РАТКО ДМИТРОВИЋ: Лажи Телевизије Н1

NovostiOnline

12. 11. 2015. у 16:33

РАТКО ДМИТРОВИЋ: Лажи Телевизије Н1
Претпостављам да и наведене лажи Југослава Ћосића иду у некакав рок службе. Коме, зашто и по којој цени... Ћосић зна боље од нас

У емисији "Прессинг", Телевизије Н1, која емитује програм на простору бивше Југославије и има центре у Београду, Загребу, Сарајеву, водитељ емисије, Југослав Ћосић, иначе програмски директор Н1, изрекао је лажи које су, у то не сумњам, пласиране с циљем да се Вечерње новости представе као медиј у којем влада цензура, страховлада, прогањање новинара.

Наиме, најављујући једног од гостију своје емисије Ћосић је рекао: "Наш колега уредник Срђан Шкоро, добио је отказ у дневном листу Новости", додајући да је то уследило због критике изречене на рачун Владе Србије.

У питању је лаж. Срђан Шкоро није добио отказ, запослен је у Компанији Новости, редовно прима плату ( мада ништа не ради, више од годину дана, али то је друга прича) и све је то директор програма Телевизије Н1, Југослав Ћосић могао да провери само да је назвао Новости.
Наравно, под условом да му све ово није познато а познато је, нема сумње, но ова лаж му је, изгледа, требала за нешто и код некога.

Друга лаж Југослава Ћосића лежи у представљању Срђана Шкора. Споменути није био уредник у Новостима, али, ваљда, да би од травке направио стог сена, Ћосић је Шкора произвео у уредника. Боље звучи у жељи да се Новости представе као адреса на којој станује цензура.

За неупућене: Почетком маја 2014. године Срђан Шкоро смењен је с места шефа деска у Вечерњим новостима. Шеф деска нема статус уредника, дакле није уредник. Сменио га је исти човек који га је поставио, односно моја маленкост.

Разлог: Нисам био задовољан начином на који обавља свој посао. Иначе, смене унутар колегијума неког листа, медија уопште, толико су честе, подразумевају се, да на њих нико не обраћа пажњу. То је саставни део овог посла. Спортском терминологијом речено, лошег играча извучете са терена и поставите на клупу за резерве а уместо њега некога од кога очекујете више, мислите да је бољи. Овом логиком Шкоро је и постао шеф деска. Да би он дошао сменио сам његовог претходника.

Foto: Jugoslav Ćosić autor emisije "Pressing" i programski direktor Televizije N1

Критика власти коју спомиње Ћосић изречена је на РТС-у, у Јутарњем програму. У изјави за Тањуг ( може да се провери за пар минута) казао сам тада да се слажем са оним сто је Шкоро рекао на РТС-у. Ако је тако, а јесте, па зашто би га- питам Ћосића и његове истомишљенике- онда сменио. Једноставно-зато сто је био лош шеф деска.

Ћосићеви следбеници ће рећи да ми је Александар Вучић наредио да сменим Шкора. Због чега кад Шкоро ни о чему није одлучивао у Новостима? Коме такав може да смета? Због чега Вучић није сменио мене пошто сам се, рекох, јавно сложио с оним сто је Шкоро рекао на РТС-у.

Да ли ме је овим поводом уопште звао Александар Вучић? Да, звао ме је, прилично љут, али не да тражи смену Шкора већ да пита: "Зар си заиста морао да смениш тог шефа деска", додајући да ће његови политички противници рећи како је то урађено по Вучићевој жељи. Све то иде у рок службе - одговорио сам.

Претпостављам да и наведене лажи Југослава Ћосића иду у некакав рок службе. Коме, зашто и по којој цени... Ћосић зна боље од нас.

Гле случаја, паде ми на памет наша колегиница, Антонела Риха. За разлику од Шкора, кога изван Новости нико није знао до мог доласка на чело ове Компаније, Риха је и те како звучно име српског новинарства. Жена је у априлу ове године добила отказ у НИН-у. Била је уредник политичке рубрике. Након главноуредничке позиције нема осетљивијег и одговорнијег места од овог а онда јој је, без најаве, главни уредник саопштио да је смењена и да за њу више нема места у НИН-у. Тај случај је потопљен у "ладно Дунаво".

