Зло пуштено с ланца

Ратко Дмитровић

05. 02. 2016. у 21:30

Ништа ново није се догодило у Хрватској. Само је зло држано под контролом, због уласка у ЕУ. Брисел каже да је све унутар Хрватске њена интерна ствар, у држави која је за пет година Србе свела са 13 на три одсто

Зло пуштено с ланца
Јавност ће, изгледа, остати ускраћена за истинит одговор на питање да ли је службени Загреб средином јануара заиста доставио Кабинету председника Србије (или је канио да достави) списак од пет услова које Србија мора да испуни да би уопште дошло до службеног одласка Томислава Николића у Загреб.

Али, како год да буде, нешто је било. Неко је тих пет услова у Загребу споменуо, некоме су пали на памет, а то у овој епизоди српско-хрватских односа изазива мучнину. Код Срба, разуме се.

Хрватска је, скупа са Словенијом, сецесијом изазвала рат у Југославији: паравојним јединицама напала ЈНА, извршила агресију на општине и места у којима су Срби били већина, протерала око пола милиона Срба, отела 35.000 њихових станова, уништила српску имовину у вредности неколико милијарди евра... и након свега тога поставља услове под којима председник Србије може службено да посети Хрватску.

Е, сад овде би неупућен посматрач могао да закључи како је ситуација доживела радикалну промену, односно да је Хрватска у међувремену постала место узорне толеранције, место где мањине, свих предзнака, уживају, заштићене као ендемске врсте док је Србија отклизала у радикални, искључиви национализам, с елементима неофашизма, уз прогањање мањина, нарочито националних, па отуда и долази некаква логика на којој плива оних пет услова. Није тако. Ситуација је обрнута. Тачније, Хрватска се вратила у деведесете, призивајући најмрачније дане туђмановштине, док је Србија по свим елементима најмирнија и најтолерантнија држава на Балкану.

Пошто знамо како на сваку, за Хрватску непријатну, квалификацију реагују јуришници другосрбијанске бригаде, да би оснажили постављену тезу, даћемо реч познатим Хрватима. Оглашавали су се ових дана: "Хрватска се враћа у мрачну прошлост", "Ово је проусташка влада, састављена од криминалаца и неофашиста", "Хрватска тоне у фашизам", "Поновно преузимање покровитељства Сабора над скупом у Блајбургу, доказ је да је нова влада Хрватске благонаклона према усташтву и НДХ", "Фашизација Хрватске ушла је у фазу која има и формални оквир", "Срамота је да у Влади Хрватске седе министри који отворено симпатишу усташтво а згражавају се над антифашизмом"... Ово су изговорили: Зоран Милановић, Весна Пусић, Нина Виолић, Дуња Вејзовић, Оливер Фрљић, Урша Раукар...

Да не буде забуне: ништа ново није се догодило у Хрватској. Само је одређени број година зло држано у подруму, под контролом, зарад уласка у Европску унију. Хрватска је тамо већ две године, Брисел каже да је све унутар Хрватске њена интерна ствар и отуда услови Николићу, отуда ова провала неоусташтва и фашизма у држави која је за само пет година Србе свела са 13 на три одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (67)

ВИДАН

05.02.2016. 21:47

Вечити парничари и неуморне свађалице. Поново лудују , као пред 91., па после хистерично и безпризорно изигравају жртве. Хоће ли се икада смирити?

Rocky

05.02.2016. 21:55

To je istinska Hrvatska. Drzava nastala na ideologiji Ante Starcevica, preko Franka vesto instruisana da svoju mrznju od Beca i Peste usmerava prema Beogradu i Srbima, prepuna konvertitskog elementa koji podivlja kada cuje ime naroda u kome se odmah prepozna. Neartikulisani konvertitski bes, to je Hrvatska od samog svog nastanka pa do danas. Postoje i u Hrvatskoj normalni ljudi ali su oni na zalost manjina.

