ШТА СЕ ОД НАС ТАЧНО ОЧЕКУЈЕ: Берлин послао нових 11 услова!

Е. В. Н.

09. 12. 2014. у 08:02

Бриселски услови за отварање поглавља 35 које се односи на нормализацију односа са Приштином, а којим, на инсистирање Немачке треба да почну преговори са ЕУ, за Србију су „немогући“

БРИСЕЛСКИ услови за отварање поглавља 35 које се односи на нормализацију односа са Приштином, а којим, на инсистирање Немачке треба да почну преговори са ЕУ, за Србију су готово „немогући“, јер многи од њих задиру у статус Косова - сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, постоји једанаест захтева на којима инсистира Берлин, који званично представљају примену Бриселског споразума, али се испуњењем неких од њих фактички подржава независност Косова.

Ту су, између осталих, и доношење статута Заједнице српских општина у складу са приштинским законима, учешће Приштине у свим регионалним форумима, прихватање косовског пасоша на граници са Србијом, изградња зиданих објеката на административним прелазима...

Како „Новости“ сазнају, Београд је зато започео опсежну дипломатску акцију на многим европским адресама, како би се што пре ублажиле и преформулисале бриселске препоруке од којих зависи отварање првог поглавља.

Наши извори преносе да ће председник Томислав Николић, који је најавио састанак државног врха поводом услова ЕУ, ту иницијативу одложити до отварања преговарачког поглавља 35 када ће се видети шта тачно Брисел од нас очекује.

Уколико би Србија испунила све што се тражи, за шта су шансе мале, европски лидери би већ на децембарском Европском савету могли да „ороче“ за крај јануара заказивање наредне међувладине конференције, а на којој би истовремено била отворена два поглавља - 32, о финансијској контроли, и 35, које се односи и на Косово.

Али, с обзиром на тврд став Берлина, реалније је да се отварање првог поглавља одложи до даљег.

Министарка за ЕУ Јадранка Јоксимовић каже нам да је припремљена преговарачка позиција за поглавље 32, и да оно може бити отворено до краја ове или у јануару идуће године. Београд припрема и акционе планове за поглавља 23 и 24, што је услов за њихово отварање:

- Што се тиче поглавља 35, односно наставка имплементације Бриселског споразума, наш део обавеза спроводимо у мери у којој можемо, и чекамо наставак политичког дијалога. Не мислим да је став Немачке уперен против нас, већ се ради о другачијем приступу преговорима и специфичној улози коју Бундестаг има у немачком систему. У комуникацији смо са представницима Бундестага и Немачке, и верујем да ће се наћи неко прихватљиво решење.

Александар Сенић, шеф скупштинског одбора за европске интеграције, каже за „Новости“:

- МСП Немачке је пре неколико дана издало саопштење да Немачка неће одустати од својих ставова, тако да и поред медијског спектакла који нам је овде приређен приликом премијерове посете Берлину, отварање преговора по поглављима можемо очекивати најраније на пролеће.

Вероватно суочен са тврдим берлинским захтевима, председник државе Томислав Николић већ је поручио да је неопходан национални консензус о дилеми - Косово или ЕУ.

Шеф скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун то види као „превентивну политику“, разматрања и те опције.

ДОСТАВИЛИ ЧАК И ОДГОВОРЕ! УЗ 11 захтева из Брисела нашим званичницима је стигла чак и листа препоручених одговора, који би задовољили ЕУ! Практично, као да нас очекују само да штиклирамо то што су „уместо нас“ одговорили, па да нам омогуће преговоре.

- Ипак, сумњам да ће нас ставити пред избор за који знају какав исход носи. Ту се мора наћи компромисно решење. Ако ЕУ Србију види као централну земљу Балкана, не знам због чега би дестабилизовала ово подручје постављањем услова који би искључио нашу земљу из процеса евроинтеграција.

Уколико би ЕУ, ипак, поставила директан услов признања Косова, Дрецун каже да би тада, имајући у виду наш Устав, Србија размотрила којим мерама располаже.

Аналитичар Драгољуб Анђелковић сматра да и председник Николић и премијер Вучић, на неки начин, говоре истину. Свако из свог угла:

- Тачно је да нам нико званично и експлицитно није тражио да признамо Косово. Али, такође је тачно да немачки агресиван приступ према косовској политици Србије има за исходиште захтев да прихватимо независност. Чак и ако премијер и председник нису координирали те различите поруке, мислим да је добро за земљу да се Николић тврђе обраћа Берлину, а да Вучић оставља отворена врата према Бриселу због земаља као што су Француска или Италија, које нас подржавају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (275)

vesna

09.12.2014. 11:18

@oldlala - U Briselu se nista ne pregovara, samo se dogovara kako Srbski vlastodrzci da saopste bezbolnije javnost ono sto i vrapci znaju da su priznali Kosovo kao republiku

ЗОРАН

09.12.2014. 08:16

Смарате са причом о еу.Пишите о томе да нешто радимо јер ја не идем у кафану када не могу да платим туру пића а посебно не идем да бих глумио потрчка.И еу вам је нека врста клуб кафане. Можемо ми да почнемо да радимо,да сами плаћамо своје рачуне па ће се и неке ствари променити.У медијима ви не можете чути ни један негативан став о еу и не хрли тамо народ толико колико нас други тамо гурају да прикрију своју неспсобност.

