А, ко вас плаћа?

Ратко Дмитровић

29. 01. 2016. у 21:29

Већ тридесетак година у Србији је изложено критици и прљавим нападима све што је национално, а нападачи, плаћени из иностранства, заштићени су и недодирљиви као светиње. Куда то води?

А, ко вас плаћа?

Ратко Дмитровић

Држава Србија, од врха па све доле до локалне власти, не сме да буде у власничкој структури ниједног медија. Државна телевизија се не рачуна, али се подразумева, по бриселској логици, да се Влади Србије блокира сваки утицај на уређивачку политику "јавног сервиса". Ови захтеви из ЕУ скоро да су испуњени, остало је само да се правно рашчисти ситуација с "Новостима" и "Политиком", замршена у време владавине "демократских снага".

И, шта смо добили: Србија не сме да се меша у српске медије али друге државе могу. Отворено, како и колико им воља. Друге државе, Србији непријатељске, могу овде да покрећу, отварају медије, финансирају "невладине организације", дотурају једнима и другима стотине хиљада евра годишње... и ником ништа.

Сви такви медији и организације имају исту "уређивачку политику": глобалистичку, антинационалну, антисрпску, на крају крајева. И сви се упињу, без остатка и резерве, да докажу како је Србија крива за ратове деведесетих, како су Срби националисти, злочинци, нови фашисти Европе, јад и беда од народа који и није заслужио друго него да га НАТО бомбардује.

Пре неки дан, две "слободомислеће" дружине, Независно удружење новинара Србије и исто такво (независно) удружење новинара Војводине, затражило је да се објаве плате запослених у "Вечерњим новостима" и "Политици". Као, народ то треба да зна. А они, ето, знају шта народу треба.

С тим захтевом "Новости" као компанија - ни моја маленкост, на челу те компаније - немају никакав проблем. "Вечерње новости" живе на суровом тржишту, без помоћи, донација, без жуте банке са стране. Трошимо оно што зарадимо, рвемо се са дуговима и обавезама које су други направили. Делимо колико имамо, али да овима из два "независна удружења" и разним порталским цензоловкама испостављамо рачуне, да кажемо колике су нам плате... е, то дочекати неће. Посебно веселници из Војводине, на чији се рачун из иностранства сливају стотине хиљада евра, да би промовисали идеје и ставове какви доминирају на њихова два сајта, службеном и неслужбеном; овај други се зове, гле врага, Аутономија. Са тамо негованим антисрпством може да се мере још само е-новине које, такође, добијају помоћ из иностранства.

Шта ћемо с листовима, дневним и недељним, или ТВ каналима, свим у рукама странаца, отворених непријатеља Србије, оних који су нас убијали, тровали, отели нам Косово и Метохију. Нико се не пита како то опстају листови чији приходи од продаје и маркетинга не могу да подмире ни трошкове струје, грејања и воде, а имају и до 60 стално запослених. Ко то све плаћа - пита се Даница Чворовић.

Елем, да ли је држава Србија морала да изађе из српских медија да би у те медије и медијски простор ушле друге државе? Како се зове то стање?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (48)

Ђура Змај

29.01.2016. 21:43

Тако је Ратко! Први и највећи (И најтежи!) проблем Отаџбине су "унутрашње болести", па тек онда спољашњи не пријатељи.!?

Ђура Змај

29.01.2016. 22:11

@Ђура Змај - И да додам, довољно је пратити и анализирате коментаре на сајту Новости, па сагледати сву тугу наше ситуације...

Alexa

29.01.2016. 21:46

Srbija je izgubila svoj suverenitet 5. oktobra 2000. Tacnije, Srbi su ga se sami odrekli misleci da ce na takav nacin doci do zapadnjackog standarda i leba bez motike. Posle svih ovih godina mi je krivo sto sam i sam blejao protiv Milosevica kome ce Srbi kroz 50 godina graditi spomenike do neba. Iako je drzavni aparat sa kojim je upravljao bio jadan, ipak je cuvao kakav-takav suverenitet. Sada delimo sudbniu svake okupirane teritorije. Niko se ne budi, svima nam je dobro. Nazdravlje.

Ђура Змај

29.01.2016. 22:01

@Alexa - Читајте: "ИСТИНА И ЗАБЛУДЕ ПЕТОГ ОКТОБРА 2000. ГОДИНЕ", од генерала Миодрага Симића и Стаменка Николића! Док је у Народној скупштини у процедури усвајања Закон о сарадњи са НАТО пактом!?