Suhoj

05.02.2016. 22:01

Nikolić i nema razloga da ide u Hrvatsku,vekovna istorija pokazuje da treba razgovarati u Beču,Berlinu i Rimu...

sremaca

05.02.2016. 22:01

Po ko zna koji put pravo u centar. Lično bih bio oštriji ali je ovo pravo stanje stvari. Dodao bih da ga oni nisu ni držali na lancu samo su se pritajili dok čuvena poglavlja prodju. Realno

Милорад

05.02.2016. 22:09

Заиста од како су наши суседи Хрвати ушли у ЕУ ми у Србији осећамо мучнину и понижење.Хрвати несхватају колико смо им и ми помогли да уђу у ЕУ.Такава ароганција па и безобразлук је просто невероватан.Надам се да ћемо нешто научити из овога,и показати им где им је место.

Janko

05.02.2016. 22:38

@Милорад - E moj Milrade, nije Hrvatska kriva sto je takva kakva jeste! Kriva je Evropa sto sve zna a ne preduzima nista. Ima jedna izreka: Vrana vrani ne vadi oci, sto ce znaciti da su Hrvati njihovi po veri, po ponasanju, po aroganciji, e pa sto bi onda Hrvati bili krivi. S kim si takav si.

Ma Daj

05.02.2016. 22:29

Kroz istoriju smo uvek izvlacili deblji kraj sa njima. Sta mislite da ce biti ubuduce, nesto drugacije?

Vatikan

06.02.2016. 00:52

@Ma Daj - Hrvati su oduvek bili iskorisceni od Vatikana za svoje interese protiv pravoslavlja. Drzava Hrvatska je tvorevina Vatikanske hulje, koja vekovima vodi rat protiv pravoslavlja. Ono sto je najgore od svega, osim severa Hrvatske, stanovnici Hrvatske su nasi geneoloski srodnici. Latinska olos je kroz vekove uspela da napravi ono isto sto i sotona Kainu, da ga navede da ubije Avelja, svoga brata. Da, tako je, prvo ubistvo se desilo zbog bogosluzenja, i dan danas, brat brata ubija zbog bogosluzenja.

Стефан Зоран

06.02.2016. 10:41

@Ma Daj - Биће... Кад ми постанемо они. Кад наша кућа постане њихова. Кад нас Запад конвертује, утичући на нашу свест и наше гене, што му већ одавно и успева у Хрватској, Херцеговини, Македонији, Црној Гори, а ево, чак и у остатку српских земаља... А "deblji kraj sa njima" смо извлачили јер смо им увек после њихових стравичних злочина, тешко их поразивши, пружали руку помирења и, у име "братства, јединства, добросуседства" заборављали сва зла која су нам нанели.

iz glave

05.02.2016. 22:55

dok god kupujemo njihove proizvode (robu, usluge, turizam, ideje, vesti...) a naše (zemlju, tržište, brendove, rad, znanje...) im poklanjamo uz obavezno prihvatanje krivice koje nam nameću njihovi nacisti biće nam sve gore, dok ne bude gotovo. Jedini izlaz je da se okrenemo sebi i svojim ciljevima, da krenemo svojim putem na kojem će nam pomoći prijatelji i budući partneri,

Corpus Callousum

05.02.2016. 23:05

Ronald Regan je prvi od predsednika SAD koji je izjavio 22 aprila 1981 godine kako je izvršen "Genocid" nad Jermenima u 1SR. Evropski palament je usvojio 1987 deklaraciju o "Genocidu" nad Jermenima od strane Turaka. Sve ove osude su se desile posle 9 decembra 1948 kad je usvojena konvencija UN a primenjena 1951 o genocidu.Imamo pravo da se pozovemo i mi na 2 SR i Jasenovac i da tražimo od koga: Mi se hvalimo kako su nam zapadnjaci partneri, pa ako su partneri neka donesu deklaraciju o Jasenovcu

srbo

06.02.2016. 07:05

@Corpus Callousum - na koga ćeš se ti pozvati,te granice su crtali komunisti sa titom i djilasom a vi veličate tita i obilazite i čuvate tzv grob.u srbiji je za vreme tita bilo zabranjeno pričati o ustaškim zločinima,a vi sada kukate na pogrešnom mestu.za sve ovo što su preživljavali srbi koji su izbegli i koji su ostali su krivi komunisti koji danas žive u srbiji,samo im javno svaki dan objavljujte imena.