ПП

09.12.2014. 08:16

Ово значи да Брисел има већ резервну опцију власти у Србији. Сваки пут је исто. Причају бајке а онда када спреме неког новог ко је спреман да изда више од претходног, онда поставе "немогуће" услове, који тај нови мора по уговору да испуни. Циљ Брисела није чланство Србије у ЕУ, већ њено урушавање (првенствено национално, јер тако се најбоље слаби воља народа за отпор) и што даље држање од Москве.

goran

09.12.2014. 08:17

Ako vec trade neza isno Kosovo fino I'm se,zahvalite I okrenite se rusiji mini I ostalim zemljama

SmVt

09.12.2014. 08:23

Kakva unija kakvi bakraci, kosovo nedamo, procice vekovi patnje dok se gamad ne oteraju sa svete srpske zemlje za koju je Lazar ostavio glavu!!!

Nobody´s Fool

09.12.2014. 08:23

Kako li će te se iz ovoga izmigoljiti,kvislinzi ? Tvrdoglavost i osionost nemačke spoljne politike u svom njenom sjaju stavlja vam soli na rep i ostavlja gologuze na vetrometini.Nema više laganja naroda,gotovo je !

Vlada

09.12.2014. 08:24

Da se drzavni vrh, odmah i neizostavno, odmah oglasi po pitanju ovoga! Da saopsti narodu da li ce i fakticki priznati kvazidrzavu na svojoj teritoriji samo radi otvaranja poglavlja za ulazak u neku organizaciju u koju vecina gradjana nece! Odmah da se prekine ova sarada sa EU jer Vucic i Nikolic imaju tek malo vremena da pred narod nastupe iskreno i mozda ga pridobiju cime bi se odbranili od zapadnih lesinara! U suprotnom, dzaba sva demagogija i makete - popustljivost ce doci na naplatu!!!

Gordana

09.12.2014. 08:24

Mic po mic do priznanja kosova. Mi smo se baš umorili od njihovih uslovljavanja, mi bi državo da ovaj narod oseti i život, dosta je više bilo brisel ovo brisel ono

Cica Glisa

09.12.2014. 08:26

Ovo smo mogli da ocekujemo. "Nase nudjenje" EU - "po svaku cenu..." sa njihove strane je logicno protumaceno... Dosta je zatvaranja ociju pred istinom! Okrenite se stvaranju uslova da se ljudi zaposle, da pristojnije narod zivi a "zakone" koji imaju stabilne i dobro organizovane drzave mozemo i mi bez mnogo muke da usvojimo i primenjujemo... Ako Srbija ne treba EU - ne trebaju ni oni nama. ENDE!!!

Dragan Bgd

09.12.2014. 08:27

Dosla maca na vratanca. I, sta sada? Ko je sad u pravu u vezi projekta EU? E narode srpski, nek ti je Bog u pomoci.

sajkaca

09.12.2014. 08:31

Ovo me podseća na ultimatum upućen Srbiji 1914, s tim što je tada bilo 10 stavki. Nije to slučajno

Siniša Veliki

09.12.2014. 08:33

"Beograd je zato započeo opsežnu diplomatsku akciju na mnogim evropskim adresama, kako bi se što pre UBLAŽILE i PREFORMULISALE briselske preporuke od kojih zavisi otvaranje prvog poglavlja." Kome smo mi to na izborima dali mandat da nas satera u ovakav čor soka? A da pokušaju još jedared red vojne parade sa Putinom, red ordenja, red patrijarha, možda nam bolje krene. Ako ima još mesta u avionu za Canadu, molim lepo, kartu u jednom pravcu.

backo

09.12.2014. 08:38

Ajde što političari oblače narodu ludačku košulju ali sada od cele Srbije prave ludnicu.I ševe znaju da je uslov priznavanje a ovi se sad čude.

Referendum

09.12.2014. 08:39

Ne postoji drugo resenje osim referenduma: 1.EU bez Kosova; 2.Rusija i Kosovo; vreme je da se izabere jedna strana. Neka cela Srbija glasa pa sta izaberemo to ce nam biti...

mika

09.12.2014. 08:39

Lazi, ....ali treba podsticati srpski nacionalizam, od toga i novine lepo zive vec cetvrt veka.

Kole

09.12.2014. 08:39

Ne mislim da je stav Nemačke uperen protiv nas, već se radi o drugačijem pristupu pregovorima i specifičnoj ulozi koju Bundestag ima u nemačkom sistemu. A? Cek pojasni gdja ministar, molim te.

blagoje-blagi

09.12.2014. 08:41

Netreba nama Evropa ako Mi netrebamo Evropi-Srbi su Bozi narod-Srbija ce biti deo evrope kada evropa bude volela coveka a manje trcala za kapitalom-Propast covecanstva-KAPITAL JE PROPAST COVEKA A PRAVOSLAVLJE JA VECNOST!

teoreticar

09.12.2014. 08:47

Stvari se odvijaju brze nego sto sam mislio.Mocnici su izgubili strpljenje. Ubrzo ce isplivati istina da EU uopste,ne samo da nezeli clanstvo Srbije u EU,nego da ne zeli da Srbija uopste postoji.Brzo ce na red pitanje "Sandzak" Vojvodina, mozda Dimitrovgrad(srecom tam je na vlasti DSS).

