Масакр је испровоцирао Орић

Горан Чворовић

13. 07. 2015. у 09:11

Масакр је испровоцирао Орић

Чешки посланик у ЕП Милослав Рансдорф

Чешки посланик у ЕП Милослав Рансдорф имао је храбрости да поводом дебате пре усвајања резолуције о Сребреници крајем прошле недеље на заседању у Стразбуру, одступи од једностраног приступа

ЧЕШКИ посланик у Европском парламенту Милослав Рансдорф имао је храбрости да поводом дебате пре усвајања резолуције о Сребреници крајем прошле недеље на заседању у Стразбуру, одступи од једностраног приступа и јавно постави питање одговорности Насера Орића.

- Има много доказа о насиљу које су спроводиле трупе овог бизнисмена из Тузле. Срби су од холандских снага стационираних у Сребреници тражили заштиту. Али нико није ништа предузео, и то је био основни разлог за трагедију у Сребреници. Истина је, већина жртава су били муслимани, али Орић, који је све то испровоцирао, никада није осуђен - каже за “Новости” Рансдорф, члан Комунистичке партије Чешке и Моравске.


Хаг га је ослободио оптужби...

- Пуштен је због тога што су сведоци или убијени, или су нестали, или нису били у прилици да говоре. Зато је, због недостатка доказа, ослобођен.


Предложили сте и амандман на резолуцију, али је одбијен?

- Затражио сам да се у резолуцију ЕП о Сребреници унесе део о Насеру Орићу, с предлогом да се започне истрага о ономе што је починио. Улога Орића треба да буде детаљно испитана. Није, међутим, прихваћен ниједан од наших предлога. Ни овај о Орићу, који сам лично поднео.


ДЕМОНИЗАЦИЈА СРБА

МИСЛИТЕ ли да у ЕУ, генерално, постоји једна истина која не сме да се доводи у питање?

- Срби су до сада били демонизовани. То су слогани које медији стално понављају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)

мрсимуд

13.07.2015. 10:11

Ахаа, е, ту смо!. Кажу у ЕУ смо сви једнаки по одлучивању. Шта би са овим амандманом, одбијен!. Ово је још један доказ како кад сте у ЕУ немате право на свој став, бићете саслушани а велики ће одлучивати и притискати и уцењивати мале земље. Пре није могла да земља, земљи уврће руку. Направили су ЕУ тобоже да вас "Загрли" а хватају Вам руку иза леђа и полако заврћу како њима одговара. Еу контролише мале земље са својим "Едиф Ефендијама" (Професионални климачи главом на Султановом двору).

eu?

13.07.2015. 14:07

@мрсимуд - Добро сте написали. Само се питамо како то да већина људи у Србији жели у ту ЕУ?? Могући разлози су не знање, наивност, немарност, површност, ... , можда можете додати још који разлог.

tatabata

13.07.2015. 10:19

Svaka cast I hvala Gospodinu Ransdorfu na hrabrosti da kaze istinu. I jedna civilna zrtva rata je previse, ali moraju sve da se razjasne I ispostuju. A ne samo one koje zapad priznaje zarad svog nekog interesa.

Lola

13.07.2015. 23:21

@tatabata - A osiromaseni uranijum?! Da li je to genocid nad Srpskim narodom?!Nasa deca umiru od raka,leukemije.Rak je u Srbiji epidemija.I ko ce za to odgovarati?Pa da,to je "kolateralna steta'Bas dobar izgovor....

"Геноцид"

13.07.2015. 20:43

@čiča - А Енглези, Американци и Немци? Исто друштво... Нације које су починиле најстрашније геноциде у новијој светској историји. И које су Хрватима, Шиптарима, Бугарима и Мађарима аболирале геноцид над Србима (треба ли да набрајам)!

miša

13.07.2015. 10:24

jeste.........ajde da vidimo ko će,muslimani ili ko već, i kako će rešiti situaciju kalifata i onaj isis u muslimanskim zemljama,kojim sredstvima i po kojim pravnim normama?!

Mile

13.07.2015. 13:36

@miša - To su ketmani,svi muslimani su u principu za kalifat,jer je u toku sveti rat za iztrebljenje svih vera,a samo su oni pravoverci.Primer su navodni imigranti.

Znaju ONI sve Gd. Ransdorf

13.07.2015. 10:40

..i mnogo hvala za vasu solidarnost koja mnogo znaci nasem Narodu. ONI su nama Rat silom nametnuli i okupirali nas,-->ONI EU&USA nas tuze i ONI nam sude nasa Nacija stoji na njihovoj listi pogubljenja. Tako nam je bilo u Osmanska vremena uz saradnju (V-BR i D) tako nam je bilo sa titom tako je i danas sa satanski-demokratskom EVROPM. Mi Srbi nazalost neznamo dase branimo iako imamo dovoljno dokaza i mase Grobova bestijalno ubijenih Srba.

Докази и сведочења

13.07.2015. 17:58

@Znaju ONI sve Gd. Ransdorf - Неки Срби не знају да се бране, неки знају а не могу, а неки могу а не смеју! Изгледа да су "од Срба већи Срби" људи као г. Рансдорф. Ту су чак и бивши високи званичници УН у БиХ, НАТО-а, ХТ-а, ЕУ... А доказа и сведока заиста има довољно, иако су многи докази уништени, а многи сведоци побијени!

Mika

13.07.2015. 10:54

Svaka čast, pa to je prvi komentar o uzroku koji nisu ni članovi prethodnih naših vlada pokrenuli. Mnogo smo i smi doprineli ćutanjem

pletenica

13.07.2015. 10:56

Bez obzira, da li jednostrani pristupa realnoj cinjenici iz proslosti je, ako misao izrazaja izrzena u duhu nepisanog pravila medunarodnog zakonodavstva. Povelja UN je pletena kika iz politike, logike i prava.

baba Simana-Joko Ono

13.07.2015. 11:41

Miroslave svaka cast, ne beze srbi od odgovornosti da se desio ratni zlocin u Srebrenici kao sto se desio i zlocin nad srbima ali nikada necemo barem ja priznati da je to genocid koji hoce da nam nametnu.To je greh, jer time se zeli nametnuti kolektivna odgovornost srpskom narodu danas i buducim generacija.Jadno je i zalosno sta rade amerika i evropa protiv srpskog naroda nad kojim je i napravljen genocid.

dzoni

14.07.2015. 11:33

@Mirso - Mirzo ,eto Živiš u Srbiji slobodno i slobodno zboriš A posle Srbi genocidan narod.

1.200 босанских муџахедина и 3.200 српских цивила

13.07.2015. 17:19

Данас је заиста храброст рећи истину! Поготову ако си већ једном опоменут, као Чеси, којима је забрањено емитовање документарца ЧТВ "Отето Косово"! Зато и не замерамо чешком председнику што још није испунио обећање (ревизија признања Косове). Милославу све најбоље! Мада и он, када каже "većina žrtava su bili muslimani", барата подацима Запада (а којим би другим кад Срби ћуте)! Истина је да и после 20 година преношења умрлих муслимана из целе БиХ није достигнут зацртан број од 8.000 сахрањених.

Ja BL

13.07.2015. 21:24

Dobro je sto se klima mijenja pa istina koja je gusena godinama polako izbija na sve pore. Zato su Britanci pozurili sa rezolucijom da skinu ljagu sa sebe.