Уједињени региони Србије, иако су се распали после прошлих парламентарних избора, како сада ствари стоје, постојаће "на папиру" до 2021. године!


УЈЕДИЊЕНИ региони Србије, иако су се распали после прошлих парламентарних избора, како сада ствари стоје, постојаће "на папиру" до 2021. године!

Јер, да би их Министарство државне управе и локалне самоуправе "прецртало" из регистра политичких партија, морају да прођу два изборна циклуса, а да за то време УРС не освоји ниједан посланички мандат или да страначки органи донесу одлуку о престанку постојања.

У некадашњем штабу регионалиста више нема ниједног функционера, нити партијског органа који би и формално "угасио светла" у УРС. Како нам је објаснио лидер некадашње чланице УРС, Покрета "Заједно за Крајину", Бошко Ничић, страначки органи никада нису формално донели одлуку о престанку постојања:

- Прошлог новембра, на последњу познату адресу УРС, на Обилићевом венцу у Београду, послао сам допис да ме, ако се страначки органи икада састану, разреше функције потпредседника и обавестио сам их да више нисам члан. Никакав одговор нисам добио.