Постоји ли одговор на питање због чега Телевизија Н1 ових дана лаже о Срђану Шкору а не говори истину о Антонели Риха? Наравно, прелистајте Вечерње новости и НИН, погледате програм Н1 и све ће вам бити јасно.


Ратко Дмитровић

Генерални директор и главни уредник
Компаније Новости


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)

MIODRAG

12.11.2015. 16:48

TV N1,ne gledam,znamo lo je Cosic,pa uostalom ni njega......nije ni N1 ni on vredan komentara.....!!!

posteno govoreci

12.11.2015. 17:00

ne trebate im davati besplatnu reklamu...svi znamo kakvi su americki mediji, i kakav covjek trebas biti da pristanes da radis za njih...ono sto je sigurno da u onima koji rade za americke medija razumjevanja za opstanak Srba nema.

Dragan Sweden

12.11.2015. 17:41

Novosti su najbolji na prostoru Srbije bili i ostali.Novosti i Politika jedini koji drze do ugleda i koji postiju svoje citaoce.Ovi drugi su magla i tama.

Istina, car je go.........

12.11.2015. 18:36

Verujem da je sve sto je g.RD naveo istina! Ipak, da cenzure ima, ima je, zato mu predlazem da napise komentar, uverirti ce se, ili zna? Pisao sam da to nije u redu i da se koriguje uzalud, dokle ?

Bonaprta3

12.11.2015. 19:21

TV N1 je americka firma koja je na ovaj prostor dospela da bi sirila "demokratiju" americkog tipa modernog roblja i slusanja velikog brata. Par nasih nesporno dobrih ili bolje popularnih novinata prodala se za saku dolara i veru za veceru da bi sirila i prodavala rog za svecu. Pogledaj jednu ili dve info emisije doticne tv i bice ti sve jasno.G-din Jugovic ce jednog dana shvati

ljiljana

12.11.2015. 19:30

Obožavam Novosti. Preko sajta i dnevnih novina redovno se informišemo i ne bi ih menjala ni za jedan drugi medij. Politika je takođe ok. Ostali mogu samo da se ugledaju na njih.

Janko

12.11.2015. 20:30

To je televizija koja prenosi vesti kako ono naš narod kaže: U selo udje komarac a izadje magarac, ništa pametno ne umeju da kažu.

Шумадинац

12.11.2015. 20:42

Добро бре амери, скинте нам се већ јендом са врата! Доста је бре!

Akcionar BIP-a u protestu

13.11.2015. 07:53

Hvala Novostima na svemu, ali i kod vas je krenula cenzura kritike o Sertiću!

Ceca

13.11.2015. 08:15

N1 se nazalost jos ne vidi ni u Bgd preko nekih operatera ali je JEDINA tv sa koje se moze cuti i drugacije misljenje ili opis dogadjaja nego na Pinku i slicnima.O konkretnom slucaju, verujem Dmitrovicu.

Dusan Grujic

13.11.2015. 09:24

Свет је очигледно постао биполаран, па није јасно зашто та биполарност није заступљена и у нашим медијима. Како је могуће да у Србији Русија нема ниједан ТВ канал, а требало би да има бар један са националном френквенцијом. Мислим да је то жеља већине у Србији. Ваљда је суштина праве демократије да се чује и друга страна. Када се говори о слободи медија у Србији ово је суштина проблема.

Marko

13.11.2015. 12:03

Prezirem medije tipa N1. Ipak kao citalac Novosti zapazam da je u vasim novinama vlast nedodirljiva!

smb

13.11.2015. 17:44

bravo gospodine urednice za hrabrost. dobro je da se u srbiju vraca kvalitet, da su novosti po tome na vrhuncu, ne moram da vam pisem. nadam se da vasi ludi tako i nastave, nema mnogo listova koji vama mogu da konkurisu. mi koji vas cenimo i na vas se oslanjamo nismo malobrojni nadam se da ste i vi sa nama citaocima zadovoljni. borite se i dalje tako, sposobnost pobedjuje. hvala od vernog citaoca. pozdrav.

Cira

14.11.2015. 12:40

N1 je CNN ja srpskom. Znamo ko je i sta je CNN, toplo prepurucujem svima da ga obrisete ako necete da slusate antisrpsku propagandu