Војска НАТО може да шпарта Србијом

Д. МИЛИНКОВИЋ

20. 03. 2015. у 22:00

Шта све подразумева највиши ниво сарадње са Алијансом, на који се обавезала наша земља. Приступ војним објектима и посебан имунитет док су на овом простору

Војска НАТО може да шпарта Србијом

НАТО војници убудуће би требало да имају слободан транзит кроз Србију, да користе нашу војну инфраструктуру и буду "заштићени" посебним статусом док бораве на нашој територији.

Ово је само једна од ставки на које се Србија обавезала Индивидуалним партнерским акционим планом (ИПАП), чије су ступање на снагу у среду у Бриселу озваничили шеф дипломатије и министар одбране Ивица Дачић и Братислав Гашић.

ИПАП, између осталог, подразумева потписивање тзв. СОФА споразума (који већ имамо са САД) са чланицама НАТО, а којим се регулише прелазак границе и ниво имунитета за припаднике Алијансе док пролазе кроз Србију или бораве у њој, као и приступ војним објектима.

Србија се, такође, обавезала и да регионални центар за обуку "Југ", код Бујановца, буде отворен за све земље чланице Партнерства за мир и НАТО, да постепено усклађује своје прописе у области одбране са ЕУ, уништава вишкове наоружања.

Посебно је интригантна обавезна ставка о сарадњи са НАТО на пољу јавне дипломатије, али то, како тврде наши саговорници, не значи да Србија треба "слепо" да следи НАТО војну доктрину, акције и спољну и безбедносну политику, већ да сарађује на подизању свести о НАТО стандардима, активностима у оквиру Партнерства за мир и промоцији регионалне стабилности.

Према министру Дачићу, подизање сарадње са НАТО на највиши политички ниво ни на који начин не обавезује Србију да постане чланица, нити доводи у питање нашу војну неутралност:

- Ово је најдаљи корак који ће Србија учинити ка НАТО - поручио је Дачић.

Да је учешће у ПзМ оптималан оквир за остваривање безбедносних циљева и унапређење одбрамбених капацитета Србије, уз задржавање војне неутралности, поручује за "Новости" и министар Гашић:

- ИПАП представља највиши степен сарадње са партнерском државом која није опредељена за чланство у НАТО. Развијамо сарадњу са Алијансом у оквиру ПзМ и тиме доприносимо достизању интероперабилности у Војсци Србије, изградњи војних капацитета за допринос међународном миру и стабилности.

Ни за војног аналитичара Александра Радића обавезе из ИПАП нису спорне. Он каже да није спорна чак ни она обавеза да се НАТО војницима обезбеде слободно кретање и специјалан статус:

- У тим споразумима нема никакве мистерије и они служе да се упросте царинске и граничне процедуре, као и услови транзита кроз Србију, када, рецимо, страни војници долазе овамо на заједничку војну вежбу или неким другим поводом. Када с неком државом потпишемо овакав споразум, онда истоветна права имају и наши војници у тој земљи.


МОСКВА НЕЋЕ РЕАГОВАТИ

Александра Јоксимовић, директор Центра за спољну политику, каже за "Новости" да тачке из ИПАП-а не угрожавају наше војне и одбрамбене позиције, нити доводе у питање сарадњу са другим државама, укључујући Русију:

- Не видим зашто би ово изазвало икакве посебне реакције Москве. Уосталом, за септембар је заказана заједничка српско-руска војна вежба. По мени, није проблем ни обавеза сарадње у јавној дипломатији, јер то подразумева видљивост одређених заједничких акција, не борбених, већ у спасавању људи и у елементарним непогодама.


ПРИВАТИЗАЦИЈА!?

У ИПАП-у се Србија обавезује и на јачу демократску контролу оружаних снага и обавештајних служби, али и на окончање реструктурирања фирми у државном власништву и завршетак приватизације. Такође, у оквиру енергетске стабилности, обавезали смо се на усклађивање тржишта гаса са директивама ЕУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (372)

Ja

20.03.2015. 22:05

Ova recenica: "Prema ministru Dačiću, podizanje saradnje sa NATO na najviši politički nivo ni na koji način ne obavezuje Srbiju da postane članica, niti dovodi u pitanje našu vojnu neutralnost:" je defakto ulazak Srbije u Nato, upravo suprotno od toga sto dacic tvrdi.

Duka

20.03.2015. 22:11

kad god neko pomene NATO ja se setim Milice Rakić, setim se voza u Grdelici,setim se Aleksinca....

Srki

20.03.2015. 23:24

@Milenko S. - Ko ce da ih stavi na robiju? U Srbiji nema takvog junaka, znaju oni to dobro zato to i rade

baunti

20.03.2015. 22:22

Obavezujemo se na jacu "demokratku" kontrolu oruzanih snaga i obavjestajnih sluzbi??? Prvo, ciju kontrolu, a drugo, je li to po uzoru na CIA, BND i MI5? Ako je tako, onda super, jer ce onda obavjestajci da kontrolisu demokratsku vlast, a ne obratno. Istini za volju, koliko god da sam protiv bilo kakve vrste saradnje sa NATO kao licnost - sa politickog stanovista bolje je da drzimo prijatelje blizu, a neprijatelje jos blize. Onda cemo bar znati kako da ih potucemo sto efikasnije i efektivnije.

Људи, шта је ово?

20.03.2015. 22:22

Ово је немогуће! Је л' ово Милинковићева неумесна шала?

Mирковић

20.03.2015. 22:33

официри,подофицири,како вас бре није срамота...овог тренутка побацао бих чинове...где вам је част

vagrant

20.03.2015. 22:33

Bruka i sramota. Ovako u Srbiji nisu smeli da se ponasaju ni Nemci za vreme okupacije, sto se sada dozvoljava NATO-u. Posebno me zabrinjava tacka o "Unistavanje viska naoruzanja". Ako se desi neki konflikt, da li ce se stanovnistvo braniti motkama?

au mile

20.03.2015. 22:39

Кога су питали када су ово потписивали? Глупави народе, да ли си гласао за ово!

lesa

20.03.2015. 22:39

NATO će da vršlja po Srbiji, a sa Rusima vežbamo spašavanje naroda u slučaju elementarnih nepogoda. ccccccc

боле

20.03.2015. 22:39

Када ћемо коначно сазнати да смо под окупацијом,нашу војску сте уништили и сада имамо НАТО чизму на својој земљи.Надам се да ће господа која су ово потписала кад тад одговарати.

Ceterum censeo Serbiam esse delendam

21.03.2015. 00:46

@боле - Ниси прочитао? У среду смо сазнали. Дачић потписао у Бриселу.

боле

21.03.2015. 12:03

@боле - У праву си,прочитао јесам,али хоћу да нам премијер то званично саопшти.

Billy D Kid

20.03.2015. 22:40

Zaboravili ste da navedete i da u slučaju da pripadnicima NATO trupa neko pokuša da ugrozi život (po njihovoj proceni) oni mogu da otvore vatru radi "zaštite ljudstva i imovine NATO snaga". U tom slučaju, kao i kod izazivanja saobraćajnog udesa sa smrtnim posledicama po civile (prim. BJRM) njihovi pripadnici imaju APSOLUTNI IMUNITET (Aleksandra Radić: "specijalan status") tj. mogu da im sude samo njihovi vojni sudovi. Dakle, okupacija u 26 slika uživo kroz naopaka predizborna obećanja. YEE-HAW!

David

20.03.2015. 22:41

U redu, sporazum je potpisan, vidimo na sta se Srbija obavezala i to je ok. Hteo bih samo da postavim pitanje sta ce Srbija dobiti ovim sporazumom odnosno na sta se NATO obavezao? Hvala.

Војска Србије може да шпарта Америком!

20.03.2015. 22:45

Умирио ме Радић. Каже да овим споразумом и наша војска има "истоветна права" у Америци. Наша војска може да прегази целу Америку без испаљеног метка! А онда ће, по уговору, и Американци морати да униште вишак наоружања.

MatijaBG

20.03.2015. 22:45

Pa naravno da ima pravo da sparta....spartace Srbijom srpska vojska u NATO uniformama,kao buduca NATO i EU clanica....totalni poraz propale srpske desnice.Predivno,bravo Vucicu!

Dymitr Ogonowski

20.03.2015. 23:43

@MatijaBG - Vasa stvar ali u Poljskoj mozda ja ću napadati na americke vojnike. Danas sam video u ruskoj televizji stanovnika Okinave, koju su pricali o pljackama, silovanjima itd. sa strane americkih vojnika.

kondor 009

21.03.2015. 00:10

@MatijaBG - @matija BG. ti si se probudio , gdje si do sada spavao , bilo bi bolje da si nastavio sa spavanjem . Ako ti se ide u nato i eu idi ne diraj nikoga i ne pametuj , ima jako mnogo pametnih u Srbiji tvoga tipa . Verovatno nato ubice nisu ubile nikoga tvoga i nije tvoje dete poginulo od istih tih ubica . Da ti se do desilo ne zelim nikom to pa tako ni tebi , ne bi pisao ovaj supalj komentar . Uzivaj Matija !

Јужњак

21.03.2015. 00:22

@MatijaBG - Грешиш Матија,много грешиш...Ово је тек почетак јачања деснице и национализма у Србији. Ово се неће на добро завршити,у то буди уверен. Срби никада нису волели туђу војску,а поготово не ону, која им је убијала жене и децу.

MatijaBG

21.03.2015. 08:09

@MatijaBG - Mace,ptico grabljivice,ovo tvoje GDJE govori sve...kad ces shvatiti da se osobe sa ijekavskog govornog podrucja ne pitaju,niti ce se pitati o ulasku Srbije u EU i NATO i ne gubite vreme,sami ste svesni da je Srbija vec u zapadnjackom drustvu odavno,od 5.oktobra 2000te

Ђакон

20.03.2015. 22:48

Још један корак у обогаљивању борбене и оперативне моћи наше војске, и нова степеница у колонизацији ове јадне земље.

Mirsad Bihac

20.03.2015. 22:51

Slobodan Milosevic nije dozvolio da NATO svrlja Srbijom.Ovaj pa sve daje i ono sto mu ne traze.Da je to Sloba u ono vreme ucinio,danas bi jos bio ziv.Srpski narod cuti dok izdajice rasturaju Srbiju.

Aleksandar

21.03.2015. 09:31

@Mirsad Bihac - Sta bre Milosevic nije dozvolio? Haha, kao da se on nesto pitao. Nije hteo na finjaka, uzeli mu Kosovo na silu. Eno dao im da se setaju po Kosovu, da otvore bazu Bondstil, a nasa Vlada ih je pozvala da dodju, nisu umarsirali kao okupatori nego su zvanicno pozvani da "stite mir"... Unazadio nas svojom stetocinskom politikom 30 godina... Do NATO bombardovanja nije smelo nikad da dodje... Milosevic je najvece zlo srpskog naroda, Tito takodje.

goran5

21.03.2015. 10:23

@Mirsad Bihac - @Aleksandar Ukupan dug SFRJ 1990. bio je 22 milijarde , od toga srpski dug bio je oko 7 milijardi dolara.2000-ite spoljni dug Srbije bio je oko 9,5 milijardi dolara. 2012-te spoljni dug Srbije bio je 27 milijardi dolara. Ko je dakle najveća štetočina po Srbiju? DOS.

Atlas

20.03.2015. 22:56

"Ja... zaklinjem se čašću i životom da ću braniti suverenitet, teritoriju i nezavisnost svoje otadžbine i verno i disciplinovano služiti interesima njenih naroda i građana. Uvek ću savesno i disciplinovano izvršavati vojne obaveze i dužnost odbrane naše otadžbine i biti spreman da se borim za njenu slobodu i čast!". Sta uciniste?...sta uciniste???

Марко Миљанов

21.03.2015. 00:06

@Atlas - Срамота ме што носим име ово часно! Ђе ме мајко роди у вријеме ово бешчасно!