Dzura

09.12.2014. 08:47

Aman Srbi ne zele u EU! Prekinite da nas ponizavate sa kojekavim uslovima koji su protiv svih srpskih interesa.

zokivg0007

09.12.2014. 08:49

Nedvosmisleno da je ovakva situacija u vezi sa statusom Kosova i nasim odnosom prema istom, maskimalno uozbiljila vec postojece probleme sa prikljucenjem EU. "Dvojac" na celu drzave, prepoznat u predsedniku i premijeru, ne bi do sada opstao da i za ovo nece iznaci pravo resenje. Jedno je sigurno, da Kosovo i nacionalni interesi nece biti prodati, a kakvo ce resenje biti, to ce znati samo njih dvojica posle zive diplomatske aktivnosti i medjusobnog dogovora.

igor katana ( hrvat iz SRBIJE )

09.12.2014. 08:51

Smijem da se kladim da ukoliko bi ispunili ovih 11 da bi na red doslo novih 15 uvjeta,tako da po meni bi se na vrijeme trebalo zahvaliti EU na svemu sto su do sad ucinili za nas i cekati neka bolja vremena koja ce neminovno doci . Sa EU moramo graditi prijateljske odnose jer bi bilo suludo konfrontieati se ali van clanstva, jer ce oni u tom slucaju izgubiti mehanizam ucjene kojem stalno pribjegavaju. Kosovo ce se nekad vratiti osim ako ga mi priznamo tad mu dajemo legitimitet.

Milovan

09.12.2014. 08:53

"Prihvatljivi odgovori" se unapred daju samo onima za koje se zna da ne vode računa o nacionalnim interesima,koji su snishodljivi,dvolični,koji ne znaju šta hoće,koji sede na više stolica, i koji na kraju uvek popuštaju i "daju" mnogo više nego što se tražilo.

Milovan

09.12.2014. 08:56

Sivi koji su na Rukovodecim mestima, vecinom su birali gradjani. To se opredeljivalo prema strucnosti i medijskoj prisutnosti. Sad kada treba donositi VeomaStrucne, Osetljive, dugorocne odluke , to se ocekuje od njih. Poruke, poput " Srbiju vide kao CENTRALNU zemlju na Balkanu" za malo pismene su " Dva stapa bez sangarepe" . Ovde se neradi o karijeri pojedinca, vec o buducnosti Nacije i Granicama drzave Srbije.

miki

09.12.2014. 08:59

Dobri ovi nemacki uslovi....prijateljski. A, I sta cemo tamo, tamo je vecina zemalja koje nas mrze kao zemlju, koje mrze Srbe..Vekovima. .Zato su rasturili SFRJ, pocistili Krajinu a da niko ne odgovara, bombardovali je, bas kao I Srpsku, kao I Srbiju. A, ne nude ni pare kao I svima drugima, oni bi da uzmu I ove mrvice sto su preostale ako je muoguce bez zivih nas. Dobri ovi nemacki uslovi...prijateljski.

ss

09.12.2014. 09:01

Molim vas,ako je ostao jos iko u Srbiji da zeli da udjemo u ovu EU koja nas je okupirala i koja nas gazi i ponizava neka se javi ! Ja bi im na ove uslove vezane za okupirani Kosmet odgovorio savezom i unijom sa Rusijom,pa da vidimo onda!!!

Mucy

09.12.2014. 09:03

Praiznanje će se desiti kad tad,naši političari treba da samo okrenu stvar,da se to desi na kraju tj. kada budemo primljeni u EU. Ovako koja nam je garancija! Međutim,naši političari su amateri,majstori iz SAD I EU će ih ponovo navući i Srbija će ostati i bez EU i bez kosova.

šone

09.12.2014. 09:05

Pre 100 godina su nam postavili 10 uslova, danas su dodali još jedan. Kao što je neko rekao pre par dana, kako ih nije samo sram da posle onoga što su nam uradili 1914., 1941. i 1999. i dalje licemerišu i ucenjuju? Jel ovaj svet poludeo? Jel narod koji je pretrpeo najveća stradanja ovo zaslužio? Ako će da budu srećni kad svi pocrkamo, ajde da im učinimo to zadovoljstvo. Neka gledaju kako nestajemo i kako nas nema. E pa neće moći, bež'te živi evo stižu mrtvi!!!

LJuba NS

09.12.2014. 09:11

Većna naroda je rekla NEEEEE ulasku u EU ali politčari neslušaju stalno lažu i spinuju narod.Raspišite REFERENDUM o ulasku pa onda razgovarajte ako dobijete saglasnost naroda.Ova vlast će odgovarati za već potpisano iako misle daje narod lud varajuse.I dokle ćemo trpeti ucene Nemačke koja je zadnji 100 godina napravila genocid nad Srbima.Maloje 1914,1941,1992 i sad defakto štosu oteli NATO bombardovanjem teraju nas da to priznamo kao milosrtdni anđeo.Nećemo u EU i nedamo Kosovo !!!

KRAJISNIK-KNIN

09.12.2014. 09:13

Gospodo Srbijanci bolje je za vas same da ispunite te uslove, jer Kosovo vise nikad nece biti vase sve i kad bi se Albanci smilovali i vratli Srbiji Kosovo to isto bi po logici trebala Rusija da uradi sa Krimom da lepo Krim vrati Ukrajini ako je princip otimacine isti za sve onda princip vracanja otetih teritorija mora biti isti ali tad Rusija nebi na to pristala da vrati Krim Ukrajini. Dakle priznajte Kosovo pomirite se da ga nema i gledajte kako ovu zemlju da uvedete u EU i NATO tamo pripadate

H.V:

09.12.2014. 09:15

Smuči mi se kada čujem nepodnošljivu glupost, koju često odvaljuju političari raznih vladajućih garnitura do sada, da smo mi PARTNERI sa vodećim državama Zapada ( isto kao što su partneri vukovi i ovce). Eto, to je takvo partnerstvo, u kome nam je npr. Nemačka partner. Čak i prijatelj!? "Veliki" rade šta hoće, a "mali" ono što moraju. Još ako male narode vode beskičmenjaci koji se politikom bave iz koristoljublja- eto belaja. A naš belaj traje preedugo i ne nazire mu se kraj.