Dumar

05.02.2016. 23:14

Ako je Srba ostalo tri posto, onda su na najboljem putu da ostvare maksimu iz doba NDH : Trecinu Srba pobiti, trecinu pokatoliciti, trecinu proterati. I to u 21. veku dovrsiti? Evrounijski, nema sta.

Injac Ranko

05.02.2016. 23:20

Vuk dlaku menja ćud nikada.Ako bas morate kupujte njihove proizvode.Na more u Grcku.Ne idimo u Hrvatsku neka se sami sa sobom pozabave.

Jovan Jovanovic

06.02.2016. 06:05

@Injac Ranko - hahahahaa,, mnogo si smesan, mislis da su siromasni Srbi pozeljni pored 12 miliona bogatih zapadnjaka, niste pozeljni ni u Crnoj Gori iz istog razloga.

mirna

06.02.2016. 16:21

@Injac Ranko - Imamo toliko turista da cemo uskoro višak bacati u more, a vi nam prijetite nedolaskom. Ma nemojte nas više nasmijavati.

momcilo

05.02.2016. 23:47

Ne moze se zaustaviti dolazak antihrista (ili nekog njegovog pretece). Srpski ekumenisti najavljuju nekakvo pomirenje sa katolicima, da verujemo u istog boga. Veoma vazno pitanje za sve ekumeniste (savest pred Bogom ce vam postaviti isto pitanje), zasto se katolici u hrvtaskoj ne pokaju I kao hriscani ne osude ustaske zlocine, I nasilno prekrstavanje srba. Jednostavno jer nisu Hriscani od pokajanja, I njihov hrist je za nas antihrist. Oni se ne mogu pokajati, a bez pokajanja nema spasenja.

kali

05.02.2016. 23:47

Pa zasto mi uopste moramo sa njima da se druzimo? bolje da sedimo sa strane I posmatramo njivovu naci kataklizmu.

Dragan

06.02.2016. 08:20

@Blanka - U pravu ste. Samo ovde je glavno pitanje zašto uopšte predsednik Srbije, premijer i bilo koji drugi predstavnik naše Države insistiraju da idu u ovu i ovakvu Hrvatsku (slično je i sa BiH, odnosno muslimansko-hrvaskom federacijom)? Za saradnju su potrebne dve strane i pre svega čisti računi, a u ovom slučaju nema ni jednog od toga.

Благо

06.02.2016. 00:00

Коментар је заснован на истини и чињеницама. Пре три дана у ЕП хрватска посланица Ружа тражила је да Србија призна права нац.мањинама и да врати културно благо. О чему се ради? У време грађанског рата, после минирања музеја СПЦ у Загребу 1991. свештеници су старе српске иконе,крстове, путире, дискове, одежде пренели у БГД да би спасли од уништења. Сада Хрватска тражи те црквене ствари да се врате у Хрватску, јер су се раније налазиле на територији Хрватске, иако је то власништво Српске прав.црк.

nn

06.02.2016. 01:32

@Благо - ista tema kao Kosovo u UNESKO.Hoće da zamenimo uloge da mi budemo oni a oni mi.Radi se o tomeda je neki amer koji ne zna ni ko ni gde ni sta pobrkao sve i daje impogrešne instrukcije.

вд67

06.02.2016. 00:14

колико смо ниско пали и још тонемо . као да смо колектвно постали мазохисти , па што нас више киње и муче нама све лепше ...када ће се овај народ пробудити из ове ноћне море , Бог зна !

