Коштуница за Новости: Не враћам се у политику

П. В.

недеља, 06. 03. 2016. у 18:04

Коштуница за Новости: Не враћам се у политику
Војислав Коштуница негирао да ће се јавно ангажовати пред изборе: Најобичнија измишљотина је да ћу подржати било кога на изборима

ВОЈИСЛАВ Коштуница, бивши председник ДСС који је напустио и странку и политику пре две године, каже за "Новости" да не намерава да на било који начин учествује на предстојећим ванредним парламентарним изборима.

Поводом спекулација у медијима да је спреман да подржи коалицију Народне мреже и Треће Србије, са којима ће, наводно бити и Државотворни покрет, Коштуница за наш лист каже:

- Пре две године дао сам изјаву да се повлачим из политичког живота. Не би било никаквог разлога да и данас на то подсећам да се у медијима није појавила потпуно нетачна информација о моме тобожњем поновном политичком ангажовању. Моја одлука о повлачењу из политичког живота данас је ништа мање чврста од оне одлуке коју сам први пут саопштио пре две године.

Некадашњи премијер Србије је за наш лист појаснио и да написи и "сазнања" да ће подржати јавно било коју политичку опцију на изборима представљају најобичнију измишљотину која нема никакве везе са истином.

Коштуница је, иначе, поднео оставку на челу ДСС пошто његова странка није успела да пређе цензус на прошлим парламентарним изборима. После избора Санде Рашковић Ивић за лидера ДСС, Коштуница је заједно са групум функционера формално напустио и странку.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

Деки

06.03.2016. 19:15

@Никола - Врхунски интелектуалац, високо морална особа.. Нису га амерички фашисти случајно уклонили са политичке сцене Србије. Добро је жив остао!

Dinarska divizija

06.03.2016. 18:53

Od odvajanja od DS-a i formiranja DSS-a, uvek sam glasao za njega.Srbin, gospodin, demokrata,...Nakon njegovog odlaska iz politike, dobar deo Srbije nema za koga da glasa!

Ivan

06.03.2016. 23:30

Voleo bih da ga vidim ponovo u DSS-u. Nakon njegovog izlaska mnogi foteljasi su napustili tu stranku tako da se DSS prilicno procistio.

Peca

07.03.2016. 01:54

Sreo sam ga u Juznoj Africi u Johanesburgu ispred hotela Balalajke. Čekao je prevoz koji je kasnio zbog saobracaja . Rukovao se sa njim koda smo veliki prijatelji. Kažem mu ajmo na safari za vas je za džabe (imao sam turisticku firmu tamo) On će meni " možda u nekom drugom životu sada nemam vremena za to. Ja se nasmejao i rekoh a sta ako onda ja budem predsednik a ti turisticki vodic.On se nasmeje i kaže e onda ću ja tebe da pozovem na safari za džabe .Naidje mu prevoz i mi se pozdravismo .

CetniK

07.03.2016. 05:08

Vojo vrati se, kako si ti otisao sa politicke scene ovi prevaranti kolo vode i rasprodaju Srbiju.Cacani su uz tebe!

Dragoslav

07.03.2016. 05:22

Razumna odluka. Pametan covek shvati gde nema pozitivne rezultate i taj posao prepusta drugima. Izrucenje Milosevica, ostaje teret Vase savesti gospodine Kostunica, pa i iz toga razloga apstinencija od politike dobra je i za samu Srbiju.

Погрешно

07.03.2016. 13:04

@Dragoslav - Коштуница се ту није ни питао и имао је најмање удела.

Dzentlmen

07.03.2016. 11:20

Vojo, nemoj da se vracas, ti si posten covek i patriota. Takav profil politicara u Srbiji ne moze da uspe. Ovde vladaju poltroni Amerike i zapadnih ambasada.

Забринути гласачи

07.03.2016. 12:56

Требао је да се и даље бори за своја уверења!! Најлакше је одустати!!

Mićović Ranko

07.03.2016. 12:57

Vojo,samo koliko da znaš imao si veoma puno istomišljenika i pristalica, ali i istinski srba u srba veliko je razočarenje u bilo kada si u u opšte napustio politiku asada je li na na tebi je da li ćeš se vratiti ili nećeš