КОМЕНТАР: Бибер

Ивица Ловрић

18. 01. 2016. у 09:36

КОМЕНТАР: Бибер
Не само данас, човеку дође да се крсти и левом и десном када види који се све “аргументи” потежу на нашој политичкој сцени. Еј, аргументи!

ДАНАС је Крстовдан. Не само данас, човеку дође да се крсти и левом и десном када види који се све “аргументи” потежу на нашој политичкој сцени. Еј, аргументи!

Прскање бибер-спрејом, гурање пред зградом општинске управе, превртање клупа у сали и атмосфера на ивици туче. Све се то догађало у Белој Цркви, где су копља укрстиле позиција и опозиција. После целодневног хаоса, смењен је председник општине, а расплакани су остали забарикадирани. Да, све је то било у војвођанској Белој Цркви, а не у оној устаничкој, где су “потезана” нека друга оружја.

А у том питомом јужном Банату бибер се од давнина сипа, углавном, у жуту пилећу супу са резанцима. Сада се тамо, ето, вуку неки други репови.

Поставља се питање шта ће бити када се супа посрче, а на мени дође “главно јело” - републички избори. Супа је прокључала а избори се практично још нису ни закували. Предизборна кампања није ни стартовала, а “лако” наоружање већ је изашло из сошки.

Зато, док не почне главна битка за гласове централе завађених странака требало би да обуздају своју “војску” на локалу, да некима бибер не би изашао на нос. Није овај зачин, баш за сваку “супу”.

Најављени избори су прилика да се правим аргументима дође до победе, без зрна барута. Али и бибера. Сви ће имати шансу да покажу своју снагу. И велики, али и такозване биберче странке.

Иначе, не само у Војводини неке куће су покривене бибер-црепом. Ето прилике да се цреп на кући мало “протресе” или замени новим. Да кров убудуће не би стално прокишњавао.

Сутра је Богојављање. Кога ће “Бог погледати” а ко ће коме “забиберити” нека одлуче наредни избори на свим нивоима. Тако је најбоље и најпоштеније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

mitrovič despota ilija

18.01.2016. 11:07

Ima tu nečega. Najeli se ne pileće nego živinske supe. promenili košulje da produže tu poltronsku ,podrepašku vrstu i krenuli da ponovo kusaju ukusnu supu. biber im slučalno ostao u malom džepu. gospoda vatali zadnji autobus da se priključe odborničkoj većini i zadržr apanažu, srećom našom idu izbori i videće se narodna volja, ako mislite da je supa sa rezancima nije ovaj put su griz knedle al malo tvrde, a rezanci, rezanci, rezanci pa tako tri mandaata.

Garancija za dobar ukus supu

18.01.2016. 12:47

Ne zna se, vaznost zakonodavne osnove, ko su strane i podela vlasti sa posebnim politckim znacajem u pogledu finasijske sposobnosti partnera.