R.W.Seton-Watson: The Spirit of the Serb

06.02.2016. 10:11

@вд67 - Никад... Децу нам упропашћују и морално и физички, а ону коју породица успева да сачува, у школи уче новим вредностима, новој историји... Срби су агресори, злочинци, почињали су све ратове, тлачили Хрвате, Шиптаре, муслимане, измишљали Јасеновце, Голе отоке, бомбардовања... Нашој деци набија се комплекс кривице, убија понос и величају вредности новог (америчког) поретка. Кад нестанемо ми, који и сада ћутимо (српска интелигенција, историчари, академици, просветитељи), нестаће сасвим и српство.

Предраг Илић

06.02.2016. 14:09

@вд67 - Није лепо тако писати, R.W.Seton-Watson: The Spirit of the Serb, или шта год то Вама дубокомислећем значило. Ако се Вама као Интелигенту нестаје, изволите. Ја остајем овде са мојом чељади из српске неинтелигенције (прост народ, сељаци, радници, песници, занатлије) да и даље будем Србин и да ненаметљиво опстанем и сачувам име и традицију Србина. Српство су очували управо ови којима и ја припадам срцем и душом, а ови Ваши се свађају чим их је више од двојице у друштву. Увек ради ситног интереса.

Неспоразум

06.02.2016. 15:34

@вд67 - Ситон-Вотсон је чувени британски експерт за питања југоисточне Европе, а "Дух Србина" је његова књига у којој изузетно похвално и са поштовањем говори о нашем народу. Није ми јасно чиме сам изазвао Ваше огорчење, поготову што ми се чини да исто желимо. Можда сте погрешно разумели оно,"Срби су агресори, злочинци итд"? То су речи оних који нашој деци намећу осећај кривице и то је оно што ме боли. А нажалост, сељаци, радници и други који чувају име и традицију Србина, полако нестају. С поштовањем!

Ja BL

06.02.2016. 00:45

Ja stvarno ne znam sta mi trazimo u bilo kakvoj uniji u kojoj je Hrvatska. Treba traziti da Hrvatsku izbace iz EU kao uslov da udje Srbija.

Ns

06.02.2016. 01:31

Strasno je sta sve ta hrvatska radi. A pogledajte Evropkso Prvenstvo u Futslau koje se ovih dana odrzava u BG-u. hrvatskim navijacima ne fali ni dlaka sa glave u Beogradu. I onda kazu Srbija pocela ra, Srbija agresor bla bla bla ... Srbija nije mogla izgradit mir sa hrvatskom koja nije zelela mir.

ISTINA

06.02.2016. 03:10

Neznam sta se uopste cudimo.Ubijemo ih dvaput u vaterpolu za kratko vreme,ne bunimo se kada oni nedaju Srpskim privrednicima da kupe bilo sta u HR. a njihovi rade stvarno na veliko u Srbiji,posjeduju cak i nasu zemlju,a oni cak nece da nam vrate nase nekretnine.Nikako da shvatimo da se nevalja previse saginjati,u stvari nevalja se nikako saginjati a mi to to radimo stalno,dobili smo i zuljeve na kolenima !Toma netreba ni da ide tamo,treeba da cekamo da njima zatreba a onda......

vatikanska diplomatija

06.02.2016. 04:59

E sada je to unutrasnja stvar naci hrvatske koja je postala deo vatikanske EU porucuje Brisel , a Srbija mora da se odrekne sebe ako ikada misli da odlucuje o svojim unutrasnjim stvarima. I sta ce Srbi izabrati..... cik pogodi bato!!!!!!

