КОМЕНТАР: Зеница

Мирослав Филиповић

04. 05. 2016. у 13:00

Премлаћивањем тројице Срба, Синише Бабића и браће Ненада и Предрага Бајића у зеничком затвору, којима су салафисти "честитали Васкрс" разбијањем глава и избијањем зуба, настављена је доследна примена "босанске правде"

КОМЕНТАР: Зеница

Мирослав Филиповић

ПРЕМЛАЋИВАЊЕМ тројице Срба, Синише Бабића и браће Ненада и Предрага Бајића у зеничком затвору, којима су салафисти "честитали Васкрс" разбијањем глава и избијањем зуба, настављена је доследна примена "босанске правде" за српске осуђенике!

Баш као по узору на хашки и друге затворе у свету, где су српски осуђеници за ратне злочине били изложени малтретирањима, насиљу и нехуманим условима боравка и лечења, и у КПЗ Зеница правду у своје руке, уз помоћ чувара затворених очију, узели су радикални исламисти и брутално претукли - "невернике".

Васкрс, највећи православни празник, за тројицу Срба, претворен је у зеничком казамату у дан жестоког физичког мучења. Да ли је реч само о инциденту иза којег стоје верски фанатици или је то планиран и организован напад?

Страхоте којима су изложени српски затвореници у затворима у Федерацији БиХ су одавно познате. Због премлаћивања, понижавања и свакодневних увреда на верској или националној основи, упорно пишу молбе и писма властима у Српској како би се докопали било којег затвора у РС.

Породице претучених Бабића и браће Бајић траже да они хитно буду пребачени у бањалучки затвор. Страхују да је ово само опомена, те да би следећи напад могао да буде - фаталан.

Терор над српским затвореницима се наставља. Хашки оптуженици су напрасно умирали. Неки од њих су такође били претучени. Други нису на време и квалитетно лечени. Милан Мартић се жалио на катастрофалне услове у естонском затвору, Биљану Плавшић су злостављале затворенице муслиманке, а генерал Радислав Крстић тешко је претучен у британском затвору... Од Зенице до Хага терор је исти. Страдају само Срби.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

pametni

05.05.2016. 07:17

sluzbena lica srbije i funkcioneri srbije u skladu sa samostalnim medjunarodnim obavezama moraju da preduzimaju efektivne mere za odbranu i zastitu prava i interesa gradjana srbije i da ispunjavaju svoje preuzete medjunarodne obaveze. zato podnesite prijavu Republickom Javnom Tuziocu Srbije za pokretanje krivicnog postupka ukljucujuci za medjunarodne zlocine. oni moraje da se nauce da ispunjavaju svoje obaveze. da vidimo kako oni to razumeju ako se vec pozivaju na demokratiju u srbiji.