Бранислав

09.12.2014. 09:19

јасно је да смо стављени пред свршен чин или ЕУ или Косово у Србији...доста више замајавања овог народа..распишите референдум и како већина народа одлучи тако нек буде..

Vesna BG

09.12.2014. 09:20

UZ 11 zahteva iz Brisela našim zvaničnicima je stigla čak i lista preporučenih odgovora, koji bi zadovoljili EU! Hahaha neverovatno. Inače termin "preporučeni odgovori" bi trebao da se zameni sa "naređenja kolonijalnog imperatora".

negro

09.12.2014. 09:23

Predhodni clanak je da do nove godine nema vise zahteva a vec sledeci clanak o tome sta baba angela trazi od nas/Pa trazi da nestanemo sa lica zemlje ili da se pokrstimo u katolike,to i vrapci znaju!

Marko78

09.12.2014. 09:25

Treba organizovati referendum, dajte izbor Srbima, dajte da sami izaberemo hocemo li EU ili ili savez sa Rusima i Evroazijsku uniju time cemo izabrati i da li ostajemo pri tome da je Kosovo Srbija ili ga se odricmo. Mislim da svi znamo koji bi rezultat izbora bio :)

Balkan Ekspres

09.12.2014. 09:27

uvek neki uslovi...ima li kraja tome...budale su oni koji ispunjavaju te uslove EU, a koje postavljaju ameri (teroristi sveta).

Bd

09.12.2014. 09:28

Narod mora da pokrene akciju protiv daljeg srljanja u EU. Alternativa postoji, a to je Unija sa Rusijom. Na ovakvo ponižavanje ne bi pristali ni Nedić ni Ljotić, a možda ni Čanak i Čeda, sve sa Kandićkom. Zbogom EU!

Zoran1

09.12.2014. 09:30

Zar jos ima toliko maloumnih u vladi Srbije da ne shvataju kakve debile od njih Nemacka pravi? EU ropstvo Srbiji nije nimalo potrebno.

Kazanpova

09.12.2014. 09:36

Pa da.. Još da ih poljubimo nazad i da se izvinimo što su nam uzeli Kosovo.. Kako da ne!

Mijovic

09.12.2014. 09:39

Isto je uradila i Austrougarska pre sto godina,istorija se ponavlja.Nadam se sa istim ishodom po Germane!

Pedja

09.12.2014. 09:42

Necu u takvu evropu. Mnogi kritikuju kako nam Rusija nije prijatelj. A otkad to nama Evropa i Amerika postali dobri prijatelji. Verovatno kad nas neko bombarduje onda je to OK,i onda smo sigurni da je to nas cijl.Ujediniti se van svake pameti. Jos samo da se kandidujemo u nato i onda smo totalni kreteni a ne drzava Odsustati od Evropskih untegracija i zanimati se samo sobom. Ekonomske saradjivati sa svima i ne pridruzivati se nikome.

Duško

09.12.2014. 09:45

Zbog čega se političari u Srbiji ponašaju kao deca i obmanjuju narod. Ceo svet zna šta su uslovi za EU. Jedan od najbitnijih uslova je i obavezno članstvo u NATO. Pa, zbog čega se Srbija odmah ne odredi. Danas, s jednom guzicom na dve stolice, niko ne može. Znači ,ili Rusi, ili NATO. Trećeg nema, kao što nema ni nesvrstanih. A, da će morati priznati Kosovo, da bi ušla u EU, pa to već i vrapci znaju. Ili će mo živeti kao kubanci, ili kao drugi normalan svet.

Dragan

09.12.2014. 09:48

Ništa nije nemoguće za naše vrle vlastodršce! To što Nemačka traži, oni su već olako potpisali u Briselskom sporazumu, a sad se prave blesavi i ne žele da sprovode ono što su sami potpisali, ili žele to da ublaže i odlože do neke nove vlade kojoj bi to uvalili kao vruć krompir. Zaista sramota kakvi su nam na vlasti, em izdajnici, em obmanjuju javnost. A ovaj blesavi narod guta i ćuti, pa valjda i nismo za bolje...

ekatarina sava savanovic

09.12.2014. 09:50

tacka 7 - nemojte to pa kako ce ovi srbi iz kosovske mitrovice svercovati bez toga?!pa kako ce da zive ?vec 15 godina svercuju i huskaju ostale postene srbe kako ih neko glodje na kosovu!dosta bre vise!zatvorice vam nemac slavinu!

naranca

09.12.2014. 11:50

@ekatarina sava savanovic - @ekatss Srbi iz heroja grada Kosovske Mitrovice(pise se velikim slovom iako ih mrzis sahisto) ce preci u Herceg-Bosnu odakle ce nastaviti sa svercom kao njihove Hrvatska-e kolege.