Dragan Rakic

06.02.2016. 07:08

Hrvatska je od uvek bila i ostala dvolicna, sto se vidi u njenoj istoriji kao i danas. Njeni političari menjaju stavove po potrebi i interesima i na taj nacin odrzavaju izvesnu sigurnost i dobijaju podršku od strane velikih sila. Hrvatski političari su aktivniji od naših. Imamo zato iskustvo u vreme devedesetih. Hrvatski nacizam nije nova pojava, kao sto ni jedna politička partija Hrvatske nije van takve politike.

klječan

06.02.2016. 07:48

srbe iz hrvatske je u najvećoj mjeri očistio slobodan milošević sa svojim planom "humanog preselenja" na kosovo

klječan

06.02.2016. 15:34

@klječan - nije tada,ali je bio živ u doba oluje ,bljeska,podrinja,maslenice ,malog alana,siska,divosela,paulinog dvora,suve međe,sijekovca.....

Mac istine

06.02.2016. 08:02

Taj nadnacionalizam politicara iz komunizma izgleda da je vazniji nego da slede vekovne tokove politike Srbije.

viktor

06.02.2016. 08:06

licno smatram da sa njima treba da minimiziramo odnose, da samo komuniciramo po pitanju nac.manjina sa obe strane, bojkotovati njihove proizvode, turizam i sl, zakonom zabraniti prodaju hrvatima firmi, a narocito zemljista ,ovo dosad prodato otkupiti ili nacionalizovati i bicemo mirni. Sto se tice ulaska u EU i njihove opstrukcije, mislim da ulazak ne treba tretirati kao inperativ, vec kao jednu od vise mogucnosti za razvoj.

Hrvat...

06.02.2016. 16:58

@viktor - Slažem se, Viktore, što manje komuniciramo to bolje za obje strane. Po člancima i komentarima na njih koje ovdje godinama čitam nema nikakvih izgleda da u sljedećih 100 godina poboljšamo odnose. Mržnja koja se ovdje isijava traži samo 10 metara visoki zid na granici Hrvatske i Srbije. Nisu bolji ni neki Hrvati u razmišljanjima prema Srbima. E pa kad je tako - zid! Čini mi se da je ipak i na jednoj i na drugoj strani više ljudi koji nisu okovani mržnjom, ali premda ih je više slabiji su. ZID!

Željko Puškar

06.02.2016. 09:26

Prije Evropa godinu dvije Vladimir Putin je rekao da je Evropa zaražena virusom nacizma......sada prelazi u epidemiju...

hristina

06.02.2016. 09:27

Ne zanimaju me Hrvati. Neka se uguse u svom fasizmu. Sto pre to bolje! Meni jemuka samo od NAS! Dobro. Brisel cuti i Vasington cuti zato sto su saucesnici u zlocinu nad Srbima. Mi, Srbi, zasto cutimo? Zasto dozvoljavamo da nas ucenjuje bilo ko? Narocito OVI! Djavole, milioni Srba dadose zivote za neku slobodu i pravdu i sad opet sve iz pocetka?! Naoruzavaju ih, prete, a mi...o dobrosusedskim odnosima! Sa kim, more?! Da nije Rusije sravnili bi nas sa zemljom. Je li nam to jasno?

generalno

06.02.2016. 09:38

Nista novo u ''U'' Hrvatskoj, samo je nov sponzor. E, samo izmedju sponzora i ovih drugih ( cast izuzetcima ) stoji uvek znak jednakosti.

realan

06.02.2016. 09:53

Ovo su izgovorili: Zoran Milanović, Vesna Pusić, Nina Violić, Dunja Vejzović, Oliver Frljić,... :D :D :D Hr se mozda i "vratila u devedesete" no Srb od tamo nikada niti nije izasla, najbolji dokaz su tekstovi glavnog urednika i bivseg ratnog huskaca najtiraznijih dnevnih novina. :P Objavi ako smiješ.