Milos

20.03.2015. 22:56

Citam i tresem se. Ne mogu da verujem. Ne mogu da verujem. Ne mogu da verujem. Ne mogu da verujem.

Nenad

20.03.2015. 23:03

Strasno. A ovamo pokusavaju da nam zamazu oci sa nekim vezbicama sa Rusima. Pa dal' stavrno misle da smo tolko bez pameti!

Иван

20.03.2015. 23:13

Прво ће нам брат Ђура опростити што нас је тукао, а онда ћемо сви да поздравимо улазак Србије у Вермахт! Одувек сам желео да будемо део нео-НАТО-цистичког савеза и, гле, жеља ми се испунила! Ех, да може деда да ме види сада... Црко би од поноса!

kiefer

20.03.2015. 23:19

Eto šta dočekasmo. Sada čak i vojnici iz Hrvatske smeju da se šeću našom zemljom i kasarnama kao da su njihove. Verovatno moramo čak da slušamo i njihove naredbe. Pitam se kako Rusi na ovo reaguju?

uzajamno

21.03.2015. 09:06

@kiefer - U drugoj polovici 1996 godine , srpski časnici i dočasnici (oficiri i podoficiri ) vrše redovite kontrole naoružanja smještenog u vojarnama (kasarnama ) diljem RH, pa sve do danas . Pregledi su redovni i izvaredni , kojim se utvrđuje dali OS RH poštivaju uredbe i propise o naoružanju međudržavni konvencija .Takve iste preglede hrvatski časnici iste godine rade po kasarnama Srbije pa sve do danas . Kada vi pitate dali će se tim Hrvati šetati po Srbiji i kasarnama ???Dvadeset godina kasnije !

Nataly

21.03.2015. 09:53

@kiefer - Ma sta ce Rusi da gledaju kad narod Srbije ne gleda! Rusija ce samo da doda na mapi jednu zastavicu sa oznakom Legitimni Cilj! Samo ce NATO da isprovocira Rusiju da prvo pikne Srbiju po istom receptu kako je uspeo da zavadi Muslimane izmedju sebe na Bliskom Istoku tako ce i RUSE I SRBE i na dobrom su putu da to postignu!!!!!" Zavadi pa vladaj"

Goran

20.03.2015. 23:21

a da li neko uopste pita nas gradjane im drzavljane Srbije sta mi hocemo??? ili nas smatraju stokom?? mislim da se blizi mnogo crnji 5 oktobar.....

costadeen

20.03.2015. 23:22

Ovo je sramota! Gde su generali, oficiri... ima li bre neko u toj vojsci ko drzi do casti???

DW

21.03.2015. 00:00

@costadeen - @costadeen. Oficiri i vojnici nisu ni potpisali ovaj sporazum. Na čast treba pozvati aktuelne političare, a narod pitati gde im je pamet bila na izborima.

боле

21.03.2015. 00:18

@costadeen - Оно што је вредело и што је учествовало у ратним сукобима у бившој држави је отерано у пензију и Хаг,остало је оно што се школује и обучава по НАТО стандардима и који немају коме да командују јер војске и немамо,углавном салонски и послушни официри ,и где ту може бити части.

ni casti ni savesti ni obraza

21.03.2015. 00:36

@costadeen - ma idi begaj,nisu potpisali??A jesu li saucesnici samim tim sto svesno pristaju na tako nesto?U sta ste se pretvorii.....bljak

bager

21.03.2015. 08:00

@costadeen - Nema,,vojskom komanduju sinovi izdajica,,to jest saka propaliteta i kilavih i jedan keramicar

Smece_Drzava

21.03.2015. 10:05

@costadeen - Narod nece imati pameti ni na sledecim izborima. Ni na onim posle... Srbi su takav narod, blesav, lud i naivan. U Frankfurtu su ljudi pokazali sta znaci jedinstvo i karakter. Mi cemo uvek okretati i drugi obraz.

Krle

20.03.2015. 23:22

Nije korektno pisati na sta 'je Beograd pristao'. Korektno treba da se preciziraju imena ljudi koji su to potpisali bez pristanka gradjana Srbije. TADIC i DACIC

zeleznicar

21.03.2015. 07:57

@Krle - Salis se, ili stvarno mislis da bilo ko sta u ovoj drzavi moze da uradi bez odobrenja supermena?

Aleksandar

21.03.2015. 09:28

@Krle - I Vucic bogami. Sad ti je Vucic na vlasti a on to nije otkazao/stopirao nego je i on pristao, a ovi najnoviji pregovori se vode upravo sada odnosno u skorije vreme dok je Vucic glavni... a o Briselskom sporazumu da i ne govorimo. Kada cete da ukapirate da su svi politicari isti? Svi rade po nalogu Zapada i to je to.

Nataly

21.03.2015. 09:33

@Krle - Ma jok!To ljubljeni lider puca na mesto Soltenberga bez ispaljenog metka im je servirao teritoriju na trajno koriscenje i kmetove za posluzivanje!!!!!

batanis

20.03.2015. 23:26

Nasa deca su oslobodjena od vojne obaveze , a sad ce neka tudja deca da nam brane kucni prag! Od koga? Od svojih??Sad su nas dokrajcili! Sad i generalni sekretar NATO peva Miljacku ! Obojcu kad se vrate u Srbiju ispitat na detektor ciji su !!!

Марко Миљанов

21.03.2015. 00:09

@batanis - Не секирај се,неће туђа ђеца да ни бране праг кућевни, но ће наша да бране Америку у Авганистан, Ирак, Сирију...

Dymitr Ogonowski

20.03.2015. 23:27

Pre nekoliko minuta sam video, u televizji, stanovnika Okinave, koji su pričali o tome, sta američki vojnici svršaju pljačke, silovanja its. Vaša stvar, ali ja u Poljskoj možda ću napadati na američke vojnike. Ne želim ih.

Toma

21.03.2015. 06:35

@Dymitr Ogonowski - E nasi srpski izdajnici sta pravite od nase jadne Srbije. Nasi dedovi su ginuli za svaki pedalj zemlje a sada nasi politicari(izdajnici) to poklanjaju neprijatelju. Kako nato niste odveli na rusevine po Srbiji koju su oni napravili i postavili im ultimatum da to izgrade i odveli ih na srpska groblja da zapale svece zrtvama koje su pobili.Vece izdaje Srbije nije bilo od pamtiveka!!!!!!

filip

21.03.2015. 08:05

@Boris - Dali ce Vucic i Tomislav dobiti adekvatne medalje za ovakvo izdajnicko delo .

iznad mog sela

21.03.2015. 08:44

@Boris - svu noc u zadnje vreme nesnosna buka aviona, ima i nekih jako bucnih i sporih pa im treba vise od pet minuta da se udalje.Na sajtu za uzivo pracenje aviona tih letilica nema.Cak ima jedan sto vozi bez auspuha i niko mu nista ne moze.NATO,BRISEL,KUMANOVO,BONDSTIL, AMIN

Десетоглава аждаја ss-27 само нас посматра

20.03.2015. 23:29

Aleksandar Joksimović "ne vidi zašto bi ovo izazvalo ikakve posebne reakcije Moskve". Не видимо ни ми. Руска војска сигурно неће да, као НАТО, бомбардује Београд и друге наше градове, мостове, електране, болнице, школе и друге цивилне објекте. Само ће још једна "топола" из нуклеарног силоса да буде усмерена према Србији. После Урошевца ("Бондстил"), на мети ће бити и Бујановац ("Југ").

Goran

21.03.2015. 08:59

@Desha - A što ne kažeš "bravo Vučiću"? Na koga misliš kad kažeš Srbija? Šta je, nemaš hrabrosti?

Duca

21.03.2015. 10:02

@Desha - U kuću, ne samo u dvorište. I ženi u krevet, pride. I ti da izađeš iz kuće. To je nama naša borba dala, a vlast srećna I bogata aminovala. Što reče tadić, "sada zarađujem vise I legalno".

nnnn

20.03.2015. 23:31

Sta ovaj sporazum znaci za obicne gradjane? NATO vojnik moze da pregazi nekoga sa automobilom I on nesnosi nikakvu krivicnu odgovornost! NATO vojnik moze da izadje u grad. da ubije nekog, da siluje I on je cist pred zakonom!To se vec desavalo u BiH! Protiv ovakve "zapadne demogratije" moramo se boriti.

SRBENDA

21.03.2015. 00:46

@nnnn - Nek dodje kod mene u selo,da proseta malo,ima seljaci vilama da ga izbodu,popiji kilo rakije i zakopaju djubre,i svi cute jedni druge brane

slo

21.03.2015. 01:54

@nnnn - Dobro da ste se setili sta treba da radite. ali da li zasta reba da se borite? Zasto ne prihvatiti okupaciju da bi se izbegle nepotrebne zrtve? Zar ste zaboravili na genijalnu strategiju cetnickog pokreta Draze Mihajlovica: cekati, cekati i cekati, sve dok SSSR ne pobedi Hitlera? Dakle, treba cekati, cekati i cekati dok Rusija ne pobedi NATO.

LiliPUTIN

21.03.2015. 06:55

@nnnn - Ali ako to učini Ruski vojnik,nema problema. On ne siluje, on vodi ljubav.

ман.сити

21.03.2015. 09:06

@nnnn - За сваку окупацију постоји решење,а то исто важи и за оне који су ово потписали и подржали,односно издали ову земљу.

Joe

20.03.2015. 23:37

U predvecerje rata sa ... zna se s kim... i pocetka istrebljenja (inteligentnih i organizovanih) slovena treba im jos jedna ruta kojom ce da salju meso na istocni front. Samo da znate svi iz nasih banana drzava, kada uniste maticu, necete im trebati vise. Da li ce ovo biti kratko toplo leto.

Београђанин

22.03.2015. 08:43

@Zlatiborac - predrag, не разумеш! 27. 03. 1941!

Pados

21.03.2015. 00:04

Pa po njiovoj tamo Srbiji nek se secu,Po mojoj ne more BRE!Ce baba sa motku od pasulj da i mlavi,sam da koji zavrlja u gradinu.

gemi

21.03.2015. 00:45

@Pados - Tebe prvog vidim kako motikom rasterujesh natovce hahahah A mozda sam sarkastichan

Вук

21.03.2015. 07:59

@Pados - Ма могу они да нас увуку у нато или било шта друго, ми ћемо мало овде да се бунимо на интернету и охладићемо се. Кад треба на улицу нема никога! Ево видећеш данас у 13 сати испред зграде владе на протесту неће бити ни пар хиљада људи. Такав смо ми народ - родољуби само за тастатуром - а требало би да дигнемо цео Београд на ноге... И заслужујемо нато и отимање плата и пензија и телекома и земљишта и све ово...

Јужњак

21.03.2015. 00:16

Ово је класична окупација државе! У Рамбујеу су стражили ово исто,али тада смо били суверена и нормална држава,и нисмо могли да прихватимо окупацију и понижење. Брука и срамота! Сада ће амерички маринци да се иживљавају над нашим народом!

Zoran

21.03.2015. 00:16

To i Japanci potpisali, i Nemci, i Francuuzi i Britanci pa im ne smeta da budu vodece ekonomske sile. Vi ste slepci i sa tim i bez toga.

kondor 009

21.03.2015. 00:17

Pitam ove sto su potpisali ovu sramnu izdaju , da li vojsaka Srbije moze da sparta amerikom . Jedino sto mogu da idu na molitveni dorucak . Ali jednog lepog dana taj dorucak ce im prisesti u grlu , njihove izdaje su vec prisele celoj Srbiji . Necete odgovarati narodima Srbije , stice vas Bozja kazna . Dragi Bog ne prasta izdaje . Vreme ce pokazati gdje ce te zavrsiti sa svojom politikom i diplomatijom . Verovatno na djubristu srpske politike i diplomatije . Necete objaviti ISTINU.

