Сусрет са Тачијем без застава

Д. М.

24. 03. 2015. у 12:48

Потпредседници Владе Ивица Дачић и Зорана Михајловић сутра на министарском скупу у Приштини. Шеф дипломатије обићи ће и мисију ОЕБС на Косову и Метохији

Сусрет са Тачијем без застава

Тачи и представници Србије састаће се у приштинском хотелу "Свис Дајмонд"

БЕОГРАД је добио гаранције Брисела да ће сутрашњи министарски скуп у Приштини, чији је покровитељ Европска унија, бити организован без било каквих државних обележја.

Тако ће се потпредседници српске владе, шеф дипломатије Ивица Дачић и министарка инфраструктуре и грађевинарства Зорана Михајловић, наћи за истим столом са Хашимом Тачијем, али без застава и других симбола.

Како смо чули од Дачића, то није никаква билатерална посета, нити значи промену става Србије када је реч о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и Метохије.

Министарска конференција земаља региона, под називом "Западни Балкан 6", наставак је берлинске иницијативе немачке канцеларке Ангеле Меркел, из августа прошле године, а у циљу промовисања економске сарадње земаља региона.

Претходни скуп, одржан пре два месеца у Београду, био је у Гимних-формату, односно, без државних обележја, па се очекује да ће и домаћини у Приштини организовати састанке без истицања застава и државних обележја. На ове форуме долазе представници Албаније, Македоније, Црне Горе и БиХ.

На конференцији у Приштини расправљаће се о конкретним економским пројектима од регионалног карактера, с посебним нагласком на улагања у инфраструктуру.

Скуп се одржава у приштинском хотелу "Свис Дајмонд", који је већ данима под строгим мерама обезбеђења. Како сазнајемо, из Брисела су стигле директиве да се обезбеди максимална безбедност учесника и избегну било какви инциденти, с обзиром на долазак високих званичника из Београда.


ХОЋЕ УЈЕДИЊЕЊЕ

Под мотом "Једна земља, један народ, један сан" јуче је одржана друга заједничка седница влада Косова и Албаније у Тирани. "Албанци желе равнотежу и оно што им припада", поручио је албански премијер Еди Рама. Потписано је 11 споразума о сарадњи у граничним патролама, безбедности, образовању, трговини, а према речима Раме две земље ће се ујединити уласком у ЕУ. Најављено је да ће Косово и Албанија отварати заједничке конзулате, попут оног у Минхену и планираног у Милану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)

Đura Zmaj

24.03.2015. 13:32

Sad mi je jasnije zašto na Gazimestanu nedostaje stih:"Ko je Srbin i srbskoga roda,I OD SRBSKE KRVI I KOLENA,A ne došo u boj na Kosovo,Ne imao od srca poroda,Ni muškoga ni devojačkoga,OD srca mu ništa ne rodilo,Rujno vino ni pšenice bela,Rđom kapo dok mu je kolena."

Ayatollah Klatimir Smutin

24.03.2015. 19:39

@Đura Zmaj - Šta je tebi jasnije ?! :-):-):-) ??? SrPski,Đuro,srpski !

nenad

24.03.2015. 13:33

Kako može na teritoriji države Srbije da bude ministarski sastanak bez obeležja države. Svi projekti Vatikana su ludilo. Tako npr.Vatikan nas je bombardovao iz humanitarnih razloga. Jezuie poput: Solane, Rasmunsena, Klingtona itd., pričaju da su bombe koje ubijaju za naše dobro. Ili pak, vatikanska krstaška alijansa je pozivala nas Srbe da zaustavimo rat, da ne branimo kućne pragove, a pokršteni Srbi: Hrvati, Muslimani i šiptari vatrenim oružjem pucao po nama. :

proruski mozgofob

24.03.2015. 19:36

@nenad - @nenad-Toliko si opsednut Vatikanom da više ne znaš šta pišeš. Smešan si !

darinka

24.03.2015. 21:35

@nenad - Sta si zapeo na taj vatikan bogati?Ovde se cuje druga pesma druze,nema vise ni vatikan nik....Simboli Kosova mogu biti ili nijedan iz drugih drzava.Ovako se afirmise drzavnost Albanaca u svetu,nije vazno sta Dacic gundja.

Kum_Zorzo

24.03.2015. 13:47

Sa zvezdicom ili bez zastave,kako vec...nego jel ovaj "partner" Taci jos uvek na poternici naseg MUP-a i pravosudja ili smo i njega amnestirali ?

deda

24.03.2015. 13:48

Pa bas fino,igra "drzava bez granice".Bile su velike poplave nestali i zastave.Dacic imaga na gragnu jakne jest je mala ali Srbija cetri put ratovala nije to sala.Kosovo i druge su tek novorodjence izuzev Albanije koja je starija.

Đura Zmaj

24.03.2015. 13:48

Jesi li upisao na Straževici u knjigu utisaka gde ideš sutra, sa kime da se rukuješ - jel' Te stid..?

Kiks

24.03.2015. 14:36

Jad i beda. Šta drugo očekivati od ove PRONATO vlade i ovako bednog naroda koji ćuti i trpi.

Dani Kovac

24.03.2015. 14:38

Pokrovitelj skupa u Prishtini jeste EU, isto kao kad je bilo u slucaja Beograda, ali to je "Ministarska konferencija zemalja regiona, pod nazivom "Zapadni Balkan 6" , to jest skup 6 drzhava regiona: Albanija BiH, Crna Gora, Srbija, FYROM i Kosova kao domacin...

Po meni

24.03.2015. 15:23

sa zastavama ili bez, svodi se na isto. Ili su obe drzave, ili obe nisu. Pre ce biti ovo drugo.

Stratus

24.03.2015. 15:39

Tako bih se rado nasmejao,ali me prenu sećanje na bombe/simbolično,ovih dana'99g./ koje su nekome donele tzv državnost!

Ја

24.03.2015. 16:09

Значи сматрају нас државом колико и њих и обрнуто !!?

Đura Zmaj

24.03.2015. 17:17

Ivice, pitaj Tačija kako Edita Tahiri može da prima u posetu albanske predstavnike iz opštine Medveđa mimo države Srbije, i da im ona pruža podršku u delovanju protiv Srbije..?

Dumar

24.03.2015. 17:34

Pa da, kosovo ce u fusnoti biti predstavljeno za zvezdicom, sto je rezultat nase drzavotvorne politike. Da, da...ne mogu oni sa nama bas kako hoce.

vlada

24.03.2015. 19:33

Nema ni potrebe za "zastavama" kad je sastanak u Srbiji! Takav protokol se predvidja kad je u pitanju medjudržavni susret!

beki

25.03.2015. 14:43

Ma njih Ujedinjene nacije nisu priznale.Posto nemaju stolicu u UN nemogu da imaju ni obelezja i tacka.