Nadrealan

06.02.2016. 10:43

@realan - http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/uto-dobrodoslica-hrvatskoj-pravoslavnoj-crkvi-889207 Hrvatska se vratila u četrdesete..

realan

06.02.2016. 11:00

@realan - Pa što da radimo sa "Hrvatima pravoslavcima". Na silu ih tjeramo u SPC? Niti Srbe nitko ne misli tjerati u tu (za sada nepostojeću) hrvatsku pravoslavnu crkvu. Sto je tocno problem s time?

MojneTo

06.02.2016. 14:09

@realan - "Pravoslavni hrvati" je kovanica hrvatske mitomanske istorije :) Ne postoje pravoslavni Hrvati do ww2 i ustastva devedesetih godina. Zao mi je, ali Srbi katolici itekako postoje tj postojali su. Oni su se utopili u Hrvate, a koji nisu hteli....paaa... poklani su, Hrvati malo malo pa uzmu i kolju Srbe u HR, to znamo svi, zar ne? Najmonstruozniji narod severne hemisfere, koji nikad nije kaznjen za svoje bljutave zlocine i genocid.

Nadrealan

06.02.2016. 16:01

@realan - Uz 30.000 "pravoslavnih Hrvata", pominje se da "ima još više od 100.000 ljudi čija je vjera pravoslavna, ali se ne izjašnjavaju o svojoj naciji”. Oba podatka govore da je u Hrvatskoj traje atmosfera mržnje, netolerancije i - straha.

broj protokola 1148

08.02.2016. 12:57

@realan - samo da se zna...U skladu sa kanonom 34 apostolskih otaca arhiepiskop Konstantinovog Grada i Novog Rima i Patrijarh Vaseljenski kir MELETIJE IV Metaksakis dana 19. februara/veljače, godine 1922.epimnemeze 5, 7430. godine od Postanka izdaje potpisani TOMOS od strane svih mitropolita Carigradskog Sinoda da je SPC autokefalna sa svim pripadajućim pravima teritorijalne jurisdikcije u sferi svoga delovanja. Znači, nema mesta za HPC, jedino uz saglasnost SPC kao Majke Crkve. To Hrvati nikako da shvate

sSSs

06.02.2016. 10:04

Evo sad su izbori u Srbiji. Dali uopste iko u Srbiji u izbornoj kampanji spominje i napada hrvatsku ??? Niko zivi hrvatsku ne spominje, to je marginalna nebitna tema. Mislim da i posle izbora hrvatska treba da ostane marginalna i nebitna tema, kao sto i jeste marginlna i nebitna. Te njihove famozne zahteve i smesne ucene ljudi u Vladi Srbije treba da metnu u poslednju fioku.

prellee

06.02.2016. 10:45

Tačni je da je Srbija najtolerantnija nacija prema manjinama.Pobogu u Srbiji živi više nacija nego i u jednoj evropskoj državi.Hrvatska je malo djete EU i njoj se sve prašta.Veliki su sponzori u njenu korist.Kada bi se ponovo pojavio Ante P. smatram da bi EU šutjela.Jedino bi se oglasio neki Jevrej i to je to.Hrvati od svje nemoći mogu samo Srbima držati lekcije, a toliko su lošeg NAPRAVILI Srbima.Evropa to ne želi da vidi i nemoguće je promjeniti to GLEDIŠTE.Zato ja ne vjerujem EU.

Само питам

06.02.2016. 10:48

Шта је са овим бројачима? "Бланки" дам плус, са 110 смањи се број на 86, "Благу" дам плус, са 139 смањи се на 111... И раније се (не баш често) слично дешавало. Баг или хаковање? Проверите коректност кода и безбедност сајта.

Jovan

06.02.2016. 14:30

@Само питам - Meni se to ne desava. Evo, ipravo sam probao, nalupah se pluseva i minusa kojejuda, i sve normalno! I nikada mi se to nije dogodilo!