Rile

21.03.2015. 00:23

Vodi se izdajnicka politika od strane Sns i Sps-a,prvo su priznali nezavisnost Kosova iako nece da priznaju sad i ovo.Zar nije cudno sto su Nikolic i Vucic napustili radikale sve vise verujem Seselju da rade za Nemacku.Kleli se u Rusiju i protiv Eu dok su bili radikali a sad se preko noci okrenuli,sta vam to govori o njima kad su verovali 20god.u jednu ideologiju i preko noci je izdali.

mili

21.03.2015. 00:24

Kako su se izdano osecali krajisnici od Srbije pre nekoliko godina sad se isto tako oseca cela Srbija. Sad su celom narodu pokazali ko su. Sramota, daj Seselja na vlast pod hitno.

LALA VIKING

21.03.2015. 00:36

Pljunuli su na Lazara, Milosa, bracu Jugovice, pljunuli su na mucki pobijene policajce na JUNAKE sa KOSARA, na pobijene u grdelickoj klisuri, autobus nis-ekspresa, masakriranu decu na mostu kod Varvarina, na pobijene u NISU I ALEKSINCU na andjela naseg MILICU...na sve su pljunuli a nisu trepnuli...ko vam je to dozvolio, ko vam daje za pravo da nasu majku SRBIJU PONIZAVATE, KO BRE

а мислили смо да је Слоба најгори

21.03.2015. 00:37

после бриселског споразума и овог издајничког чина, нека ме неко убеди да ова влада са вучићем и дачићем није издајничка, и не само то, него је најиздајничкија влада коју је овај много страдални народ икада имао !!!

Logic

21.03.2015. 15:11

@SrbinCG - SrbineCG, aj ne avetaj! Ko ono reče "Sedi di si, a kaki si, ni za disi nisi"? Izvini na jeziku, ali mi strani nešto ne idu od ruke.

Dusan V.

21.03.2015. 00:38

Pa...detalje u vezi ovog 'patriotskog' cina, pitajete Gosp.Vuka on je to odavno potpisao.

Crnifx

21.03.2015. 00:38

Kad smo za IZDAJNIKE glasali, ma nisu to izdajnici to su njihovi ljudi koji sprovode njihove interese, ne pitajući narod ni za šta. Jedino kad dođu da ih sačekamo kako su i zaslužili, ako treba i ratovati ćemo ponovo sa njima.

Erazmo

21.03.2015. 00:44

Klasična mangupska fora: ima da te bijem, ima da me slušaš ! Da je pravde na ovom svetu, oni se ovde više nikada ne bi pojavili. Ovako! Kako to da nazovemo ? Demokratija ?

Major Tom

21.03.2015. 00:57

Jos jedan katastrofalan potez naseg "vrha". Svaka politicka garnitura do sada na vlasti je pristala na sve moguce ucene i potpisala priznanje na bankrot morala, slobode misljenja i opredeljenja. Brzim korakom su nas uvalili u glib bede, zavisnosti i ropstva. Kad god pomislim - gore ne moze biti, oni udare jos jednom odozgo. Da nije zalosno, bilo bi smesno....

Не кошта ништа

21.03.2015. 00:58

Људи, шта вам је? Па можда ће и нови власник Железаре да нам бесплатно уништава овај "вишак наоружања"!

Деки

21.03.2015. 00:59

Нема проблема, брзо ћемо им организовати добродошлицу! Ево и господин Молотовљев се слаже самном. Чекамо их од 1999.,већ је крајње време. Ово је школски пример окупације (у покушају).

olosi

21.03.2015. 01:01

sutra je protest u gradu beogradu! izadjimi na ulice i pokazimo da se ne slazemo s ovakvom vlascu! za ovo nisu dobili mandat!

Марко Из АМЕРИКЕ

21.03.2015. 01:04

Жалосно. Туга шта нам све раде. Понижења и понижења, а најгоре је то што, има људи који верују да је ово одично, добар потрз.

bata

21.03.2015. 01:11

Roditelji vam se u grobu prevrcu od bruke i sramote a vi verovatno ne verujete u boga zato sto ste komunjare ali zapamtite jedno bog sve vidi.

Mapko

21.03.2015. 01:16

Ako smo za EU, onda u NATO, ako hocemo sa Rusijom, onda ajde sa njima da radimo... Ne moze vise Titova politika da se vodi, kakav crni most sa istoka na zapad i obrnuto, svaki put poruse i ostave nistavilo od cuprije, ne moze se sedeti na dve stolice, ne mozes da budes dobar sa svima, nema neutralnosti, ceo svet se polarizuje a mi smo nasli "neutralni" da budemo... Dok se mi odlucimo sa kime cemo, vozovi prolaze... A mi cekamo... Samo mi cekamo...

Dr

21.03.2015. 01:19

Да ли у том споразуму пише и 100 Срба стрељати за једног НАТО војника?

zoran

21.03.2015. 01:25

Zbog chega su nashi stari ginuli u ratovima..? Zar ovo nije izdaja ? Kako drugachije nazvati ?

dule

21.03.2015. 01:27

Koji evrouniski ljigavci.Nemam drugi naziv za takve.I nasi vladari kao nenormalni srljaju azdaji u celjusti.

Dule Los Angeles

21.03.2015. 01:32

U Srbiji je gola diktatura jednog covrka. A taj covek je pravi primer za formulu "Ni bolji sluga ni tezi gospodar". Ovo je vrhunac diktature. Ovako nesto nisu radili ni Broz ni Sloba. Za ovakve stvari Broz je bar "pitao"-Centralni Komitet, a Sloba-Svoje ministre. Ovaj za ministre ima gomilu nepismenih a poslusnih klovnova,koji niti sta znaju niti smeju da pitaju. Mali Sloba,ogrezao u kriminalu,zeli makar jos malo da cerupa ocerupanu Srbiju. Sta kaze Predsednik,koji sebe zove-Srpski Domacin!?

Dule

21.03.2015. 01:32

Upozorenje za Vučića i ove na vlasti, krivično delo veleizdaje ne zastareva, što u prevodu znači ili donosite LEX SPECIALIS ili se spremajte za zatvor, treće nema.

Baco S.

21.03.2015. 01:49

Tek sada shvatam cemu ovaj cirkus sa ' nece nasem predsesniku neko da naredjuje ' ! Ahahhahahha ... a ono potpisali da nam zene prvu noc provedu sa Nato vojnikom ! Da u zemlju propadnes !

Vlada

21.03.2015. 02:05

Hteo bi samo nesto da pitam ovu dvojicu sto su to potpisali. Imate li vi kuci roditelje, poreklo, babe, dede? Imate li decu? Ko vam to dozvoli da napravite???

Nikola Jovic

21.03.2015. 02:16

Vec vidjeno, istorija se ponavlja.Potpisnicima treba da se sudi za veleizdaju

Srbenda

21.03.2015. 02:50

Ne treba besneti na drustvenim mrezama i forumima i komentarima, njima to odgovara. Sve dok nismo na ulicama oni ce biti mirni. Zato svi napolje na proteste. "Srpsku ste zemlju izdali"!

Боба

21.03.2015. 02:56

Народ треба да се запита да ли је за ово гласао на изборима и да ли му положај у који га стављају одговара па да испостави рачун онима који су једно причали а друго раде.

Верко

21.03.2015. 03:00

Е сада се дефинитивно селим из Србије. Морам, заклео сам се још давно да одлазим чим моја земља постане земља која је бомбардовала саму себе, а и многе друге.

Zdravko

21.03.2015. 03:25

Pa zar toliko Srpskih života se ugasi 1999 da ne bi doslo do ovakve okupacije a gledaj sada. Zar je moguće? Pred sud izdajnike.

dragon

21.03.2015. 03:29

Da se unisti visak naoruzanja?! I da se ono zatim modernizuje?! Ma bravo, unistimo svoje da bi kupili od amera.

lenka

21.03.2015. 03:48

Sta su sve ovi nasi lepotani na vlasti dobili u paketu, ili sta su trampili za ulazak u EU 2020g. Resili su da dovrse ono sto su Tadic i druzina zapoceli i to onako na blic. Napravili su od Srbije, drzavu treceg sveta, ljudi masovno ostaju bez posla ili beze iz zemlje, oni mucenici sto su ostali se bore za golu egzistenciju tako da i ne znaju sta tri musketira rade iza kulisa. O Apise novog vremena, gde si?

Nikola-1

21.03.2015. 04:46

E da Bog da daoni koji su potpisali ovo njihova deca idu da se bore protiv dzihadista zajedno sa NATO

Jagodinac

21.03.2015. 05:20

Ako se ko seca 1941 Jugoslavija je potpisala Pakt sa Hitlerom ciji su detalji slichni ovom potpisanom sa NATO. Razlika je jedino u Srbima koji su ziveli tada i Srbima koji zive u Srbiji danas. Tadashnji Srbi nisu zeleli da im preko teritorije spartaju nacisti.

Mex

21.03.2015. 05:21

Nasa zemlja se nije obavezala ni na sta . Ne znam dal je iko bio obavesten da ce se ovako nesto poDpisati . Ovaj ko je ovo dogovorio , taj je i odgovoran pred narodom . Da li su premijer i predsednik Srbije znali za ovo ? Ako su znali onda je to uradila vlada Srbije . Sta je narod Srbije dobio ovde NISTA , NULA , ZERO !!! Vlada je dobila puno , treba im pogledati racune u NATO paktu . Zbogom Srbijo moja .

ZA ANALE.. posle U235!

21.03.2015. 05:35

"U tim sporazumima nema nikakve misterije i oni služe da se UPROSTE CARINSKE I GRANIČNE PROCEDURE I USLOVI TRANZITA kada, recimo, strani vojnici dolaze ovamo na zajedničku vojnu vežbu ili nekim drugim povodom. Kada potpišemo ovakav sporazum, onda istovetna prava imaju i naši vojnici u toj zemlji!" zbogom pameti, svesti, uniženje, samoponištenje države svakog tračka iluzije da u z.demokratiji građani odlučuju o ma čemu, pa i o onima koji su ih više puta bombardovali.. zaštita?čemu?od koga? SEBE

mirko lakoski

21.03.2015. 05:37

netreba pustati nato u nasu drzavu. poslednji put kad su bili srusili su nam pola drzave!

Komadant Mark

21.03.2015. 05:40

Pa to ste mogli i u Rambujeu da podpisete. Kosovo bi mozda bilo u sastavu Srbije a ne bi smo bili bombardovani. Ali ima neke pravde da odgovorni (stranke na vlasti 1999 god) sada takodje vode zemlju. Neka Nikolic, Vucic, Dacic ono sto su zamesili i ispeku konacno!

Hogar

21.03.2015. 05:46

Mislim da ce mala Milica iz Batajnice,oni ljudi iz srusenog RTS-a,oni ljudi iz pogodjenog voza ...svi oni bi verovatno imali mnogo toga da kazu,nego se stide ko nam vodi zemlju.

Stefan

21.03.2015. 05:56

Ljudi sta vam je, Srbija ce biti NATO clanica i clanica EU, ali to ne znaci da cemo ziveti bolje. Mi od 2000 godine nismo vise nezavsna drzava... Nasa sudbina se kroji u Briselu. Evo MMF nam odredjuje cenu struje, prodaju Telekom, prodace i EPS... i od Srbije ce ostati samo ime...

Dragi

21.03.2015. 06:14

ovi jahaci srpskog naroda ne pitaju narod nista oni samo podpisuju u ime svoje ime naroda

jovandeka

21.03.2015. 06:24

Pokrenuti postupak za smenu Dačića i Gašića,zbog izdaje Srbije i potpisivanje ovog sramnog sporazuma.Malo li je što su nam decu ubijali,pa da se sad slobodno šetkaju kroz Srbiju.Ne trebaju nam drugi dušmani,mi smo sami sebi dovoljni.Ovo je poraz i sramota Srbije.Sad će nas ubijati njihova bahatost u piću i divljanju po našim kafićima. Na kraju ovi naši slepci i da kupuju naoružanje od njih.Pa gde će nam duša.Koliko to košta ovaj bijedni narod.

