КАО што за све у Босни и Херцеговини владају изврнути ставови, тако је и у овом случају. Верујем да госпођа Михајловић уопште не разуме суштину о чему се ту ради и не верујем да би Србија због референдума у Републици Српској могла да има проблема, или ја бар не знам за то.

То је у среду, за "Новости", поручио Милорад Додик, председник РС, реагујући на изјаву потпредседнице српске владе Зоране Михајловић "да референдум у Републици Српској о Суду и Тужилаштву БиХ никако не би одговарао Србији".

Остављајући могућност да је Михајловићева погрешно интерпретирана, Додик тврди да је изнети став "нешто што први пут чује, а да је дошло из Београда":

- Оно што је до сада био став Београда јесте мишљење да Српска треба да размисли о одржавању референдума, али да одлука треба да буде наша. Ово би, ако је тачно, био први пут да неко на тај начин износи другачији став.

Лидер РС истиче да Србија није никада показивала интерес да се меша у унутрашње ствари у БиХ, поготово у Српској, мада, како је рекао, у Српској воле да чују ставове Србије.

- Нама би било жао да Србија има било какве последице у том погледу, али ако је неко у Србији нешто предузео по том питању, ја само могу да кажем да ћемо ми о томе самостално одлучити и сагледати све ставове. Референдум ће се једног дана сигурно одржати и у том погледу је најважније да се не крши Дејтонски споразум, а нека народ одлучи - каже Додик.