Изборна трка од јесени

П. В. - Д. Р. Ђ.

11. 08. 2015. у 21:15

Партијски табори власти и опозиције темпирају кампању почетком септембра. Странке спремају своје штабове за окршај на локалу и у покрајини. Дачићеви стартују после избора руководства

Изборна трка од јесени

СВЕ странке власти и опозиције од септембра практично почињу кампању за локалне и покрајинске изборе - потврђено је "Новостима" у партијским таборима.

После информације коју смо објавили да је врх СНС одлучио да активира изборне штабове почетком идућег месеца, и њихови партнери али и ривали поручују да су спремни за трку.

Према речима Александре Јерков, ДС се увелико спрема за биралишта јер се ушло у изборну годину:

- Без обзира на то хоће ли избора бити до краја ове године, што би било противзаконито или на пролеће, у законском року, ДС је у сталној комуникацији са бирачима. Изборни штаб ћемо оформити вероватно на јесен.

Социјалисти ће, пре подизања "узбуне" у бази, изабрати ново руководство до краја августа. Они, као странка са јаком инфраструктуром, већ имају изборне штабове:

- Тек кад одржимо Главни одбор крајем месеца, имаћемо прецизније информације за јавност о нашим предстојећим предизборним активностима - рекла нам је Дијана Вукомановић, посланик СПС.

Бошко Обрадовић, лидер Двери, каже да се они налазе у вишемесечној заједничкој кампањи са ДСС на челу са Сандом Рашковић Ивић, у оквиру "патриотског блока":

- Започели смо и посебну кампању за покрајинске изборе у Војводини са слоганом "Не дам земљу", на које ћемо изаћи са ДСС, без обзира на то када ће ти избори бити расписани. Од септембра би требало да заживи и заједнички изборни штаб Двери и ДСС за покрајинске изборе. Истовремено, дали смо налог свим градским и општинским организацијама Двери да се припремају за локалне изборе.

Који год да буде термин за "окршај" на локалу, Нова, као и СДС Бориса Тадића већ су најавиле да ће спремно дочекати тај дан. Портпарол СДС Константин Самофалов каже:

- Будући да ова власт све време или организује изборе или их најављује, наша политичка сцена је заправо у константној предизборној атмосфери, што свакако није добро. У таквим околностима СДС је увек спреман на изборе.


ГЛАС ЗА КОНКРЕТНО ИМЕ

Јерков каже да ће њена странка изаћи са конкретном понудом кандидата за сваког председника општине и градоначелника:

- Хоћемо да наши гласачи знају коме поверавају глас на локалу, а не као што то СНС ради стављајући име Александра Вучића на листић, па неко заокружи њега, а добије председника општине са криминалним досијеом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Dejan

11.08.2015. 21:56

Hoce li doci dan da vam zauvek vidimo ledja ili cemo morati kolektivno da se iselimo iz Botistana?

Sasa-Sabac SNS

11.08.2015. 22:23

U Sapcu neka kampanju vode Peranovic i Began Cicvaric i Dejan Jovanovic i Mile i Zora koji su prebegli iz URS-a jer su se oni udomili u drzavne jasle!!!

sektasi

12.08.2015. 08:34

Zar je moguce da ucio si istoriju da nisi nista naucio! Mene i bez izbora, revolucija, i vojnih intervecija, Srbija sa svim prijateljima sirom sveta, hoce!