Драгомир Антонић: Сећање на Сретењe

Драгомир Антонић, етнолог

12. 02. 2016. у 12:16

Многи од наших министара се хвале да су или велике школе завршили у иностранству или су радили у установама од светског значаја

Драгомир Антонић: Сећање на Сретењe

Многи од наших министара се хвале да су или велике школе завршили у иностранству или су радили у установама од светског значаја. Монетарни фонд, Светска банка. А тек саветници који нашу владу саветују или су је саветовали били су: премијери, министри, финансијски чаробњаци, највештији рекламни стручњаци. Сви би се они на српском језику, да је стандардизован, могли звати продавцима магле. Да им је стало до Србије, а требало би, бар док су на радном месту у влади да прочитају нешто и из српских закона. Како је Сретење на прагу ваљало би прочитати Сретењски устав.

Министар финансија је могао да погледа Сретењски устав из 1835. глава 10, члан 104, где пише: "Финансија не може бацати народа Србског у дуг".

Министар правосуђа би могао на евроунијатском саветовању о кривичном праву, где би били присутни представници Хашког трибунала, који иначе не дозвољавају представнику Србије ни да говори, и неко из концентрационог логора Гвантанамо, где нема адвоката и судија, али има затвореника, да прочита члан 113. Устава. У њему пише: "Нико у Сербији да не стоји више от три дана у затвору, а да му се не јави кривица, за коју је затворен и да се не узме на испит". Све једноставно.

Данас је незаобилазан и члан 125. Њега би сви у Србији требало да прочитају.

Члан гласи: "Никакав Србин не може ступити у службу страних земаља ил примати плаће и знакова отличја от њи без допуштења Књаза свог".

Устав је донео књаз Милош Обреновић, али је убрзо укинут. Највише због притиска Аустрије, која иначе устав није ни имала. Таква вам је онда била демократија у европским царевинама. Данас је демократија код евроунијата сазрела, па је свима много боље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Komunisti politika ima neko drugo znacenje

12.02.2016. 12:40

Ipak nesto sprecava pobedu neprijatelja demokratije. A to dokazuje sve vecom potrebom prema sou biznisu, televiziji i novinarstvu da reprezentuje svoju sposobnost.

Dumar

12.02.2016. 12:45

E, nekad smo mi imali knjaza, vladara. Danas nama vladaju globalisti, pa nije ni cudo sto nam ministri, kao njihovi emisari, dolaze iz belog sveta. Zato nam tako i ide, ne vodimo mi racuna o sebi.

др

12.02.2016. 12:55

А није лош ни члан у коме се каже::“Како роб ступи на Србску земљу, от онога часа постаје слободим". Тада је робовласништво постојало у САД, Француској... а годину пре тога је укинуто у Британији.Рече један историчар да се историја понавља зато што се људи не мењају.

Pinokio

12.02.2016. 14:40

@др - RE-Danas su ma zalost gradani Srbije robovi, samo to jos nije objavljeno ili jeste ali toga nisu svesni? Nek samo stanu i razmisle malicko !?

krle - dron

12.02.2016. 13:23

Milos Obrevovic Veliki je jedini vladar srbije u novijoj istoriji koji je mislio o svom narodu,prvo ga je u Takovu razbudio ,potom mu zemlju razdelio da mu stvori dom a ustav je bio nadgradnja za buduci razvoj koji je cvetao Milosevom srbijom do 1903 kada su pojedinci poput Apisa prodali englezima veru za veceru i izmakli srbiji tepih zivota ispod nogu .Doveli su dodjosa pijanog i musavog iz zenevske kafane koji je bestijalno masakrirao 150-Obrenovica i odveo srbiju u sunovrat komunjarskog pakla

Mr. Dragan

12.02.2016. 15:30

Svaka mu je na mestu, pozdravljam. Medjutim prava je steta sto je ovakvih likova premalo.

Цврчак

12.02.2016. 18:45

Имамо политичара колико волиш ал ниједног државника... Jeдан је био књаз МИЛОШ.