Bane

21.03.2015. 06:35

Otiša neka dvojica i potpisala glupost. NATO treba da zna da to što su oni potpisali nas, mislim na narod srpski, ne obavezuje. Išli su mnogi i kod Hitlera da svašta potpisuju, ali narod za to nije mario. Sloboda Srbiji! Uskoro će 24.03.2015. godine. Da vidimo Dačića i Gašića toga dana. Da se školuju oficiri srpski po bolonji i NATO! Pa ne može. Mi učimo po Vojvodi Putniku, Živojinu MIšiću, Stepi Stepanoviću.

Gagilisa

21.03.2015. 06:37

Ma ne budite ludi, i ovi samo dolaze da popiju kafu sa Zoranom i ekipom faca!!! ....Teglji i vuci i u jarmu skapaj...

mira

21.03.2015. 06:51

Pa, Srbi, birali ste, trpite. Dok se Srbin probudi i osvesti, trebace mu opet pet vekova. Gospodin Dmitrovic nije nasao za shodno da objavi danasnj protest ispred vlade Srbije, koje organizuju Dveri.Sad moze samo da konstatuje da smo usli u Nato.

Miki

21.03.2015. 06:56

U Rambueu je traženo da isto ovo potpišemo,pa pošto smo odbili ušli smo u rat sa nato iduće godine.Ove prodane duše (mislim na sve političare na vlasti od 2000 do danas) potpisuju sve samo da ostanu na vlasti.Ako već nećemo u nato ,zašto im dozvoljavamo da vršljaju zemljom Srbijom.Znaju li ovi šta znači vojna neutralnost.

savo arizona

21.03.2015. 06:58

Mi se rugamo Albancima sa Kosova a oni su mnogo pametniji I vece su patriote od Srbijanaca.Za ovakvu izdaju dizu se ogromni protesti po cjeloj Srbiji.Srbi u Srbiji dali znate da je ovo vise od veleizdaje ovo je neprocjenjiva izdaja dozovite se patriotizmu idi te na proteste I trazite hapsenje izdajnika.Ustav Srbije je svetinja a ovi su svetinju pogazili.

miki

21.03.2015. 07:05

ne razumijem...NATO moze da koristi kasarne infrastrukturu.imunitet za vojnike etc. a kao ne mora su uci u savez. pa brate udji oficijelno da bar imas koristi ako ste vec sve dopustili i potpisali kapitulaciju. opetpogresna politika na 2 ili 3 stolice sjediti.nema u Srbiji vodje i piluticara jos id Kneza Milosa Obrenovica. Srbija pod jednu sljivu..

Симо

21.03.2015. 07:12

Само изволите, не изувајте те се, нисте први који обувени долазе. Нисте ни последњи!

gvatemala

21.03.2015. 07:13

pa to je bio jedan od kljucnih zahteva pred bombardovanje 1999 u rambujeu, takodje je austro-ugarski ultimatum pred prvi svetski rat po jednoj tacki bio da njihova policija vrslja po srbiji - sta ej sad ovo - okupacija bez ispaljenog metka - pa ovo je kraj

Zoran Živanović

21.03.2015. 07:28

Ozbiljne banana države ne bi prihvatale ono šta naša vlast potpisuje svakodnevno. Šta smo mi?

Borac

21.03.2015. 07:35

Kada bi neki analiticar mogao da uporedi ovo sa trojnim paktom, zbok kog smo usli u ww2.

Dragan

21.03.2015. 07:38

Slabost, poltronstvo, izdaja. U grobu se prevrću sva deca i nevine duše izginule 99.

bager

21.03.2015. 07:55

Ovo je veleizdaja zemlje,,ponizenje,,,ovu vladu ne samo da treba pod hitno smeniti nego i zatvoriti u tamnicu dozivotno,,,sad ovim potpisivanjem i problem Kosova resen,,,najcrnji dani Srbije su nastali od 5 oktobra na ovamo ,," demokratski" slugani i lopovi prodase i izdadose zemlju

Milan p f c

21.03.2015. 08:03

Izdaja!!!Tiho i necujno prodaju nas sve vise, a setite se Vucicevih stavova dok je bio radikal...Pa Boris Tadic je za ove bio patriota na kvadrat, tuzno ali istinito!!!

Mali bata

21.03.2015. 08:05

Ne zelim da izrazim ocekivanja o ovom predmetu, nego da postuju se pravna pravila a ne vizuelna asocijacija.

Stefan

21.03.2015. 08:06

Mozda se Beograd i obavezao, ali se nije obavezao narod Srbije! Ako ovo nije kap koja ce preliti casu, onda ste je sledece??? Mozda da dovedemo Klintona da nam bude premijer......

srbo

21.03.2015. 08:06

vršljaju po srbiji oni koji su opljačkali srbiju i ovaj narod pa ništa niko se ne uzbudjuje.

Bata

21.03.2015. 08:07

Mozda je zracenje njihovih bombi oslabilo pa mogu da se setaju Srbijom .Jos ce i zakon da ih stiti !!! Samo da ne zaborave da Srbi vole da prijatelje drze blizu a neprijateje jos blize . Lakse radi motika ...

Ranko Injac

21.03.2015. 08:11

Zar ne vidite korak po korak osvajanje Srbije.Ima li iko drugaciji pogled.Dajte izbore sto pre.

Filip

21.03.2015. 08:12

Kada je potpisan trojni pakt dogovor je bio da nemačka vojska neće prolaziti teritorijom Jugoslavije a ovi sad potpisali da nam fašističke nato snage vršljaju Srbijom, ma bravo

PEACE WHO

21.03.2015. 08:14

Kao i uvek,koriste situaciju i pomoć medija da bi potpisivali sporazume koji su u 90% slucajeva kpbni za stanovnike Srbije.Direktno praćenje hapsenje otmicara devojcice,pada helihoptera,lazne suze politicara....a tek posle 4 dana se piše o napravljenim glupostima koja ce nam u buducnosti verovatno zagorcati zivote

mira

21.03.2015. 08:16

unistavanje viska naoruzanja a drzava okupirana od istih bruka skandalozno to moze samo izdajnici da potpisu

miroslav

21.03.2015. 08:16

27.marta 1941.srbi su se vodili parolom ,,bolje rat nego pakt" i ako su uslovi bili daleko povoljniji,sada ćute znači nema srba.

Nikolans

21.03.2015. 08:19

Unistavanje viška naoružanja... a ko kaže da imamo višak, pre imamo manjak. Specijalni status za vojnike Nato-a??? Šta ovi rade ja ne verujem!!!!

Freeman

21.03.2015. 08:19

Došao Bler, uzeli smo jos jedan kredit od MMF-a, sada smo manje vise u NATO-u, ostaje nam jos da Olbrajtovoj i Klintonu damo kljuceva Beograda ili Niša ili Novog Sada i postacemo prava "demokratska drzava". Nema potrebe da se bunimo i protestvujemo, jer tako treba. Stidimo se!!!

Logic

21.03.2015. 15:01

@Freeman - Ključeve prvo Madlenki, ona je prva "zapljunula" mesto kad je kao mala krenula u žmurke u Srbiji.

Miki - Zg

21.03.2015. 08:24

Svakog Nato vojnika koji stupi na tlo RS. treba locirati ,identificiratii uhititi ( uhapsiti ).Poslije tražiti ratnu odštetu za njih i pustiti ih po plaćanju iste .Ovako oni imaju povlastice veće od Rusa oslobodioca BG.i R.S.pa zločinačke orgije su bile prije 16.god.

ovo je dno dna

21.03.2015. 08:28

ovo je veleizdaja..sutra kad pro]em kraj nato vojnika u vlastitoj yemlji ako pljunem da li će me streljati- to treba da se pitamo.. a ako me ne streljaju oni dal će naši to da učine jer se ne odnosimo korekntno ka partneru... treba svi da s eubijemo, kad smo ovo doživeli..mislim da će beograd goreti pre nego što ga okupiraju.

Milan

21.03.2015. 08:31

Cista okupacija bez ispaljenog metka. Cekamo jos samo Klintona za savetnika Vlade Srbije.

Logic

21.03.2015. 14:54

@Milan - Klintona za savetnika? Oće i to čeka se samo duboki džep da ga plati, a mi cemo već da nađemo sredstva i uglednog vajara da mu dignemo spomenik. Al da bude veći od onog na Kosovi. Pa i treba, to je u stilu mantre "Kosovo je Srbija".

kapetan

21.03.2015. 08:38

Dok nije kasno trebalo bi da Srbija bude punopravna clanica NATO-a,u protivnom moze se desiti najgore,da srpska vojska bude servis za odrzavanje njihove opreme,da ocisti cizme njenim vojnicima u cijem sastavu su i albanci !

nikola niko i nista

21.03.2015. 08:49

Postovana Redakcijo , molim Vas pocnite da nazivate dogadjaje i stvari pravim imenom , nije se zemlja Srbija obavezala na ovaj sramni cin , nego Vlada ove zemlje ! Sledeca molba, napravite anketu sta narod misli o ovom sramnom cinu ! Naravno napisite i izvor ankete , odnosno uzorak , ne cinite to u krugu dvojke , nije Srbija ni Beograd a po najmanje krug dvojke ! Pozdrav

Миодраг

21.03.2015. 08:49

Пошто у наслову уговора (обавезе) стоји Београд онда нека само тамо имају повластице које им је неки телетабис дао. У Србији од народа те повластице неће имати.

djuro cvorovic

21.03.2015. 08:51

Neverovatno , Zasto su SRBI ratovali , 1389, 1804,1815, 1878,1912,1914,1941,1991,1999 . Kada nisu mogli ratom, oni olovkom , BOLJE RAT NEGO PAKT sto mi je to poznato

Владан

21.03.2015. 08:51

Знаимљиво да за сада нема нити једног јединог СНС војника (бота, послушника, полу-робота), који би свима нама Србима који се противимо издаји сопствене земље, објаснио како је овај споразум заправо сјајан за Србију и да је то још један доказ како нас његово непогрешиво височанство из Немањине води право у модерну Европу... Зар су нам се дедови борили у Првом и Другом светском рату, а очеви од 1991. до 1995, и током 1998. и 1999. године да би непријатељске чизме овде слободно марширале?!

Aлекса

21.03.2015. 08:54

уништавање вишка наоружања??? лепо следите идеје Шутановца

dobrašin

21.03.2015. 08:55

Da li je konačno jasno građanima Srbije da smo pod protektoratom EU i NATO-a. Samom dozvolom da NATO vojnici mogu koristiti vojne objekte vojske Srbije, sa akcentom na bazu "Jug" kod Bujanovca ( blizina američke baze "Bonstil" na KiM) dovoljno govori u7 kakvu nas opasnost dovodi potpisivanje ovog ugovora. Ovo neće na dobro izaći.

Goxi

21.03.2015. 08:56

@ - I neka mi neko objasni zasto smo '90-tih svirali sojke i toliko toga prepatili i nadrljali i lose diziveli kada je sada uradjeno ono sto je jos tada trazeno od nas? I to su uradili isti oni koji su tih '90 bili ekstremno protiv toga! Koje smo mi ovce..... Strasno!

Мало боли ал' не кошта ништа

21.03.2015. 09:01

Људи, шта вам је? Гледајте неке ствари са позитивне стране, можда ће и нови власник Железаре да нам бесплатно (или "врло повољно")уништава "вишак" тешког наоружања!

Goran

21.03.2015. 09:02

To je cena koju plaćamo za ulazak u EU, a pošto je preko 50% za ulazak onda mu to daje legitimno pravo da uradi ovo što je uradio.....osim ako ankete za ulazak u EU ne lažu.

Боле

21.03.2015. 09:03

Шта се дешава са нама? Кад могу да провуку кроз парламент шта год им падне на "памет"? Зло... људи, где нам је воља!

