Богољуб Пејчић: Рођендан олупине

10. 03. 2015. у 13:20

Сада, после четврт века деловања на сцени, СПО и ДС не представљају више готово ништа у Србији

Богољуб Пејчић: Рођендан олупине

ТУЖНО ми изгледају ови рођендани и обележавања 25 година од оснивања Српског покрета обнове и Демократске странке. Сада, после четврт века деловања на сцени, те две странке не представљају више готово ништа у Србији. Делују, помало, као некакве олупине на позорници.

Жалосно је колико је времена протраћено, колико нада изневерено, па и живота изгубљено у антикомунистичкој борби која је покренута крајем осамдесетих и почетком деведесетих. Узалуд. И ево, видимо оног Вука Драшковића који је данас у коалицији са социјалистима и напредњацима који су деведесетих били радикали.

Са истим тим социјалистама, против којих смо се борили целу деценију, у коалицији су после петог октобра били и ДСС и ДС и Г17. Сви, сви, сви.

Дакле, бесмислено смо се вртели укруг.

За све што нам се свима десило, за ову "центрифугу" истих политичких ликова, криви смо сами ми политичари, који смо тих деведесетих имали некакве страначке функције.

Изневерили смо очекивања грађана који су имали огромну наду и веру, који су били спремни и на борбу и на жртву за идеале и за бољу Србију.

Морамо пред историјом да признамо да смо једно причали народу, а да смо сасвим друго радили иза сцене, када се спусти завеса.

Да кажемо, поштено, да смо их преварили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

STRADIJA

10.03.2015. 14:41

Baš tako. Olupina, laž, protraćeno vreme. Večna sramota za sve aktere ove prevare. Ali, bitno je da je njima sve u životu napreDNO.........

Šojić Junior

10.03.2015. 16:53

G. Pejčiću, kad sve saberete jedno je vidljivo: Pojedinci još nešto vrede, ali mi kao narod smo olupina...!

Logic

10.03.2015. 17:26

Nikakvo otkrovenje - narod JESTE uviđao prevaru i varao je i sam sebe u želji da da ne veruje u ono što čuje i vidi. I zato je lutao od partijske skraćenice do parrtijske skraćenice DOS, MOS, KROS, SPOS, ŠPOS... Hvatao se na promenjenu dlaku i šarenu odbačenu košuljicu, i ostajao sa odbačenim repom u šakama... Ma BASTA YA! Jedite svoje upaučljivine ideje, ni olupine više niste.

vjeko

11.03.2015. 02:08

da dos nije razbio najacu opozicionu stranku spo i otisao u peti okt sa perjanicom aparata za prinudu i antievropejcem kostunicom pa na kraju i pomirio se sa sps-om a pre toga ga nije ni lustrirao. a borba za nasledje u ds je prourokovala raspad stranke. u srbiji ima bar dvadeset socijaldemokratija.i u dosu je bilo petnaestak socijaldemokratija a jedan spo. nemoze spo biti protiv briselskog sporazuma a za balvane

ol

11.03.2015. 07:16

Ovaj se gledao u ogledalo kad je smislio to olupina. SPO nema podršku kakvu je nekad imao ali ako pogledate da je SPO od početka vodio borbu za put ka EU, kada je to retko ko smeo i da pomisli a sada 100% stranaka u parlamentu se (bar deklerativno) zalažu za ulazak u EU vidite da je ta borba imala efekta. Kada bismo još smelije krenuli u tom pravcu, kada bismo svi probili led ka EU, išlo bi to mnogo bolje. Ali će to verovatno biti prihvaćeno za 10ak godina, kao sve ideje SPOa - sa zakašnjenjem!

čačanin

11.03.2015. 16:17

@ol - spo sačinjavaju,vuk,danica,nesrećni jugović i poneki slepac.a bilo nas je milion,sve nas je drašković prevario,al dobro,to mu je bio partijski zadatak.

srbo

11.03.2015. 07:35

sve ste u pravu,al je problem što su vodje sve bivši komunisti čiji je zadatak bio da prevare narod,tako da ostane sve isto.i danas je tako.da bi se nešta promenilo,samo bez onih koji su bili komunisti,zakon.

Dragan Bozic

11.03.2015. 10:34

Da li si u pravu?? Mozda i jesi, jer je stanje u SPO blago receno poput olupine koje se krece po nemirnom moru komunisticke Srbije.Ali ta olupina je posledica borbe, posledica ubistava i neprestanih napada komunisticke klike.Kad na bojistvu ratnik biva ranjen, bez pojedinih ekstremiteta, on biva imenovan za veterana rata i biva nagradjen ordenjem.Zasto kod tebe gospodine Pejcicu nema pohvale na racun SPO? O tebi ce se saznati tek kada se otvore tajni dosijei i sazna za tvoju ulogu u svemu tome.

Darko

11.03.2015. 10:51

Pejčić koji je ukrao mandat stranci koja mu ga je dodelila poslednji je koji ima pravo da kritikuje bilo koga u Srbiji. A pogotovo SPO, zahvaljujući kome je i postao poznat. Ko bi za njega čuo da nije bio urednik u "Srpskoj reči" i ko za njega danas čuje otkad je izdao svoje saborce? Pre će biti da je on sada postao olupina, jer otkad je izdao svoju stranku (svega mesec dana po ulasku u parlament!) ne može da nađe novu, jer ga niko neće.

Marija Simonović

11.03.2015. 10:54

Hvala na lepoj rođendanskoj čestitci verovatno zasluženoj od bivšeg člana stranke koji je kao njen poslanik izašao iz te stranke, a mandat naravno nije vratio. Vajni političar koji se posipa pepelom i širi beznađe ni na koji način neće ovakvim reagovanjem doprineti boljem životu građana, o kojima on tako brine. U pitanju je čist konformizam - najlakše je prikloniti se mišljenju većine i obrušiti se na stranku kojoj ste nekada pripadali i iz toga izvlačili lične benefite.

Šumadinka

11.03.2015. 11:03

Umesto ovih tugaljivih, patetičnih pisanija, neka gospodin Pejčić kaže šta on zamera aktuelnoj politici SNS-a i u kakvoj je koliziji ta politika sa politikom SPO-a, politikom za koju se SPO zalaže od devedesetih pa do dana današnjeg. Ja SPO-u zameram samo jedno: što je svojevremeno podržao suludu preambulu Ustava koja se tiče Kosova. Izlaskom iz Poslaničkog kluba SPO-a 2004-te gospodin Pejčić je stao uz naopaku državnu politiku i zato treba da se izvinjava građanima.

vidi

07.06.2015. 19:58

@Šumadinka - Šumadinka? Hej, ne bi se postidela ni da se potpišeš kao tzv. Bošnjakinja!

Miličica

11.03.2015. 11:30

Moral gospodina Pejčića je opštepoznat. Svojevremeno je iz SPO-a prešao u stranku tajkuna Karića...

Саша Митровић

11.03.2015. 17:15

"Нема горег Турчина од потурице". Ево лепог примера. Даће Бог отвориће се и та досијеа...

Plavi

11.03.2015. 22:28

Postoji nešto što se zove tradicija i vernost gospodine Pejčiću. Mada je vama ova druga reč verovatno strana a izgleda ni doslednost! Srpski pokret obnove ima ideju koja i dalje okuplja ljude a ideju čije vreme dođe ništa ne može zaustaviti. Koliko znam SNS je samostalna stranka a ne nečiji derivat i ona ima svoju politiku koja se u određenim načelima poklapa sa načelima Srpskog pokreta obnove i eto otud koalicije.