Peca

29.01.2016. 23:29

@Alexa - Ovi izbori su I zakazani od strane Amerike da bi na njima bila izabrana valda koja će da po tom zakonu i udje u NATO i uništi Republiku Srpsku prizna i POTPISE nezavisnost Kosova, odvoji Vojvodinu od Srbije.ko sme da se kladi samnom da nisam u pravu ? Svaka nova vlada ide korak dalje u unistavanju Srpstva i Srbije . Pogledajte kako je bilo 2000 te a kako je sada i u pogledu para i u pogledu drzavnosti . Pravicemo mi Slobu od blate ali blata nigde biti neće

zola

29.01.2016. 23:52

@Alexa - Možeš misliti koliko su loši ovi posle Slobe (svi) kada neki prizivaju pokojnog Slobu i pravili bi mu spomenike, a Boga mi i njega od blata!? Možeš misliti koliko je kratka naša pamet kada zaboravismo sve Slobine "doprinose" za državu i Srpstvo!? Srbija je u blatu, pa što tamo ne bi bili i mediji!?

Милош

29.01.2016. 22:04

Тако је Ратко. Остаје нада да ће свакој окупацији доћи крај. Надајмо се, ускоро...

Zoran

29.01.2016. 22:06

To sam ja isto pitao druga, ko ga placa. On kaze ne mogu ja to da razumem, to je nevladina organizacija. Posle 15 godina u Americi ne mogu to da razumem...sta ces kad neko glup.

ISTINA

29.01.2016. 22:12

Ratko,ti rece istinu i to pravu,a sada cu ja reci najbrzi nacin da se stvari vrate koliko toliko u normalu.Dakle dolaze izbori,savrsena prilika da se srede stvari popu tovih koje si ili ste naveli (bolje da persiram mada smo tu negde,generacija).Dakle dolaze izbori i Srbija treba da glasa(barem ona pravoslavne) za nacionalne stranke.Oni su svesni problema zvani EU,NVO,itd. i resit ce ga sigurno. Ne mogu da shvatim da nevidimo koliko je zlo u EU i koliko sa time gubimo.Drugi beze a mi ulazimo.

strelok

29.01.2016. 22:16

E hvala Bogu da je neko i to vec jednom rekao: Srbija ne sme da se meša u srpske medije ali druge države mogu. To je poenta, a nasi vajni politicari samo vicu "Srbija MORA da izadje iz medija, Srbija MORA da izadje iz medija"... A zasto mora, jesu li nam to objasnili?

istina

29.01.2016. 22:17

Sve smo podredili da MORAMO da udjemo u EU, veliki vodja nam je rekao kad je krocio na vlast da ce nam deca gladovati ako ne udjemo u Uniju....sad nas svako ucenjuje i postavlja uslove kako mu se cefne, ja ovo nisam izmislio, objavite ako ste objektivni !

Милорад

29.01.2016. 22:17

Od svih mnogobrojnih stamanih izdanja,kao I mnogobrojnih televizija Mogu se na prstima jedne ruke nabrojati one KOJE drze do dostojanstva svoga naroda I svoje drzave.Jedan od tih su V.NOVOSTI I gos.Dmitric.

101% НЕУТРАЛАН

29.01.2016. 22:28

Подсећања ради: и ви из "Вечерњих новости" сте ономад нпр. о платама запослених у РТС (које су, на крају испаде, у просеку ипак неупоредиво мање од онога што је добро плаћена пета колона годинама унаоколо лупетала трујући празноглаве "корисне идиоте") писали крајње сензационалистички; сложно и у хору са дотичним удружењима грађана (тзв. невладиним организацијама) и онима који их плаћају, а које сада, као, нешто прозивате.

канда

29.01.2016. 22:31

Браво Рале,свака ти је на месту,као да сам ја писао.Милијарде су овдје утрошене да Србија не буде држава,односно,да се само тако зове за наивне и неупућене,а таквих је,нажалост,на буљуке.Многи су одњеговани и оспособљени да издају перо и језик за паре.Такви,највећим делом,потичу из крила давно одрођених,духовно и морално осакаћених породица које је комунизам оспособио и научио,а глобализам прихватио,како треба вољети сваку нацију,народ и државу,осим сопствену.