Aleksandar

21.03.2015. 09:08

neznam zasto se bunite??? treba vama i gore da bude..a i bice zato sto ste jedinog coveka koji se borio protiv njih kao psa vezali i oterali u Hag, ako i treba vam tako

hristina

21.03.2015. 11:21

@Aleksandar - Reci to, covece! Sta se desi sa tolikim godinama otpora srpskog naroda, sankcije i bombardovanje? Nista! Cetvrti rajh ce se geopoliticki zaokruziti ulaskom Srbije i EU-u, priznace se nezavisnost KiM, NATO ce, verovatno, imati i baze po Srbiji,... Kapitulacija, bez ispaljenog metka! I IZDAJA! Vreme i istorija ce opravdati Milosevica, svaki novi dan ga opravdava! Cast i slava SRBINU Slobodanu Milosevicu! PS: ocekujem objavu komentara, postovana novino.

Београђанин

21.03.2015. 09:11

Оружање на готовс браћо и сестре непријатељ је пред прагом.

Чича Милутин

21.03.2015. 15:43

@Београђанин - Пре свега под вишком наоружања се подразумева оно што имате по кућама или што може да се користи за трећи позив. Па ви сад видите где то води. Нема ни праћке да имате кад вам ови дођу.

Корак по корак

21.03.2015. 09:14

"Ovo je najdalji korak koji će Srbija učiniti"... Ово ме подсети на онај виц кад лака жена све време понавља "Ово је највише што дозвољавам мушкарцу"... док он не добије све што је хтео.

Dragan Mitic

21.03.2015. 09:24

Mislim da Vucic i Nikolic nisu dobili mandat da ovo cine od Srbije.Voleli bi da se mister "Ako me pitate" javi i objasni o cemu se radi.

Aleksandar

21.03.2015. 09:24

I Hitler je hteo samo "slobodan tranzit" kroz Kraljevinu Jugoslaviju do Grcke. Uskoro, 24. marta navrsava se 16. godina od pocetka NATO bombardovanja SRJ. Smemo li da zaboravimo? Smeju li politicari ovo da nam rade, bez da su pitali narod na referendumu? Siguran sam da biracko telo SNS nije glasalo za Blera kao savetnika Vlade ili za to da NATO vojnici slobodno spartaju Srbijom... Zalosno je sve ovo, zaista postajemo kolonija Zapada u svakom smislu, a Rusije u energetskom. Tuga, jad i cemer.

mili

21.03.2015. 11:08

@Aleksandar - Slazem se !! Ponistiti bilo sta politicari podpisuju bez saglasnosti naroda kroz referendum!!! Nemogu oni da prodaju ono sto im ne pripada nije to Daciceva dedovina ni od bilo kog od njih!! To je od one sirotinje koje se kroz vekove borila protiv raznih okupatora (turaka , bugara , madjara svaba..itd) nasih hrabrih patriota i vojnika ..

Nataly

21.03.2015. 09:25

Koliko mi se cini po ovom pitanju je bio referendum 1998 god.i receno je "NE" ! Ovaj NE Rambujeu nije opozvan nekim drugim referendumom po tom pitanju a niti je bio u politickom pred izbornom programu neke stranke do sada na vlasti! Treba pitati gradjane Srbije da li se slazu sa ovim potezima zaposlenih u u sluzbi naroda! Krajne je vreme da upravni odbor gradjana Srbije razresi direktore firme "Srbija " koji ne rade u skladu sa Statutom firme to jest USTAVOM Srbije!!!!! Oerenim potpisom!!!

Miroslav

21.03.2015. 09:28

Da li neko od analitičara može, na primer, da objasni razliku između ovog dokumenta, koji su naši novi "Cvetković i Maček" potpisali, i onog starog, o pristupu "Trojnom paktu"

Srbija

21.03.2015. 10:46

@Miroslav - U trojnom paktu,Jugoslavija je imala poseban status puno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta i bez dozvole da vojske sila osovine prolaze kroz teritoriju.A sada nemaš ništa od toga!IZDAJA!

SasaNS

21.03.2015. 09:32

Uvek sam verovao da će Prle i Tihi opet imati posla. U stvari, meni od svega ovoga smeta samo "poseban status" ovih... da ne lajem sad...

neko i niko

21.03.2015. 09:34

Ko je potpisao ovaj sramotan sporazum?ko ih je ovlastio u ime kog naroda?koje drzave?nakon izbora ove suditi kao narodne izdajnike,Srbijo probudi se!

Dend

21.03.2015. 09:43

po nasim zakonima sklapanje sporazuma sa teroristickim oganizacijama je kaznjivo,zasto se zakon ne primenju jer kod nas vazi pravilo da nema nedodirljivih

Milan

21.03.2015. 09:44

Vidim da je narod ogorcen potezima vlasti i imate pravo na to ali nije mi jasno zasto niko od nas ne zeli da se pobuni i izadje na ulice. Bez pitanja svog naroda potpisuju pakt sa nato-om a setimo se samo zrtava iz bombardovanja 99. Zar nije dosta ponizavanja i zaglupljivanja naroda, zar nije dosta sto prodaju zemlju i dozvoljavaju ubicama da hodaju slobodno kroz nasu zemlju i gradove...zapitajte se dokle cemo ovako...dokle ce postojati srpski narod?!

novica952

21.03.2015. 09:46

Ovo nije izdaja, ma kakvi. Gde ste sada budžetski plaćeni SNS botovi. Recite koju pametnu na ovu temu.

Holcner

21.03.2015. 09:46

To je prvi potpisao Vuk DRašković dok je bio ministar inost.poslova. Ovo je SRAMOTA! 3000 ljudii je ubijeno zahvaljujući njimma 99., a bacanjem uranijuma svakim danom se saočavammo sa smrtima naših gradjana. Zato srbi NIKAD NE GLASAJTE ZA EVROPSKU UNIJU! Zakone neke treba prommeniti a u Evropu nek idu Dačić i društvo!

Veselin

21.03.2015. 09:53

Doci ce valjda jedan dan neki cestiti Srbi da vode Srbiju koji ce nam vratiti dostojanstvo,a ovu bagru koja ju je vodila zadnjih 15 godina staviti tamo gde joj je mesto.Zao mi je casnog naroda koji ovo nije zasluzio.Sve politicke partije,osim mucenih Radikala,su se menjale na vlasti i dovele do ovog sporazuma zbog koga nas je,izmedju ostalog,taj isti NATO bombardovao.Zao mi je samo sto ovo nisu potpisali Draskovic,Dinkic,Tadic,Nikolic,Vucic i Dacic.

Маја М.

21.03.2015. 16:00

@Veselin - Драшковић је први потписао: захваљујући њему свакодневно гледамо запрашивање из неидентификованих авиона.

viganj

21.03.2015. 10:04

@ST - @ST...IZDAJA i niko zbog toga ne odgovara... pa ginuli smo da ne dopustimo nato vojnicima da vršljaju po Srbiji.. a ovi potpisali... ponavljam, IZDAJA...

zoran

21.03.2015. 09:58

A sad može Bolonja ,a kad naši tajkuni kažu da Bolonja nije potrebna jer njima treba niži kadar za posao a ne Masteri to je ok.Da li će ostati Bolonja samo za vojnike u Srbiji.

Ovo poredjenje je apsolutno tacno

21.03.2015. 09:59

Moze da se kaze da privatizacija je obrada resursa sa kojim radis, i naj konkretnije je ispoljavanje zakonomernosti.:))

Rule

21.03.2015. 10:00

Milošević je iz Haga poručio socijalistima da ne glasaju za Dačića. Koliko još vode treba da protekne Dunavom i Savom da bi Srbi shvatili ko nesme da bude na vlasti u Srbiji. SNS diplomci i doktori su mu idealna sredina za udobno šepuranje i obezbeđivanje mesta u nekoj instituciji Evropske unije, što je već viđeno na primeru Svilanovića. E, narode naš, dokle ćemo biti toliko neodgovorni prema nasleđu i budućnosti Srbije ?

Dragojlo

21.03.2015. 10:00

Politicari sad ste prodali dusu,narod i suverenitet do kraja.Tako vam Bog dao srecu!!!!

Logic

21.03.2015. 14:44

@Dragojlo - Nemoj, Dragoljube, ne greši dušu, neka to bude između njih i Boga, bilo da veruju u bilo šta ili ne. Ipak, bez obzira na to - niko još nije izbegao trenutak kad je sam sa sobom bio ranjen i bolelo.

Paradoks

21.03.2015. 10:02

pa ja stvarno ne znam da li smo mi toliko glup narod, pa dokle bre, šta će nam to, kakav mir, od koga, pa oni izazivaju rat, alo srbi, šta vam je, zaboraviki ste? mnoga deca nisu rođena zbog nato-a, pitajte majku ubijene devojčice na noši šta misli!!! pa koji vam je bre, aloooo

zoran .Stockholmz

21.03.2015. 10:04

Bojkot Srbijo ,da se ni jedan vojnik Srbije ne posalje da ubija u Siriji,Avganistanu,Libiji,Iraku......Ponos i moral,necu sa komsijom da se svadjam,necu da ubijam tudju decu,ne zelim da slusam tudja pogresna naredjenja,postujem druge a najvise sebe.Neka vam je na cast za ovaj potpisan oikument ali bice i tu idgovornost i to krivicna,Ko je vama dao pravo da potpisete nesto sto gradjani Srbije ne zele??,vi ste to radili na svoju ruku a niste pitali svoj narod.Gde je referendum?.Nece proci.

Панда

21.03.2015. 10:05

Све је то политика коју слабо разумем а чини ми се да смо ми сами себи највећи непријатељи!?

Ranko

21.03.2015. 10:08

Pitanje za sve vas koji pišete komentare: smatrate li Stefana Nemanju,izdajnikom i bagrom? Stefan Nemanja je puštao krstaše da prolaze i prelaze preko Srbije.

dusan

21.03.2015. 10:29

@Ranko - Zasto spominjete Stefana Nemanju,pa niti Dacic niti Vucic bilo cime lice na Stefana Nemanju(daleko bilo)niti je NATO pakt nalik krstasima,da li ste vi normalni Nato pakt nas je bombardovao a krstasi nisu svoje bitke vodili protiv srba i pravoslavac nego su se borili za Jerusalim i Hristov grob

Bg Fighter

21.03.2015. 10:31

@Ranko - Ranko premudri mi otvaramo put NATO paktu protiv bratske Rusije a Stefan Nemanja je dao otvoren put da bi se oslobodio Hristov grob...Toliko o tvojoj mudrosti.... Ipak je istina da botovi moraju biti jako nisko limitirani kad je u pitanju IQ...

VremeZaAtomskiRat

21.03.2015. 10:45

@Ranko - @Ranko; Ala ti je poredjenje, mozga bez. Ako je puštao krstaše nije puštao antihriste i naciste kao što je današnji Nato. Drugo, krstaši su išli u pohode na muslimaniju a ne na hrišćanske zemlje kao što to radi Nato.

Утеривач

21.03.2015. 10:54

@Ranko - А чувени "крсташи" у нашим крајевима посташе познати као "битанге" су пролазили како би пљачкали Византију. (Погледајте на нету руски документарац "Пропаст царевине" ) .Овао потписано је горе од "Тројног пакта" а наш народ ћути ! Срамота Срби!

mladic

21.03.2015. 11:11

@Ranko - A zasto srpska vojska pesacila kroz Albaniju,to se oprastalo jel?.Ali neka to nije aktuelno.Nego meni sad zabrinjava sta cemo sada ostacemo bez srpske devojke koje za male pare cinili usluge po Kosovskimc gradovima.

?!?!?!

