КОМЕНТАР: Давутоглу

Срђан МИШЉЕНОВИЋ

09. 05. 2016. у 13:20

Турски премијер у оставци, држећи говор у Бањалуци на отварању Ферхат-пашине џамије, васкрсао је Алију Изетбеговића

КОМЕНТАР: Давутоглу

Срђан Мишљеновић

АХМЕТ Давутоглу, турски премијер у оставци, држећи говор у Бањалуци на отварању Ферхат-пашине џамије, васкрсао је Алију Изетбеговића. У запаљивом говору, који је био све само не примерен за отварање богомоље и у духу помирења народа у БиХ, урлајући са говорнице, величао је лик и дело човека који је започео рат у БиХ. Који се за живота залагао да Босна буде само муслиманска. Који је расписао референдум о отцепљењу БиХ од СФРЈ, без пристанка српског народа, и тако започео крвави грађански рат. То Давутоглу у говору није споменуо, али је казао да ће чувати Алијину Босну и да Алија може мирно да спава. Поручио је турски паша на један дан, да 80 милиона Турака стоји уз БиХ. Наравно, није му пало на памет, ако је то уопште понео долазећи у Бањалуку, да каже како је тај исти Алија довео на хиљаде муџахедина у Босну за време рата, чији потомци данас пуцају по Босни на стране амбасаде, убијају полицајце у Зворнику или војнике по Сарајеву.

Урлао је Давутоглу с говорнице као да је и сам Ферхат-паша и заборавио да je отварање Ферхадије доказ помирења и напретка у односима Срба и Бошњака у БиХ, а како су пре и после њега говорници наглашавали. Обећао је премијер, са оставком у џепу, пред око 4.000 верника из целе БиХ, који су дошли у Бањалуку, и који су у чуду слушали шта им паша говори, да ће Турска увек бити у Босни и да нико неће одвојити Бањалуку од Сарајева. Очигледно је Давутоглу намерно заборавио да је Алија Изетбеговић одвојио Сарајево од Бањалуке када су његови пси рата на Башчаршији убили старог свата, Србина, Николу Гардовића 1. марта 1992. године и тако поручили Србима да за њих нема места у Сарајеву, а богами ни у Алијиној Босни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Смрт Србо-Ждерима

09.05.2016. 13:29

Потписали сте војни савез са Турцима против русије и сада кукумавчите папучари!

Nikola

09.05.2016. 13:39

Покојни француски писац и социолог, Владимир Волков, издао је 1999. године књигу "Дезинформација: од Тројанског коња до интернета", и у поглављу посвећеном рату у Хрватској и БиХ, истакао је хипотезу да је доминација ислама на Балкану првенствено у интересу двају сила: Ватикана и САД. Ватикана, јер је ислам његово вековно средство држања културолошких потомака његовог архинепријатеља Византије "под чизмом", а САД јер је "Исламска трансверзала" његов кључни савезник у будућем рату против Русије.

Nele

09.05.2016. 13:39

on zna a i posetioci sta je rekao izgleda da neko drugi misli da nezna nemoj da se srbi opet iznenade kao i evropljani