BACVANIN

06.02.2016. 11:20

Hrvatska( danke Dojcland) je ispostava fasizma koji se još održava u Nemackoj.Samo su Nemci suviše obazrivi da budu nosioci te klice pa u hrvatskoj vide naj bolju flasu gde ce duh fasizma da se održi i u pogodnom momentu presadi u pripremljene narode.Srbi nevide opasnost pa su dozvolili hrvatskim kompanijama da rovare po Srbiji i preuzimaju resurse države.Da bi potpuni debakl bio zovemo i nemce da se pridruze hrvatima pa im poklanjamo zemljiste.

Peacemaker

06.02.2016. 14:06

@BACVANIN - Novinari, istrazite ko je i zasto prodao Frikom, Stark i ostale velike kompanije Hrvatima. Ko im zemlju prodaje po Vojvodini. Dajte nam imena, dajte da izdajnike osudimo, jer treba da trunu u zatvoru zbog davanja strateskih kompanija onima koji profit koriste da se naoruzaju i sutra napadnu nasu decu. Mi radimo i profit ide drugoj drzavi koja nam zeli zlo. Svako dete u Srbiji jede sladoled. Ko je to dao hrvatima?? Kо je dao IDEA da zauzme najbolje lokacije?! Dok je DIS po selima i predgradjima

gargamel

06.02.2016. 16:03

@BACVANIN - @Peacemaker. Jel ti to ozbiljno, da ti novinari istrazuju.Pa to znaju i mala deca, od kako je Dos na vlasti, a posle njih nastavili ovi

polako

06.02.2016. 15:31

Podsecam vas da se trenutno u Srbiji razmatra rehabilitacija zakletog antisemita i antikomuniste, kvislinske marionete Nedica. Jevrejska zajednica se tome protivi ali mi ocigledno nemamo vise obzira prema njima nego sto Hrvati imaju prema nama. Zahvaljujuci Nedicevcima cemo biti stavljeni u istu vrecu kao ustase. Vecno cemo nositi pecat srama sa ozbiljnim posledicama.

vlada

06.02.2016. 16:26

Kakva je razlika izmedju Vaše kolumne i mog zakjučka, da su komšije ponosnije na "ustašku" /nacionalnu/ pripadnost nego na hrvatsku! Hrvatska i nema neku istoriju ali ustaška i te kako ima! Znamo i kakvu!

Hrvat...

06.02.2016. 16:46

Ok, provala neoustaštva i fašizma u Hrvatskoj! Hrvatska se vraća u mračnu prošlost, kažu. Shvaćam i to. Shvaćam i šta bi najradije učinio Hrvatskoj autor ovoga članka. Ali šta ćete vi Srbi kao društvo učiniti po tom pitanju? To još ne shvaćam. Iako, sudeći po komentarima, vidim što bi ste i vi najradije učinili. Možda biste opet u ime straha dizali barikade po hrvatskim cestama? Možda bacali ruže na tenkove koji idu rušiti naše gradove? Po tko zna koji put kažem - Šta se to vas tiče!

Srbin

08.02.2016. 17:03

@Hrvat... - Ne shvacate Vi nista van klisea da je npr. "Oluja" bila redarstvena operacije i da su Srbi krivi za svako zlo koje ih je snaslo . Odrastao sam na relaciji Vrgorac-Zadar , poznajem odlicno Hrvate i ne mrzim nikoga . Zivim u Srbiji dovoljno dugo , znam da su Vase zablude ogromne i da ce ono sto je , u ime hrvatstva , ucinjeno Srbima 1941-1995. uciniti da se potomstvo stidi .Vama zelim svako dobro !

Nostradamus

08.02.2016. 09:58

Nema puno nasih Srba u Hrvatskoj, ali zato ne znamo sta cemo sa tim silnim Hrvatima kod nas i njihovim silnm pravima, he, he, he. Tacno je da su ustase bile i ostale zlo, ali zar nememo i mi one nase "nestasne momke", koji su nosili malo drugacije kape?. Valjda smo tu pricu o tome ko se stvarno na Balkanu borio protiv fasista apsolvirali, ili ipak nismo?.