21.03.2015. 12:19

@Ranko - @ "mladic": А како би било да - за почетак - научиш барем да пишеш, "zabrinuti"?

nole

21.03.2015. 12:26

@Ranko - nije dovoljno tačno - poluistina; na putu za Svetu zemlju niko ih nije zadržavao; ako misliš na Latinsku najezdu i rušenje Carigrada, Nemanja je čak i umro ranije.. Ova sramota ima duboku tradiciju: Zlobodan je odigrao ratnu igricu kako je izprogramiran, Krvati da mu pridignu najviši spomenik, a snjim i posle njega i svi šefovi DBE, BIE-CIE. Zašto Stanišić i Simatović nisu osudjeni u Hagu? Možda su dobro radili za iste ove gazde? Jel i Gašić iz te firme..

Logic

21.03.2015. 14:33

@Ranko - Ranko, tačno to: Stefan Nemanja je bio uz osnovnu ideju krstaša. Ovaj dogovor je to isto: prihvatanje nečije osnovne ideologije. I tu prestaje svako dalje upoređivanje, svetogrđe bi to bilo - nije trebalo da ideš na taj teren,nemaš ti cipele za njega.

dalekovidan

21.03.2015. 22:52

@Ranko - Veliki župan - ΜΕΓΑΣ ΑΡΗΟΝΤ - Stefan Nemanja obavešten je u Nišu 27.07.1189. u razgovoru sa carem Fridrichom Barbarossom o IV krstaškom ratu pape Inoćentija III protiv Carigrada. Tada je to bila idealna prilika da Srbija stekne na Zapadu svoju, pazi sad, n e z a v i s n o s t !..to se desilo njegovom mlađem sinu Stefanu tek 08.08.1217. kada mu je papa Honorije III poslao krunu i time od Zapada Srbija je priznata za nezavisnu d r ž a v u. To nema n i k a k v e v e z e sa današnjim dešavanjima

posteno receno

22.03.2015. 09:09

@Ranko - To su lude price koje svaka luda glava moze izneti u internetu.Tada ni reci nije bilo o drzavi Srbije,tada nisu ni postojale drzve vec imperije,a srbi bili jos sa karpatskim repom.

viganj

21.03.2015. 10:09

Šta je sada botovi??? .. Gde ste sa svojim hvalospevima i floskulama da podržite... gori ste od ovih koji su potpisali... Jel prestala hipnoza???...Ovo neće na dobro izaći.. izdajnici za sitne pare...bednici... nemam reči..

Logic

21.03.2015. 14:22

@viganj - Ajde viganj, kud si navro? Još je rano, ovo je tek faza ispitivanja terena, onda dolazi faza instrukcija, pa onda "ciljani" komentari. Pošalje se na bot adrese glavni tekst, a onda osnovci vrte 25 rečenica do besvesti - svesti i nemaju - izvinjavam se za ovo "besvesti"; dakle menja se samo red reči u osnovnim rečenicama.

Вук

21.03.2015. 10:46

@slobodan - Лако је њима да нам раде ово кад ћемо ми само мало овде да се бунимо на интернету и охладићемо се. Кад треба на улицу нема никога! Ево видећеш данас у 13 сати испред зграде владе на протесту неће бити ни пар хиљада људи. Такав смо ми народ - родољуби само за тастатуром - а требало би да дигнемо цео Београд на ноге... И заслужујемо нато и отимање плата и пензија и телекома и земљишта и све ово...

Rule

21.03.2015. 10:28

Zbog stranačke ostrašćenosti, retko čitam komentare koje objavljuje portal Nvosti i par puta sam slao pristojne komentare koji baš nisu po volji SNS -ovcima i ni jedan nije bjavljen. Bravo SNS poltroni ! Uspošno se svrstavate u redove SNS -ovaca.

Nenad

21.03.2015. 11:10

@Rule - Dobri moji zemljaci, izgleda da ne postoji rec kojom bi mogli da nazovemo politicare koji su sa nama u poslednje vreme, 20-30 god. a koja bi ih zabolela. Nemaju ti kozu na obrazu vec djon. Ono sto mene muci je kada dodju izbori za koga cemo glasati? Ama svi do jednoga su isti.

Logic

21.03.2015. 14:26

@Rule - Ali, Rule, pa zar ti nije dovoljan uspeh kad pročitaš ono zeleno "Vaš komentar je uspešno poslat..." ?

Dr.za rock and roll

21.03.2015. 11:11

Juce kao toma dize prasinu oko putovanja u moskvu dok ovo potpusuju ovo ludost..!!!! Nema te vise gde provaljeno ste i definitivno gubite sledece izbore!!! Ovo ce mo brzo ukinuti

mira

21.03.2015. 11:12

imaju imunitet ocete da nas siluju kao sto su na kosovo promenili strukturu stanovnistva ima i crne albanke izdaja najgora vlada

Navodjeni svedok

21.03.2015. 11:15

Kako je moguce tuzioci i sudije da sudite kolima koja su pregazila decu na pesackom prelazu a ne soferu koji je sedeo za volanom za vreme masakra? gde je tu pravda?

Gagi

21.03.2015. 11:22

 potpisali su ono što je Milošević odbio, i zbog čeka su nas bombardovali. Treba organizovati prevremene izbore.

infoman

21.03.2015. 11:30

Zanima me može li ko da uporedi ove uslove sa onima koje je Hitler ponudio onomad kada smo izlazili na ulice i vikali "Bolje rat, nego pakt. Bolje grob nego rob"?

Чика Профа

21.03.2015. 12:34

@infoman - Наравно да може: аксиом је да су Хитлерови захтеви упућени Краљевини Југославији били неупоредиво мањи, блажи и "наивнији" у сваком смислу. Уз то, финансијски (па и територијално) били су прилично исплативи за Краљевину Југославију, а посебно за Србију. На страну чињеница да нас Хитлер пре тога није бомбардовао и отео нам 15% државне територије, као што је то урадио NATO 1999. Грешим? У реду, у том случају једва чекам да ме неко снагом аргумената (али ИСКЉУЧИВО аргументима!) и бројки демантује.

101% НЕУТРАЛАН

21.03.2015. 11:35

Безусловна капитулација и тотална окупација без иједног испаљеног метка... Такву срамоту и понижење није доживела ни Војска Краљевине Југославије априла 1941, и поред крваве велеиздаје од стране хрвата, муслимана и доброг дела Словенаца из њених редова.

Boban

21.03.2015. 11:46

Ako vam Nato vojnici svojim vozilom zgaze dete, ne odgovaraju nista u Srbiji niko im nesme nista, upravo to je jedan od primera koji moze da se desi to su potpisali nasi politicari.

srbo

21.03.2015. 11:59

Da ne poverujes, znaci potpisali ljudi predaju zemlje u neprijateljske ruke bez ispaljenog metka a i bez bilo kakvog vida otpora, a da apsurd bude veci potpisao ga Dacic koji je bio u vladi i 99'-te kada su nas ubijali kao pse ovi NATo "miroljubi" kakva izdaja gori ste od vlade Cvetkovic-Macek. dobro je da ste prethodno informisali narod koji vas je izabrao.

Нови Сад

21.03.2015. 11:59

Браво вучићу и остали снс-овци, ово вам је врхунац уништавања народа и државе! СНС на сметлиште !!!

protiv

21.03.2015. 12:05

Bas da vidim NATO agresora na koga cu ja obicni srbin da bacam cvece dok prolazi kroz sbiju i koce da mi zabrani da se ponasam suprotno od onog sto taze od nas ovi izdajnici. Danas je pala moja poslednja nada da ce Srbija biti bolja zemlja i da je konacno dosao neko koce to uciniti. Bedno!!!

Србенда!

21.03.2015. 12:08

Sad je pravo vreme da nas rusi sliste sa lica zemlje, posto je isto kao da smo u NATO

kondor 009

21.03.2015. 13:06

Od kada je Srbija postala samostalna njenom politikom i diplomatijom orali su svi moguci politicki faktori , ali ni jedni nisu bili kao ovi danas tz. naprednjaci . Ja ih nikada nisam zvao naprednjaci , to su pobegulje od SRS. . Verovatno ih jednog dana ceka i begstvo sa politicke scene Srbije to vidim po komentarima oceni ( 894 (-) i 58 (+) . Neka potpisnici izdaje sami izracunaju sa kojim (%) gube verovatno sledece izbore. Nama vise onih koji su kazali bolje rat nego pakt sa ss-ovc. oni postoj

Opozicia

21.03.2015. 13:09

Ne znam kad ce vise prestati Vucic i Dacic sa njihivom samoubilackom politikom da ponizavaju sve sto je srBsko. Prvo su nam petooktobarasi unistili drzavu a sada nas SNS-SPS rulja ponizava. Prvo Briselski Sporazum,pa Dron na JNA,Beograd na H2O,Kupovina Novih MIG-ova,S-300... Pa dokle bre vise. Sada je svima jasno da je Vucic izdajnik i svi koji ga podrzavaju. Sta li sada misle nesrecni roditelji Milice Rakic i proterani sa KiM i Franjove vaskrsle NDH o SNS-SPS bagri. Vucko vreme ti je da ides..

marko

21.03.2015. 13:15

neznam za vas braco srbi ali ako ja vidim nato vojnika u svom dvoristu negine mu metak..a kad dodju izdajnici da me hapse i njima sledi isto..dosta vise ponizavanja!

cedo

21.03.2015. 18:58

@marko - brate u pravu si malo je takvih kamo srece da nas je vise i neznam oce li Srbija ikad dobit vladare koji je nece prodavat....

Проклет НАТО

21.03.2015. 13:50

Сетисе Вучићу мале Милице Ракић коју со нон стоп помињао пре него си дошао на власт а сада јадо јадни НЕсрбине продајеш душе мртвих и нас живих ономе ђаволу који хара светом од 1999 године до данас да од сада нас држе под окупацијом када нису успели 1999 године.Боже спаси нас изрода наших на власти!

?!?!?!

21.03.2015. 17:54

@Проклет НАТО - @ fica - `Ајде ти, ботчино неписмена, назад у 1. разред основне школе...

КИР СРБИН

21.03.2015. 23:38

@Проклет НАТО - Ја сам за ову државу лио крв. Брата сам изгуби код Клине 1999, а ови пљунуше на све то ладно. Ти за хиљаду динара, једна сендвич и једаn БУСТЕР или ГУАРАНУ пљујеш по човеку. Прво си био жути, сад си кaо напредан, а сутра незнаш шта си. Да ли си свестан да сутра ако дође стани-пани између РУСА и НАТО-а од вашег Београда на води може да остане само језерце. ФИЦО ТРАБАНТЕ.Ко је сада БОТ.

Проклет НАТО

21.03.2015. 13:59

Режим искориштава и народ и русију,русима глуме браство да би профитирали од санкција они варају јединог савезника Српског народа,а Србе лажу да неће у НАТО да им неби одговорили Референдумом а на мала врата нас предају НАТО Блеру,Клинтону,Олбрајту који данас сарађују с нашом власти.НеСрби на власти су заборавили жртве 1999 године то се види сваке године на обележавању како то прође у Србији.Да неби увредили НАТО склањају плоче малој Милици.

Logic

21.03.2015. 22:42

@kikiriki - Kikiriki skoro po pravilu zaražen aflatoksinom. Zbog mogućih posledica avio -kompanije ga više ne služe putnicima, a deca ne mogu da donose u škole sendviče sa kikiriki buterom.

боле

21.03.2015. 14:17

Ботови,да ли подржавате ово што нормалан народ коментарише или чекате инструкције из централе па да станете у одбрану још једног великог дела вашег великог вође,издају своје земље.

BG Fighter

21.03.2015. 22:59

@боле - боле ботови су ликови којима је урађена парцијална лоботомија и они уствари иду на сеансе у своју страмачку централу,вероватно блеје чекајући Блера ,радрећи по принципима диливери јунита...Почело је одбројавање...Ко им да глас има озбиљних проблема са здрављем или моралом !А вођа им је јачи...Их када га виде у Европи ,не смеју да му писну,кад он подвикне ...сви се изваљају од кикота...