Trgj

29.01.2016. 22:32

Nisu ni No Isti nezavisne. Branite Miru Markovic i tajkune koji su ojadili ovu drzavu. Tekstovi vam pravdaju kompanije koje su nepravedne prema radnicim. Ne verujem da za to niste placeni.

Milan

30.01.2016. 00:01

@Trgj - Ne moras da otkrivas toplu vodu ! Vecinski vlasnik je Biznismen , mnogi ga nazivaju tajkunom, Beko , ja imam samo isto ime , nisam on ;) Dok manjinski paket ima drzava . A g. Beko je bio Ministar bas u vladi izvesne g. Markovic i njenog supruga ! Tako da ...

Ilija Kovačev

29.01.2016. 22:36

Tako je gospodine Dmitroviću! Vi ste rekli upravo ono što misli gro naroda. Zamislite samo u tzv. Udruženju nezavisnih novinara Vojvodine na dva najodgovornija mesta sede izvesni Nedim Sejdinović i Sabahudin Gluhonjić?! Da li je moguće da u udruženju nov inara bosanske federacije sede dva Srbina? Ne, naravno! Ali, Srbija je zemlja čuda pa u našim novinarskim udruženjima sede dva stranca. Valjda će se i to promeniti kada neka buduća vlast ne bude slušala zapadne ambasade.

Stan

30.01.2016. 11:04

@Miki - Gispodine Miki zanima me koje strane ili izdajnicke organizacije si ti bot i ko tebe finansira da pljujes po preseniku Srbije koga je vecinski narod izabrao. Imas li malo savesti da razmislis kad nesto hoces da kazes i da sa ovakvim izjavama vredjas i vecunu srpskog naroda.

!?

29.01.2016. 22:47

Зашто Персијанци опстају? Па немају пету колону, а код нас петоколонаши на сваком ћошку.

Пета колона

29.01.2016. 23:01

Ти плаћеници могу да пишу и пуштају у медије шта год им воља, народ им ништа не верује, после њихових бомбардера, санкција, понижења и отрова са неба постали смо имуни на све. Онај ко је на власти треба да то сече из корена, али се изгледа чека пропаст ЕУ и Америке, а нисмо ни од тога далеко.

вд67

29.01.2016. 23:04

тешко је бити Србин ( да волиш своју земљу , да имаш бар трунку поноса , да знаш и поштујеш своју историју , да недаш на себе...) у данашњој Србији !

DR Simeon Borab

29.01.2016. 23:09

U svakom narodu postoji odredjeni procenat drustvenog otpadka (shljama) a u Srpsokom narodu taj procenat je vrlo visok. I taj Shljam koji je udruzena izdajnicka gomila zeli da anulira sve sto drzavotvorno u drzavi Srbiji I sluzi stranom faktoru na naj ogavniji podrepaski nacin. Pa pomislite sumraka tih spodoba " DRUSTVENA DEKONTAMINACIJA" to je naj ogavnija NVO . Njihovi finansijeri su dzukele kojima je do ovih podrepasa stalo samo dok im sluze I blate I stetu nanose SRBIJ>

molder

29.01.2016. 23:11

Подсетио би грађане Србије да ће овог месеца уз рачун за струју бити и ТАКСА за РТС. Подсетио би грађане да не плате ту таксу пошто још нигде нисмо видели примања запослених у РТС-у.. Нико нам није објаснио зашто своје програме не наплаћују од кабловских оператера..... и још пуно тога нам нико није објаснио а све је тако транспарентно.

glg

29.01.2016. 23:11

gledam juce "da mozda ne " na RTS. ne mogu da verujem koliko novinarka i urednica lose vodi tu emisiju. ljudi moji ko nju postavi za urednika. verovatno neki sluzbenik ambasade SAD-a.Zena ne kopca nista. Pristrasna, nije profesionalna. suetna....kolika je njena plata da mi je znati ? Srbija se ne moze ospetljati jer su mediji ti koji ce je unistiti.

Косингас

30.01.2016. 00:12

@glg - На све то што кажеш, синоћ је било приметно да водитељка има задатак да непрекидно прекида оне госте у студију чија прича не одговара "невладиним организацијама", да њихову причу изврће и да им се отворено руга, док је са друге стране припаднике такозваних невладиних организација имала директиву да пушта да слободно причају шта хоће и колико хоће.

