбодавцима да се не може тако односити ни према малој деци кад се она нечим условљавају да "биду добра". А и наши новинари не треба да бележе све што такви уцењивачи кажу..

ранкиша Требиње

21.05.2016. 13:48

Хвала још једном рватској и Холандији зато што Србија неће морати да "усклађује" своју спољњу политику. Не дајте да вас сломе (нисам мислио да ћу икад у животу подржавати рватску)

Да ти објасним

22.05.2016. 10:18

Усклађивање политике: увести санкције Русији, поставити ракетне рампе на источне границе, збрињавати "избеглице" из Азије и Африке, признати "Репубљик Косову", слати младе војнике на ратна жаришта која у свом интересу провоцира Америка...

nema sta da harmonizuju

22.05.2016. 13:13

Jednostavno i bolje resenje je da uskladi se spoljna politika sa SAD. Oko njih sve se rusi i pada oni ostaju.

pametni

31.05.2016. 04:54

ocigledno da evropski fasisti upozoravaju svoje sluge u beogradu da se vise ne igraju sa razmisljanjima o promeni gazde. javno sto je tajni plan o daljoj podeli teritorije srbije u primeni i samo je pitanje dali fasisticke sluge mogu sami da to urade ili mora da se fasisti vojnom silom jos jednim posluze. srpska nacija nema ni vlast ni armiju koja moze da odbrani ovu naciju. glavna odbrambena snaga srpske nacije danas je obecanje vatikana ali za svaki slucaj se treba pokatoliciti.