Gospodar Zarin

21.03.2015. 14:29

Hvala gospodinu autoru sto se najzad neko usudio da u Novostima komentarise (makar i minimalno) sramnu kapitulaciju srpske drzave. Masovna reakcija ide u prilog stavu da se najvaznija pitanja od nacionalnog interesa Srbije, ubuduce ne smeju zataskavati, a narod besramno lagati. Inace, zahvaljujuci vasem blokiranju i cenzurisanju mojih komentara, definitivno sam odustao od Novosti. Sumnjam da ste sposobni za otvoren i normalan pristup. Ako vi ne smete, ima ko sme.

Jocko Delibasic

22.03.2015. 09:00

@Srdjan Grković - Svi ljubimci Milosevica dozivicete njenu sudbinu.

Косингас

21.03.2015. 14:53

Ово је можда једна од последњих прилика да се замоле гласачи напредњака да се присете шта им је причано 2012. и зашта су тада гласали, и то упореде са дејствовањем напредњака у садашњем времену! Да ли сте тада гласали за придруживање натоу? Да ли сте тада гласали за приступање еу по цени предаје Косова? Да ли сте тада гласали за увођење санкиција Русији? Или сте тада гласали против свега овде наведеног? Сетите се! Пробудите се! Ускоро ће бити касно, ако већ није!

Флавије Јовијан

21.03.2015. 20:42

@Косингас - И, наравно, није то све против чега сте тада гласали! Гласали сте тада и против тога да полтичари иду по своје мишљење у стране амбасаде, а сада гледате премијера како се цео дан пред камерама весели јер су га Кирби или Даванпорт похвалили да је био добар! Гласали сте против богаћења стране фирме преко бус-плуса, а данас гледате како напредњачка комунална полиција пребија грађане који су се дрзнули да не плате бус-плус харач! Саберите се, и покушајте сами да додате у коментарима сличне примере!

Goran Colovic

21.03.2015. 15:04

Koji smo mi idioti, pa normalno da nam se svi smeju. Prvo nijedna cizma stranog vojnika nece krociti na tlo Srbije, pa nas oni sve poruse , sankcijama maltretiraju, ubijaju, i onda im damo sve! Kad je bio Srbin cicija. Ko je rekao Nato je agresor i mi nikada necemo saradjivati sa njima, i ici protiv bratske Rusije, nas predsednik i nas premijer su to rekli pre nekoliko godina, kad su bili u opoziciji i pre toga sa Milosevicem u vlasti!

Fond za dekontaminaciju istorije

21.03.2015. 15:07

Namerno se precutkuje,a narod nazalost ne pamti ,da je ovo bio jedan od najneprihvatljivijih zahteva Olbrajtove u Rambujeu!!? Tada ga nismo prihvatili i bili bombardovani! Ali sta se sada desilo???!!

čiča

21.03.2015. 15:07

Poseban status ,znači da mogu da prebiju,ubiju koga hoće i da siluju koga hoće a da pri tom za njih nema suda u Srbiji. E ako ovo nije izdaja onda molim da mi se objasni šta jeste

hristina

21.03.2015. 17:50

@čiča - Desavalo se u drugim zemljama. Izlazili su sa aeroplanofora u grad, napijali se, izazivali domace stanovnistvo, prebijali ljude i...nikom nista!

Kajmanova konzerva

21.03.2015. 15:23

Braco ne brinite!! Potepace mo ih prskanim jabukama i ozracenom hranom! Mi smo, srecom postali imuni!

Logic

21.03.2015. 22:32

@Kajmanova konzerva - Grešiš! Hrana za te vojnike se uvozi sa "sigurnih" područja, ništa lokalno - ni podzemno napajano, ni vazdušno isprskano, niti takvim produktima odgajano i hranjeno. Proguglaj malo. A i nje novost. Bajata činjenica.

Vitomir

21.03.2015. 15:44

Tadićeva vlast je potpisala bilateralni sporazum o slobodnom. bez odgovornosti pred našim državnim organima i besplatnom špartanju amerikanaca po našoj teitoriji protiv volje većine naroda Srbije. Smisliše i da je to jedan od tzv. strateških stubova. Ovi su otišli još dalje a zamlaćuju nas time da ne gubimo neutralnost. To analiziraju i tzv. analitičari koji su se otvoreno stavili u službu interesnih grupa tzv. evro-atlantskih integracija. Pa dokle će vlast da nas zamajava i pravi budalama?

magi jabuka

21.03.2015. 16:05

Jaoooo.... Šta ovde komentarisati? 1000 dislajkova!!!! Nadam se samo da če doči vreme da odgovaraju za ovo dok su živi.

Милица

21.03.2015. 16:10

Срам вас било за све издаје ове јадне нам земље Србије!

dule

21.03.2015. 16:13

Pitate se sta podrazumeva? Znaci mogu da rade sta god hoce. To da su statusi (slobodno zovite to imunitet) nasih vojnika i njihovih isti to macku o rep. Secam se kako je jednom americki avion zakacio zicaru u Italiji i ubio podosta ljudi, a Italijani su morali da ga predaju Amerikancima da mu oni „sude“. Naravno oslobodjen je svake krivice. Da je bilo obrnuto sve bi bilo „obrnuto“. To sad hocemo i mi.

volf mesing(albanac)

21.03.2015. 16:19

90% ovih komentatora ne zive u Srbiji medju njima su i bosancerosi!Pametan potez vlade inace ode vojvodina sandzak!da je tak i bilo i 98 ne bi mnogo ljudi ginulo ni sa nase ni sa vase strane!zaboravih rusice boli samo tako!u evropu komsije to je jedini svetli put za buducnost dece!

Đura Zmaj

21.03.2015. 16:21

Sve ono što nisu uradili agresijom '99. sada su dovršili uz pomoć evroatlanskih snaga. Svo vreme se izbegava i negira učlanjenje da otupe reakciju Naroda, a sve se radi kao da smo članica NATO. Tako se radi i sa učlanjenjem u EU, prvo će nas peparirati, a onda raspisati referendum, umesto da si prvo pitali Narod. Narodna skupština ćuti, za ništa se ne pita... Prave nas budalama... Šta ako taj tranzit podrazumeva ratni sukob sa Iranom, Rusijom, Korejom - onda će i Srbija biti legitiman vojni cilj

Kalabic

21.03.2015. 16:24

Da to sam ja. Svi na protest, protiv okupirane Srbije. Naoruzajte se hemijskom i glasackim listicem.

Vito Raski

21.03.2015. 16:31

Sve ove tacke ugovora su bile I u vreme Slobodana Milosevica u Rambujeu koji nije hteo da potpise, ali su ga potpisali "nasi" politicari, koji su bili u ono vreme u delegaciji pokojnika, sto navodi na zakljucak, da je ovo njihova osveta. Zasto I iz kojih razloga!? - ne verujem da znaju pravi odgovor. "Nas" predsednik ide na godisnjicu pobede nad fasizmom u Moskvu, a potpisuju kapitulantski ugovor sa NATO okupatorima. Postoji li veci cinizam od ovoga sto iskazuju srpski mesetari???

Đura Zmaj

21.03.2015. 16:43

Ustav RS, Nosioci suverenosti, član 2, "Suverenost potiče od građana koji je vrše referendumom, narodnom inicijativom i preko svojih slobodno izabranih predstavnika. Nijedan državni organ, politička organizacija, grupa ili pojedinac ne može prisvojiti suverenost od građana, niti uspostaviti vlast mimo slobodno izražene volje građana." Dakle zaključak je jasan, Dačić i Gašić su "prisvojili suverenost građana" ili prosto i jasno rečeno - IZDAJA!!!

Ne mogu vise

21.03.2015. 17:13

Izvinite dedovi nasi, izvinite pradedovi nasi, izvinite cukundedovi nasi, izvinite askurdjeli nasi mili. Izvinite klasici (decembar '98) sto ste polozili zivote za svoju slobodu i slobodu ove zemlje.Izvini i ti mala Milice. Izvinite i neka vam je vecna slava. Ovi izdajnici se ne mogu svrstati ni u jedan od 9 krugova pakla. Iskreno verujem da ovo nije "slika" mog naroda i da je to tamo neki drugi svet. Voleo bih da sve ovo sanjam no medjutim ustinem se i svhatim da me sve "ovo" jako boli.

Boarat

21.03.2015. 17:25

"- U tim sporazumima nema nikakve misterije i oni služe da se uproste carinske i granične procedure, kao i uslovi tranzita kroz Srbiju..." bla bla bla... A pa da, sada mogu znatno vece kolicine coka-kole da nekontrolisano tranzituju preko srbije i to sa vojnom pratnjom, ok razumem....milijarde su u pitanju ;-)

blato

21.03.2015. 19:36

@Boarat - Ma ko zna da te 'uprošćene procedure' neće da znače i nekontrolisan unos oružja u zemlju i naoružavanje lažnih azilanata po srpskim vukojebinama, a da niko ne sme da zucne. Pa da nam se uvede i terorizam u državu, kao da sve što nam se dešava nije dovoljno. Kolonija, eto to smo mi!

Boarat

21.03.2015. 23:27

@Boarat - Naravno, sve sto moze da sluzi njihovim interesima...ako se narod pobuni protiv EU ili nato, oni moraju da obezbede neki medijski namontirani skandal koji bi posluzio da opravda njihovu nezakonitu intervenciju...

Стари Вујадин

21.03.2015. 17:48

Руси можда неће реаговати, али будите сигурни да ће народ изаћи на улице и све вас послати на ђубриште историје а поједине у затвор. Сваком по заслузи.

Социјални случај

21.03.2015. 19:41

@Стари Вујадин - Док десетине хиљада руских војника учествује у маневрима и спрема се за рат, док је нуклеарно оружје у приправности, Србија потписује споразум са НАТО у коме се обавезује да буде слуга. Велеиздаја!

VelikiBeli

21.03.2015. 21:30

@Стари Вујадин - Dabogda im deca prosla kao hiljade nasih ljudi 99-e godine.

Мирко Учур

21.03.2015. 17:51

Противуставно потписан споразум. Дачић, Гашић и Вучић, издадоше државу и уништише нацију. Бунт!!!

nikola niko i nista

21.03.2015. 17:51

Sram Vas bilo ,cuvena redakcijo , u ime slobode stampe , stide ce se vasa deca ili unuci , jer vi nemate obraza ni postenja, u ime par srebrenjaka SVE ste prodali , a prvo sebe, nikada niste objavili moje komentare ,...a ne vredjam nikoga ni po jednoj osnovi , niti sirim mrznju, stres , teror, nista slicno , a Vi uporno nemate hrabrosti da obajvite niti dve recenice s moje strane !Koga si vi bojite ?pozdravniko i nista

karamela

21.03.2015. 18:53

Ovo je dobro sto je potpisano, imamo mudru vladu, ona zna sta i kako treba i sta je dobro za zemlju i narod.

kile

21.03.2015. 18:59

Da su potpisali 98,ne bi ispalo rato i ne bi narod izginuo dzaba.Ovo je dobro za drzav i narod.

stojko

21.03.2015. 20:16

Smešno je, da obožavaoci i veliki domostrojitelji Srbije( strukture vlasti) potpisuju ovakva akta iako odlično znaju da sve što se ispodešavalo na prostorima bivše SFRJ dešavalo se isključivo pod patronatom i uz blaghoslov NATO.Njihova je kuhinja od Srba stvorila sliku zveri.Iz te je kuhinje pripremljeno i ono što se desilo na Kosovu.SAD ne odustaje nikadaSada im dajemo bazu na jugu(medjuAlbancima) kako bi nastavili potpirivanje i dalje komadanje Srbije.Teorija zavere reći će neki. DA LI JE ???

general

22.03.2015. 08:21

@stojko - Steta je sto srbi uvek vide pogresno krivca.Imalo je vremena da svoje krivice isprave bez velike buje,ali eto sve po starom,krivi se NATO intervencija na Kosovu a nikad se ne bave time zasto intervenisao i zasto albanci uzeti pod njihovom zastitom.Zasto se Jugoslavija rasparcala.

ruben

22.03.2015. 17:29

@stojko - @general auspuha: rasturanje Yu, intervencija na kosovu itd. su pojedini detalji neokolonijalng pohoda atlantskih kriminalaca ; radi se o povijesnoj konstanti i dovoljno je - cak i povrsno - poznavati povijest evropskog i americkog kontinenta pa sebi ne dopustiti izgovaranje budalastina kojima se sluzite.