Бој Јан

29.01.2016. 23:17

Браво србине! Тако се пише и брани Србија. Свака ти је и увек на месту! Кад кажем србине, мислим племенит, пун љубави, нормалан, частан, пун свих вредности које запад хоће да уништи у нама...Идемо, нек' се истиче само вредно и добро. Ајмо Ноле, ајде Ратко, Андреј, Владета, Павле.. бистримо отаџбину од смутних, својим делима, вредностима..!

Vito Raski

29.01.2016. 23:29

Sve vlade u svetu su gotovo iste ili identicne: Bore se za sto bolji status u svim domenima u svetu, samo su se nase (One ranije I ova sada) borile I bore da njima I drugima bude bolje a Srbija je okarakterisana kao zemlja korupcionastva, tajkunstva, podvodacistva I kakvih sve ne negativnosti, sto je doprinos, prvenstveno, "nasih" politicara, koji se bezpogovorno zalazu da se sa narodom ne slazu. Ako se ovo mrcvarenje Srbije I dalje nastavi bicemo zabelezini kao najvece posrnuce jednog naroda.

Неко из масе

30.01.2016. 00:12

Господине Дмитровићу, молим Вас почните да објављујте чланке сваки дан. Свака ваша реченица у било којем тексту се чита два или више пута...

Leon

30.01.2016. 10:48

Uvek bolno istinit gospodin Dmitrovic. Hvala vam za borbu za froncle od istine koje su jos ostale u poslednjem bastionu Novostima i Politici. Molim vas zivite i pisite, mozda ipak ima spasa ovom narodu

Милвас

30.01.2016. 10:58

Господине Ратко жао ми је што нисам у прилици да вам пружим руку и честитам.

Doktor

30.01.2016. 10:59

Pravo u centar. Nešto najbolje što sam u poslednje vreme pročitao. Pozivam i podržavam da na jedan kulturan i fin način pišete o svim tim dušebrižnicima i da ih u saradnji sa Politikom do kraja razobličite i ukažete ovom narodu ko su oni u stvari.

Srbin iz Crne Gore

30.01.2016. 11:23

Gospodine Ratko svaka vam je na mjestu, i hvala vam na ovim tekstovima koji nevelicaju ni jednu partiju i stranku vec samo i iskljucivo Srpski rod...

Ruben

31.01.2016. 10:46

Kako se zove to stanje? To se zove medijski rat ; kojim se amerikanci uvek sluze - uglavnom kriminalno, perfidno, podlo ; to je ujedno jedini sektor u kojem je njihova prednost ogromna u poredjenju sa Rusijom i Kinom.

naranca

31.01.2016. 11:41

@Ruben - @ruben To se zove ''1984'' I prednost Im je ogromna samo na njihovoj teritoriji.Na slobodnoj teritoriji je nistavna.A uskoro ce I na njihovoj teritoriji biti nistavna, jer je anti-kapitalisticki pokret sve jaci I jaci.

naranca

31.01.2016. 15:14

Ma to je psihologija.Nemci pokusavaju da svale svoju (zasluzenu) ulogu negativca na Srbe.Cudim se, jer imaju brilijantne psihologe I oni bi Im morali reci da je to nemoguce.Ne na taj nacin.

Nesvrstani

01.02.2016. 09:02

Korektan, činjenično realan tekst...Pohvala Ratko..Samo mi nije jasno što država- vlast ne uvede ili ako postoji ne sprovodi novinarski kodeks ponašanja, da se znaju pravila i propisi u radu profesije- novinara i samih medija..

Beba

01.02.2016. 10:59

Slažem se sa većinom da je gospodin Dmitrović dobro uradio što je ovo rekao, da dobro čini što svoje patriotsko osećanje ne sputava kao mnogi koji kao da se stige svega domaćeg, a lako primaju i veličaju sve što je tudje. Jedino se plašim da ovakav stav ne preraste u nedostatak kritičnosti prema samima sebi, a, ipak, kritičnost je delotvornija za napredak od svakog ušuškavanja u hvalama.

MISO KOSIC

01.02.2016. 21:08

Svaka Cast ! Za komentar...ali ...opeta niko to nece da cuje niti se pobavi stime...sve se opeta zaboravlja oni koji su nam unistili kroz medije Jugoslaviju i dalje rade svoj poso ...