Steva

09.12.2014. 09:55

Rambuje numero 2! Ajd sad da cujemo evropejce? Predlazem referendum, nek odluce gradjani, pa da vidimo ko je za sta?

bojana

09.12.2014. 09:56

ovo je nacistička politička katastrofa, a merkel je diktatorka uvijena "demokratskim" plaštom. a vučić je izgleda jedini srpski "dobrotvor" koji će "u ime naroda" jer on "zna najbolje" da nas zavije u crno ako prizna "nezavisnost ", iako to neće javno reći. a narod će i dalje da ga diže u zvezde jer je on "heroj našeg doba".

goran kapor

09.12.2014. 10:02

Srbija treba više EU, vec sto EU treba Srbiji. Nije ni Jugooslavija bila u EU, sada nije ni Norveska, ni Svajcarska pa šta im nedostaje. Mnoge bi zemlje sada izasle iz EU, ali kasno im je sada. Grčka propala kao stara Grcka,Slovenija nosi gaće na štapu, Srbija u EU ne bi ni imala gaća, a ni štapa. Lp iz Sarajeva

Lozkov

09.12.2014. 10:02

Vlada Srbije je vec ispunila uslov: Sa pasosem Kosova* vec moze da se prelaze granice Srbije. A sta ste vi ocekivali da ce Zajednica srpskih opstina da bude ustrojena po japanskim ili iranskim zakonima? Ucesce Kosova* na regionalnim formima je definisano Briselskim sporazumom, i samo ga treba primeniti... Da li vam zaista pravi veliku razliku da li objekat zidan ili montazni? Sta kao montazni je malo privremeniji? 3 uslova su jedino problem: Civilna zastita, Gazivode i Park mira.

Dule

09.12.2014. 10:02

Za sve sto nam se dogadja sami smo krivi, odnosno krivi su oni koji nece ovom narodu da objasne sustinu EU. Narod zivi u ubedjenju da samo ako udjemo u EU svi nasi provblemi bice reseni, jer tako se godinama prica gotovo na svim medijima. EU je politicka organizacija u kojoj je politika na prvom mestu, a ekonomija bacena u zapecak. Zar slucaj realizacije juznog toka to najbolje ne dokazuje? EU treba jasno poruciti da ce Srbija uvek braniti svoj integritet i da ovde niko od toga nesme odustati.

Tatjana

09.12.2014. 10:03

Moguće je da će razne uslove stavljati pred nas, ipak vaznije od toga je kako cemo se mi postaviti, a ova vlada je vec pokazala da ima diplomatsko umeće.

Rilac delija u srcu

09.12.2014. 10:04

Ako damo Kosovo onda i terba da nam ga oduzmu...ne treba da prihvatimo nezavisnost Kosova pa makar bili poslednji na svetu što neće biti slučaj. Okupacija klasična.

mili

09.12.2014. 10:06

Ko, trazi vi koji ste na vlasti ili ovi iz propale evropske unije kako vas nije sramota da ovako nesto stavljate u javnost.I odakle vam takav bezobrazluk.

čiča

09.12.2014. 10:07

Politika davanja ustupaka šiftarima upravo je dala očekivani rezultat, Svi koji smo upozoravali da Eurupi na čelu sa kancelarkom netreba verovati bili smo u pravu , I sad nije kasno pa im reći gospodo preterujete ali to što tražite šiftarima nikada nećemo dati a vi radite šta hoćete. Srbija ima alternativu

Rajko

09.12.2014. 10:08

Meni samo nije jasno zasto se toliko izivljavaju na nama, toliko uslova i ucena, bojim se da nema kraja ovome.

Јабре

09.12.2014. 10:09

Ко мајмуне има да нас водају ако им пустимо, треба им рећи не хвала сарађиваћемо са Русијом и вама ако хоћете али нећемо у ЕУ ако морамо да дамо 15% територије а ни један земља није платила улазак територијом ! Па да видите како ће им се гаће засукати када неко спомене да неће у ЕУ.

politicka formula

09.12.2014. 11:52

@Јабре - Sve se vrti o necemo sto je svima jasno a tesko im je reci.Ali pustimo to,doci ce na red i'ako previse kasni.Nego meni nije jasno jedna druga stvar sto nasao gnezdo u glavama vecine politicara i obicnih komentaristima.Naime kad se kaze necemo u Evropi jer nemozemo dat Kosovo.To mi nije jasno,ko vam obecao Kosovo ako necete u EU.Kosovo nemoze biti nicija osim narodu koji tu zive to je prosta stvar.Sve drugo je neostvarljivo....

realno876

09.12.2014. 10:12

bice ih jos,samo sacekajte.nas premijer mnogo veruje sto mukazu na zapadu,ali je zato prema svom narodu nemoguc.na svakom koraku ih dovodi do kontejnera.

Branislav

09.12.2014. 10:16

Vala, dosta vise sa tom EU. Ako je iko prekardasio ,to su oni . Pa dokle za Boga miloga ,sa tim uslovima. Poceo sam da te iz EU mrzim, da mi se gade.