Malena

22.03.2015. 17:35

@stojko - Verujem da ste vi sve te "istine" videli na CNN-u,BBC-u,B92 and Co.,pa ćete sad da nas podučavate.Neka hvala ima nas dosta kojima mozak nije ispran zapadnjačkom propagandom.Drugo kad bi Zapadu neko delio pravdu za sve što su pobili,,porušili i pokrali za vreme ere kolonijalizma koja i danas traje ne bi kamen na kamen ostao od čitave zapadne Evrope i SAD-a.Pozdrav od nas koji nemamo krizu identiteta,a hvalla Bogu ima nas dosta!

GALEB BIJELI

21.03.2015. 20:23

Oni, koji bolje pamte, znaju da sam jiođš špred nekoliko mjeseci pisao da ćete ući u NATO, ali na mala vrata! To se nakon detalja iz ovog članka pokazalo točnim.

Ruben

22.03.2015. 17:25

@GALEB BIJELI - NE brini muho za Srbe ; uvlacenje u auspuh mocniku je VAS specijalitet ; Srbi to kroz istoriju nisu nikad radili pa nece ni sad ; a vlast pijuna koja potpisuje kojestarije ne postoji drugde nego na papiru.

neko sabac

21.03.2015. 20:45

Ovo je potpisao nekadasnji ministar inostranih poslova Vuk Draskovic,Ugovor iz Sofe,ali nikad nije stupio na snagu jer nije ratifikovan u skupstini Srbije tako da od ovoga nema nista!!!!!!!!!!

Šumadinac

21.03.2015. 22:56

Srbija je bila slobodna zemlja, ja sam baš bio ponosan i srećan što živim u jednoj slobodnoj i slobodoljubivoj zemlji. A šta sad, prolazi neko oklopno vozilo sa crnim krstom koje mnogo potseća na svastiku kroz Kneza Miloša i ja recimo zafrljačim neki kamen na njega. Šta se onda desi???

draganche

22.03.2015. 08:51

@Šumadinac - Kako sta? Ici se na dugogodisnju robiju ako te uhvate. Ko zna mozda ce i da vesaju ko svabe za vreme 2 rata?!

Улица 27. марта

22.03.2015. 01:01

@RATKO - Тако је било и 25. марта 1941. А онда... Страдали смо, али смо изашли као победници, морално чистији, ојачали смо земљу, економски и војно... Нажалост, увели смо нацистичку "браћу" међу победнике, у своју кућу, измислили смо "братство и јединство" у које смо само ми веровали... док су остали чекали да нацизам поново ојача... А ми бисмо, и после свега што смо преживели, опет са "браћом". Али у туђу кућу, где нисмо добродошли, иако смо авансно преплатили станарину.

КИР СРБИН

21.03.2015. 23:51

А сада се добро поткујте да са Кроасанима, Монтенигерсима, Румунима и Мађарима, кренете прем Русији. Било преко Украјине, било преко Грузије. Бугаре нисам навео јер они никад нису били глупи да чачкају мечку. А уместо Београда на води "Војвода" вам може донети "Београдско језеро". Успут ова два стрчњака су могли да додају још 100 за једног пијаног НАТО-цав који налети на возило и 50 за једног НАТО-вца који добије батине у кафани. Па да прича буд екомплетна.

Tuga

22.03.2015. 00:04

Tužno - jednog dana pijani NATO vojnici se dogovoriše da se trkaju na autoputu od tačke A do tačke B ali u suprotnom pravcu. U toj jurnjavi usmrtiše jednu porodicu. Direktni ubica u svojoj zemlji bi suđen uslovno 6 meseci. Ovo uništavanje naoružanja I nije tako lose - bar će železara imati sirovinu a država prihod od prodaje sekundarnih sirovina. Sve što naši preci stvaraše biva rasprodato. Za modernizaciju ćemo dobiti pomoć (čitaj kredit) za kupovinu naoružanja iz NATO zemalja.

Goran Colovic

22.03.2015. 00:42

Procitajte na internetu, u Italiji pre nekoliko godina, piloti americki (namerno malim slovom) su se salili pokidali sajlu na zicari. Poginulo je dvadesetak ljudi, medju njima i turisti, i nista. Oni ne podlezu Italijanskim zakonima, povuceni su u ameriku i oslobodjeni optuzbi. A iz Nato baza izlaze ko ludaci, gaze, u barovima maltretiraju, cveta prostitucija i droga a u Poljskoj i gore.

Goran Colovic

22.03.2015. 01:00

Sada vise necemo moci ni na ulice, jer ce Nato da nas mlati, da se legitimna demokratija ne blati.

Виктор

22.03.2015. 04:27

Чим су СНС победили на изборима рекао сам да то неће да изађе на добро. Тада ме Београд подсетио на '90-е. Нико ми није веровао тад...

Socijalista,antikomunista

22.03.2015. 07:09

@021Liman. Ovo su daleko gori uslovi nego oni iz trojnog pakta. Nemacka je zelela samo da se ne blokira medjunarodni plovni put kroz Djerdap da bi mogla da dovlaci naftu,na sta je Kraljevina Jugoslavija po medjunarodnom pravu ionako bila duzna. Engleski agenti su na svaki nacin hteli da izvedu diverziju u Djerdapu i otvoreno su pritiskali i ucenjivali kneza Pavla, inace skolskog druga i kucnog prijatelja njihovog kralja

Realno

22.03.2015. 08:23

za koga da se glasa ako ne za sns? ovi ostali isti kao oni, samo je srs totalno druga priča?!?

Улица 27. марта

22.03.2015. 08:31

@Aki: Мислите да ће овај срамни чин да нас истера на улицу? Да ће неко у српској војсци да реагује? Неее... Преварили сте се, нема више оних Срба, нема више оног војног кадра. Нема части, нема поноса...

Gagili

22.03.2015. 08:45

I opet su nas žedne preveli preko vode.Šta će biti,ako kao slučajno,NATO-va vozila pregaze dete,kao u Zagrebu,i pojeo vuk magarca i nikom ništa.Da li će se opet izvući bez sudjenja.E,neće.Ovde će pasti krv ako se tako neđto desi.

ne lupajte

22.03.2015. 09:09

@Gagili - ne lupaj... šta ćete da uradite... nemate ni mozga ni snage da bilo šta promenite, pred vama je vojna sila koja je još 99-te mogla da vas sravni sa zemljom, a može još uvek..pola od vas će potrčati da se ušemi s njima a pola će pijano vikati ne damo Srbiju... to vam je istina gospodo-pojma nemate, nikad ga niste ni imali i jedno što me raduje je da će sad sveže ošišani domaći nacisti imati pred kim da drhte..ima Boga.

Wertz

22.03.2015. 11:41

@Gagili - @ ne lupajte - Умиј се што пре хладном водом и изађи барем накратко на свеж ваздух. Биће ти сигурно макар мало боље, видећеш.

Миле

22.03.2015. 12:28

@Gagili - @не лупајте мање-више слажем се са тобом јер овај народ само гледа и благосиља своју пропаст.Само ми није јасно који смо то ми а који си то ти?

Malena

22.03.2015. 12:29

@Gagili - Nacista sam sebe pronašao u spostvenom postu.Vaša bolest se stručno zove autoprojekcija!P.S:Ne uzimajte boga u usta,jer đavo prvi dolazi po ustaše i džihadiste.

pERA

22.03.2015. 21:33

@Gagili - Sto nas onda nisu sravnili sa zemljom!? Mozda bi to i bilo tako da i oni nisu od krvi i mesa.

Деки

06.04.2015. 10:48

@Gagili - "Не лупајте", твој коментар могу да прихватим,једино ако си необразована особа,па не знаш да је овај народ увек устајао против окупатора и разних агресора,који су не мали број пута,кидисали на нашу територију.Могу разумети твој коментар и као подстрекујући,јер управо буди толико познати инат,карактеристичан српском народу.Очигледно та твоја тзв. сила није могла да нас сравни са земљом 99-те (што је свакако планирала),а тек данас то не може да уради!

Ricardo

22.03.2015. 09:11

Zato Vuk Draskovic ide na molitveni dorucak svake godine. Zasluzio je svaka mu cas.

blesav

22.03.2015. 11:06

citao sam komentare! Svi nezadovoljni!Ma ne brinite!Ovo je samo da navucemo Nato da udje a posle da ih zarobimo!Eeeeee, kukala nam majka!

Милица Ракић ( 09.01.1996. - † 19.04.1999.)

22.03.2015. 15:36

Однарођена, компрадорска, одрођена, конвертитска, гмижућа, поданичка, Guido-вданска, Guzenbauer-ова, Kurtz-ова, Bin-ZayeB-ова, „парадно-поносна“, марионетска, титоистичка, „југослАвенска“, а(нти)национална, окупациона... олош-„елита“ ЕU-ропске Србијице... HE у 4. англо-америчко-германски NATO-фашистички Рајх!!!

Rade

22.03.2015. 17:05

Сад смо пуштени низ воду од руса,али стварно.Сачувај нас боже од пропасти ! отерај зло,заувек.

Ruben

22.03.2015. 17:20

Mogu njihovi pijuni potpisivati sta hoce ali vecna Serbija ce ostati ista ona koju je Jaksic divno srocio u stih: "busija, oklen će nekad smelo, preziruć, dušmana čekat čete grabljive." A kad zlocinci misle da su "na svome" onda su laksi plen.

ss

22.03.2015. 19:08

Izvršili agresiju na Srbiju, okupirali nam % Srbije (Kosmet), i mi umesto da ih oteramo ili da pripremamo teren za to, pravimo ovakvu izdaju? Kako ćemo izaći jednog dana pred slavne pretke? Ja pognute glave neću, a znam da neće ni velika većina mojih ponosnih Srba. Ne u NATO, ne u EU, Srbija hoće ujedinjenje sa Rusijom!

Cepac

22.03.2015. 19:27

Nije mi jasno na koji nacin ovo nije okupacija. Kad se uzme u obzir da ako pocine neki zlocin, mi im necemo suditi a njihovi sudovi ce ih osloboditi...

filip

16.04.2015. 10:45

@Cepac - Obavestavam aktuelnu vlast da su trenutno gorih od predhodne DS. Saradnja sa USA se kobno zavrsava - Zoran je primer.

nedostupna

22.03.2015. 21:04

Ako smo morali, ajde da razumem. Još uvek se možemo obezbediti nekim zakonom, kojim se zabranjuje upotreba naše infrastrukture itd. za napad na drugu zemlju. Inače me sramota svega što proživljavamo od 1999.

dzigi

22.03.2015. 22:10

Da sam se ja pitao nikad sa njima nista ne bi imao. Ali ako smo vec krenuli ka toj "Evropi", go*no smo morali da pojedemo, a bice ih jos... Mnogo! Mene samo zanima da li ce se oni nama izviniti za bombardovanje?

Pa

25.03.2015. 18:35

Oni slobodno šetaju Avganistanom i Irakom, problem je što im se svašta dešava dok slobodno šetaju.

Деки

06.04.2015. 10:07

Из вашег чланка једино нисам уочио да ли ће се и када издавати аусвајси, односно да ли ће се уводити полицијски час? Што се мене лично тиче, у питању је завршница непримерене агресије на једну малу земљу,након војног пораза,по природи ствари следи улазак окупационих трупа.Знамо сви како се поступа са окупатором,сигуран сам да ће им то вршљање по туђој земљи пресести!