БЕОГРАД - Протест грађана који је организовала Иницијатива "Не давимо Београд" против почетка реализације пројекта Београд на води, завршен је након три и по сата.


Организатори протеста поручили су да је пројекат Београд на води штетан по јавни интерес грађана, позвали премијера Александра Вучића да одустане од њега и најавили да ће наставити борбу и протесте против реализације пројекта.

Скуп је обезбеђивао велики број припадника полиције, са опремом за разбијање демонстрације, који нису дозволили прилаз згради Геозавода, где је првобитно био најављен протест.

Учесници протеста узвикивали су "Издаја" и "Лопови", носили беле и жуте заставице на којима пише "Наш град", а из приколице камиона, који је био импровизована бина, обраћали су се говорници и организован је наступ једног хора.

ДС: ПОЛИЦИЈА УШЛА У ПРОСТОРИЈE СТРАНКЕ, МУП ДЕМАНТУЈЕ

Полиција је, уочи одржавања протеста “Београд на води-превара века“ ушла у просторије градског одбора Демократске странке у Београду, наводи ДС. Након што није желела да прими пријаву скупа и понашала се веома непрофесионално саопштењима обмањујући јавност, овим се наставља непрофесионално понашање полиције која покушава да спречи грађане да искажу своје неслагање с пљачком грађана Србије и Београда, наводи Демократска странка, преноси Танјуг.

Министарство унутрашњих послова Србије одбацило је, као неистините, тврдње Демократске странке да је полиција данас ушла у просторије градског одбора те страке у Београду.

"Припадници МУП-а ни у једном тренутку нису ушли у просторије те политичке партије", наводии се у саопштењу МУП-а.