Maniks

09.12.2014. 10:17

Gradjani Srbije neznaju sta sve obuhvata briselski sporazum i sta je sve potpisano..Uslovi Nemacke su iz tog sporazuma .Sada treba videti ko je sve ucestvovao u izdaji Kosova.Ovo je izdaja kakva se ne pamti u istoriji Srpskog naroda

gvatemala

09.12.2014. 10:29

ovo je merkelova trazila od tadica pa joj je on rekao samo mastaj o tome a angela se bila naljutila

eni

09.12.2014. 10:30

Njemacka je postala stub stabilnosti Evropske Unije samo taka Evropa moze da opstane bez ratova i Krvoprolica ,sto kako vidim nekim zemljama koje zele kandidaturu za clanstvo u Evropi to ne odgovara

naranca

09.12.2014. 11:29

@eni - @eni I JA bih bio stub stabilnosti I mira celog Sveta, kad bi svi skakali I igrali kako JA kazem.Bas sam lijep.Zar ne?

ercov

09.12.2014. 10:30

Jednom recju, prihvatiti novu drzavu Republiku Kosovo. To je svima nama bilo jasno jos od njihovog samoproglasenja sa odobrenjem Zapada i nase sulude politike da ih molimo za uclanjenje u EU. Od petooktobarske revolucije pa do danas,od Djindjica,Tadica pa do Vucica narod je zbog njihove politike prema EU i za EU ostao ponizen, prevaren, pokraden i na kraju doveden do prosjackog stapa. Moramo podrzati novi patriotski blok sa DSS,Dverima,Seseljom i svima ostalima antieuropeistima !

ivan

09.12.2014. 10:30

Ako je ovo tacno,sad ili nikad,obustavljaj pregovore doo daljnjeg,necemo mi ljudi nista ni bolje ni losije ziveti bez EU,ne zavadjati se ni sakim u svakom slucaju,ali ne prihvatiti nikakve ultimatume,jer i da ne udjemo nikad u tu EU,u svakom slucaju ce ulagati u Srbiju,ovim se samo miz anosimo da ce nam propati integracije,ako ne prihvatimo uslove.Sta nam je bolje od kad smo sve ultimatume Nemacke i EU prihavtili,nista,znaci da mozemo se nosimo.I Nmeacka i svi oni izvozice u Srbiju kao i do sad.

Bonaparta3

09.12.2014. 10:32

Lično smatram da treba poslati u skladu sa mrđunarodnim pravom najmanje 11 uslova za prihvatanje njihovih uslova. Bezuslovan povratak svih 250.000 građana sa KiM u svoje kuće. Povraćaj njihove imovine. Popis građana sa dokazom da nisu iz Albanije. Povratak naših ljudi na radna mesta od pre, povratak 1500 policajaca u skladu sa 1244. Hapšenje svih ratnih zločinaca za kojima je Srbija raspisala poternicu.

Dragana

09.12.2014. 12:46

@Bonaparta3 - Svaka cast za komentar. Dodala bih - Da se osposobi Radio televizija Kosovo i Metohija na srpskom jeziku i da se u škole uvede obavezan srpski jezik, a alternativno šiptarski. Da svaka tabla bude i ćirilična i latinična i da se konačno utvrde zločini učinjeni u "žutoj kući". Ima još, ali to je za početak! (kakva je to nesposobna EU koja ne moze nesto da naredi Šiptarima) Mene najviše fasciniraju školovani ljuri koji smatraju EU nekim blagostanjem (trebali bi da preispitaju svoju inteliganciju)

Kum Zorzo

09.12.2014. 10:34

Poucen dosadasnjom praksom, iskustvom, nemam uopste dileme da li ce nasi mudri politicari ove uslove ispuniti a narodu opet predstaviti svoje odluke kao neku vrstu velike pobede svoje mudre,odgovrne i nezaboravimo, bez toga nista,patriotske politike.Ono sto su obecali,ono zbog cega su i krajnjem slucaju dovedeni na vlast,moraju ispuniti...

Bonaparta3

09.12.2014. 10:34

Hitno referendum da se građani izjasne hoćemo li ili nećemo u EU. Treba izdržati još tri godine nepriznati tkz.Kosova republjik, a onda ćemo da se pitamo za zdravlje.

LenaL

09.12.2014. 10:36

Vlada je do sad vodila pametnu politiku i ispunjavala gotovo sve sto se pred nju postavljalo, ali bojim se da se sada mora jos mudrije razmisljati. Lako je govoriti da treba da se okrenemo samo Rusiji, ali mi smo se opredelili za evropski put i od te odluke ne treba olako odustati.

петра

09.12.2014. 11:21

@LenaL - Ајде, ВУЧИЋУ, па не мораш све ти да радиш, одмори мало!

Spiridon S.

09.12.2014. 11:42

@LenaL - @LanaL.Pre i posle svega moracemo se okrenuti sami sebi..Srediti svoje dvoriste najbolje sto mozemo..Upornim i napornim radom svih struktura drustva bez politizacije i ideoloskih razmirica moze nam biti bolje..Alternativa tome je ropstvo u ovoj ili onoj formi..Probati sa svima u miru biti ali U SE I U SVOJE KLJUSE je jedini izlaz i resenje dostojno zivota..

Dragan Sweden

09.12.2014. 10:43

Sramota kakva blamaza.Politicari u Srbiji moraju da odgovaraju za ovakvo vodjenje poplitike prema EU.Najvecu odgovornost snoci prehodna vlast na celu sa sa Tadicem i Dacicem.Slusam vesti ovih dana, pa prosto ne mogu da verujem svojim usima. Dal' ovi misle da smo svi mi Srbi kolektivno jeli bunike i kolektivno samovoljno odradili lobotomiju. Dosta vise sa ovkvim ponizavanjem srpskog naroda.

barakuda

09.12.2014. 11:23

@Dragan Sweden - Eto tebe Vučić uspravio, ko jablan viti stojiš, ponosit i čvrst.

Alfa

09.12.2014. 10:44

Ako, hoćemo u EU,krajnji račun-saldo EUe Srbiji je,priznanje Kosmeta.Svima nam je jasno sem .....

