Коментар: Зрно

Милан Бабовић

10. 11. 2015. у 07:40

Ваљда ово буде отрежњујући импулс за све Србе. Да се накљукани мантром о изгубљеном Косову тргну из хипнотичке малодушности и пригрле чвршће нашу заједничку колевку

Коментар: Зрно

ПОБЕДА! Онај крстоломац са крова Цркве Светог Андреја у Подујеву мораће да сачека на своју амбасадорску столицу у Унеску.

Покушај НАТО и нарко-недоношчета да се докопа Дечана, Грачанице, Богородице Љевишке и Пећке патријаршије пропао је у Паризу. Тријумф тамјана над напалмом, правде над силом. Победа над минерима српског памћења, Немањића над Ниманијима.

Ваљда ово буде отрежњујући импулс за све Србе. Да се накљукани мантром о изгубљеном Косову тргну из хипнотичке малодушности и пригрле чвршће нашу заједничку колевку. Као што нас већ деценију и по Запад и њихови овдашњи "прагматични" кербери уче да оно више није наше, нека сад сви они прихвате реалност да Тачијева франкенштајн држава никада неће шчепати Симониду и мермерни саркофаг Стефана Дечанског.

Да, могуће је. У Граду светлости указао се трачак наше нове наде. Прати га одсјај са згаришта оне срамне британске резолуције о Сребреници. Од њене пропасти у Уједињеним нацијама ојачала је праћка српском Давиду у борби против Голијата новог светског поретка.

Ову битку у Унеску, уз председника, премијера, шефа дипломатије, цео државни апарат, Српску православну цркву, Српску академију наука, на својим плећима изнели су и бројни студенти, глумци, спортисти интернет-занесењаци...

Сви су они веровали, иако је сила пред њима била велика. Пратило их је кевтање наречених кербера. Лајали су да треба да дигнемо руке јер ће Албанци боље бринути о нашим манастирима него ми сами?!

Поражени су. Ипак, само у једној бици. Чекају нас још теже и жешће. И нема нам друге него да се од данас сви, колико нас има, осолимо оним једним Лазаревим зрном. Само тако бићемо непобедиви!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Milan Petrovic

10.11.2015. 08:53

Ne zanosite se. Kosovo je izgubljeno, izgubio ga je Milosevic svojom nenormalnom politikom. To sto sada nije primljeno u UNESKO nista ne znaci jer ce biti primljeno sledeci put, da vas podsetim nedostajala su tri glasa. Takodje, svi znamo da ce na kraju postati i deo UN. Nepotrebno je gubiti energiju zbog necega sto se ne moze zaustaviti. Treba da trazimo maksimum za prava Srba na Kosovu, eksteritorijalnost manastira i crkava a zauzvrat mi da ga formalno priznamo.

Патроније

10.11.2015. 20:54

@Milan Petrovic - Цитат : "Пратило их је кевтање наречених кербера. Лајали су да треба да дигнемо руке јер ће Албанци боље бринути о нашим манастирима него ми сами?!" Крај цитата.Јеси се препознао ?

Deli Radivoje

10.11.2015. 09:20

Nije se samo nama ukazao tračak nade.! Tračak nade se ukazao većini čovečanstva, naroda, od zla nekoliko država- administracija koji ih urnišu na ovoj planeti zvanoj Zemlja.!

ДУШАН ГРУЈИЋ

10.11.2015. 09:27

Да би успели у одбрани Косова и Метохије морамо пре свега поштовати одредбе чл. 8 Устава. Надлежни органи морају предузимати законске мере против свих оних који не поштују територијални интегритет Србије, а политичке странке које ово не поштују морају бити забрањене. То је оно најмање, али и најважније што морамо учинити, и у овом делу не сме да буде утицајна било чија политика и демагогија.

Fridomn

10.11.2015. 10:07

Neka se svi u Srbiji dobro zamisle kad pogledaju spisak zemalja koji su bili uz nas,ceo BRIKS je stao uz Srbiju,što uz plus još neke zemlje čini 70% populacije naše planete...