Srdjan

09.12.2014. 11:34

@Alfa - Kao sto rece Dacic "Narod Srbije treba da odluci hoce li da se odrekne Kosova i hoce li nastavak puta u Evropsku Uniju to je sad bar jasno. Licno mislim da nijedan politicar nema mandat da pristane na ove uslove bez prethodnog izjasnjavanja naroda na referendumu i bez dobre i konstruktivne javne rasprave o daljim koracima nase politike. Bez referenduma ovo nece biti odrzivo u slucaju promene vlasti a sa referendumom mislim da to je vec druga prica.

sabac

09.12.2014. 12:02

@Alfa - ...tacno je to Srdjane,samo poziv na referendum treba nuditi dva pitanja na koje ce narod odgovoriti i to:EU integraciju ili mobilizaciju za rat zbog Kosova.

Srdjan

09.12.2014. 12:45

@Alfa - Dragi zemljace iz Sabca ja se ne slazem sa tim, Odustajanje od EU ne znaci automatski da moramo u rat za Kosovo, samo dajemo poruku da od nekih principa necemo odustati, svako iole normalan mora da ima neke principe koje ce slediti. Mozda kasnije u nekom drugom za nas povoljnijem trenutku ali sad trenutno iz ove perspektive (bez vojske) taj trenutak je za nas jos mnogo mnogo daleko

misa

09.12.2014. 10:46

Ovo je tek pocetak aonda na red dolazi pitanje Vojvodine,vracanje zemlje folkdojcerima,pitanje Raske oblasti,i sve ce nasi mudri politicari to prihvatiti i na kraju ostacemo na pasaluk i bez te proklete Evrope!

naranca

09.12.2014. 11:26

@misa - @misa Lupas gluposti misu.Tu su Rusi I Kinezi.Uspostavaljamo pravni sisitem na svakom pedlju Republike Srbije.Teritorijalni intergitet se mora postovati a protivzakonita agresija ''medjunarodne zajednice '' osudititi.Za nase a I njihovo dobro!

Spiridon S.

09.12.2014. 11:35

@misa - @misa.Sto se tice vracanja zemlje(imovine) folksdojcerima,to pitanje treba vezati za placanje ratne opstete Srbiji(Jugoslaviji) od strane Nemacke za drugi svetski rat..Koliko mi je poznato mi smo jedina zemlja koja nije naplatila tu ogromnu opstetu..To mozemo zahvaliti "drugu" Titi koji je sa Vili Brandom tako odlucio..Znam i za preporuku nemackih vlasti da se neide kolektivno(vec pojedinacno)sa tim pitanjem upravo radi pitanja ratne opstete..

ko je ovde lud

09.12.2014. 10:53

Važno je da se naša ministarka razume u svoj posao, ili joj pak treba stručna pomoć? http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:521893-Joksimovic-Nemacka-ne-uslovljava-nego-ima-drugaciji-pristup "Ne radi se o uslovljavanju, radi se o jednom drugačijem pristupu pregovorima koji pokazuje Nemačka, s obzirom da je Bundestag usvojio deklaraciju kojom se, između ostalog, tražilo među prvima otvaranje poglavlja 35", rekla je Joksimović na novinarima u Privrednoj komori Srbije.

Jovandeka

09.12.2014. 10:57

Ne radi se o uslovima već o redosledu prioriteta. Niti je EU od juče niti je Srbija. Nije nevažno kojim će se redom šta usklađivati, ali ne treba ta tehnički delikatna pitanja spinovati, osim ukoliko to nije nečiji cilj.

dule037

09.12.2014. 10:58

I ovde se zaustavlja sve vezano za EU priču. Do sad smo gurali bez vas, i dalje ćemo kako znamo i umemo. Hvala, doviđenja.

Čarna

09.12.2014. 10:59

Znam da će Vlada doneti odluke na najispravniji način koji bude mogla, a da to ne bude na uštrb građana .

Veroljub

09.12.2014. 11:03

Mi se monstrumima iz Vatikana ne možemo se dodvoriti! Nije nama uslov odkidanje Kosova i Metohije. Zatim i Severne Srbije-Vojvodine, geografski naziv za komadanje Srbije Nama je uslov svih uslova Kalendar katolički. Ali Kalendar samo kao metafora. Uslov Crnog pape iz Vatikana je da pređemo na lopatu i da se lopatamo kao Rumuni i Bugari i da stanemo NATO (Čitaj: Katolički zemaljski pakao)pa da širom sveta ubijamo ljude radi otimanja resursa.

Evropejac

09.12.2014. 11:04

Svi znamo sta je evropska buducnost ako se nemacka pita, malo im dva svetska rata. Koji berlinski zid, trebalo je da ih vrate u srednji vek. Opet se istorija ponavlja a cela evropa ponovo cuti!

Mare

09.12.2014. 11:05

Neka nam je Bog u pomć! Treba odigrati pametno. Previše je zahteva od strane EU i ko zna koliko će ih biti još, ovo je samo početak. Ne dopada mi se što postavljaju Srbiji ultimatume.

Nina KV

09.12.2014. 11:08

Srbija će pristupiti EU za pet do šest godina, a do tada se može mnogo toga promeniti. Čvrsto verujem da Vučić i Nikolić neće dozvoliti priznavanje nezavisnosti Kosova, mislim da su ovo još uvek samo nagadjanja o tome da će nas EU uslovljavati da priznamo nezavisnost Kosova. Na kraju, vreme će sve pokazati za sada Kosovo ne damo i tačka.

зокс

09.12.2014. 12:25

@Cani - Цани,то он,Немац,може САМО у својој држави!Није Србија,мислим на праву Србију,а не на ону поданичку и подрепашку,ничија прћија!То што сте ви околни народи без идентитета па треба неко да вас за нос води кроз живот је само ваша ствар и наравно ваш избор,а ми Срби имамо право на свој избор!Или можда по теби немамо?

Rabo

09.12.2014. 11:13

Ne moramo u sve to da unosimo nikakvu strast. Ne moramo ni u uniju a ne moramo ni u Rusiju. Kiša će i dalje padati, reke ce i dalje teci ma sta mi odlucili. Ako nam ne odgovara, ne moramo nigde, zivimo kao i do sad i kraj. Trgujemo sa svima, postujemo sve i trazimo da i nas postuju. I čekamo bolja vremena.

Zokakoka

09.12.2014. 14:15

@Rabo - to je naucna teorija. pritisak je sa svih strana i mozemo vrlo brzo propasti do mere da se cela srbija pretvori u kartonsiti. nije ovo jugoslavija i tito pa cemo na dve svadbe. inace je put jasan. dajemo sve za eu i to ste inace izglasali biranjem SNS i Vucica. Ja vam svima garantujem da srbija nece ni 2130 biti EU kao sto rece nekad onaj britanac, zaboravih ime

Аца Академик

09.12.2014. 11:14

Лепо треба референдум: да ли смо под свим овим условима за улазак у ЕУ? Једина странка која доследно води политику неуласка (али ДА економској сарадњи са ЕУ!) је ДСС. Ови који сада срљају у ЕУ ће дати апсолутно све, а ућићемо у ЕУ "можда 2032", као што је 2004. рекао покојни немачки амбасадор Андреас Цобел. Он се, нажалост, онда није шалио! Забринути Аца Академик

vlada

09.12.2014. 11:16

Još jednom se pokazalo da su nam Nemci jedini prijatelji u Evropi.Hvala Velikoj Nemačkoj što nam nedozvoljava ulaz u propali projekat EU.Svi koji su ušli u poslednjih 15-ak godina se debelo kaju osim njihovih političara.A narod....... ma koga i interesuje narod osim u vreme izbora.Zato "u se i u svoje kljuse".Hava Nemačkoj što neće sa nama ali mora da se kaže da ni mi nećemo sa njima.

SNS bot

09.12.2014. 11:18

Ovo nije posteno!!! Pre ovoga su nas isprogramirali da nam je Nemacka najveci prijatelj, mnogo veci od Rusije. Tako je govorio nas tata!!! A sta ja sada da pisem u komentarima???? ((((

Zinat +

09.12.2014. 11:21

Treci raih je bio lepo raspakovan i nije imao prodju. Cetvrti raih lepo spakovan i stavljen svima na sto. Istorija se ponavlja, samo drugo odelo, ali gazda opet Nemacka. Sve jedno, dali kako tata kaze ili kako mama kaze.St o posto sam siguran opet ce Srbija da n....e.

100%SAFE

09.12.2014. 11:23

Na bolje bi bilo da postujemo ono sto daje postovanje da bi mogli da ugovorimo vreme pridruzivanja.

зокс

09.12.2014. 12:21

@Vožd - Vožd,НИКАДА он и његова идеја нису ни напустали Германе!Нити су фашизам,нацизам и расизам икада напустили Европу!Знаш на "коју"Европу мислим!

Rodja

09.12.2014. 11:32

Nasi iskreni prijatelji iz Nemacke su nam otvorili oci i hvala im na tome. Hvala im i na tome sto su omogucili citavoj Srbiji da sada lakse odabere odgovor na pitanje: srpsko Kosovo i Rusija, ili dekadentna eu i sargarepa.

crazy srbin

09.12.2014. 11:33

nemačka hoće da se dokopa rudnih bogastava na kosovu i metohiji koja su ogromna .rude im trebaju za njihove nuklearne centrale i iz tog razloga su učestvovali u nato bombardovanju i otimačini kosova i metohije . bombardovali su nam zemlji uništavali infrastrukturu mostove bolnice rafineriju bombardovali pijace porodilišta vozove rušili kuće zgrade tornjeve ubijali decu mlade stare i sve su to radili da bi nam oteli deo teritorije koji je prebogat rudnim bogastvima da bi to bogastvo uzeli.

naranca

09.12.2014. 12:37

@crazy srbin - @crtazysrbin Koje bre rude?Nema nista od toga.Rude za nuklearne reaktore????Jesi ti isao u osnovnu skolu?Jedino sto bi mogli da naprave veliku deponiju radioaktivnog otpada na Kosovu.

Janko

09.12.2014. 11:33

Ovi bre nikako da shvate da vise ni o cemu ne odlucuju u svetu. Oni sami sa sobom ne znaju sta ce a i dalje postavljaju nekakve uslove. Bio sam evroentuzijasta ali sam postao evroskeptik zbog ovakvih cirkuzanata iz EU. Dajte da se, u skladu sa svojim gabaritima, ugledamo na Tursku jer je EU a pogotovu Nemacka izgubila svaki kompas.

viganj

09.12.2014. 12:30

@noname - @noname.. isto što i do sada... znao je on da Nemačka daje podršku Srbiji BEZ KiM, i prihvatao to, radovao se i hvalio bratskom podrškom...... to je znala svaka baba na pijaci...

viganj

09.12.2014. 17:43

@noname - vi što dajete minuse, vi ste beznadežni... mislio sam da ste samo hipnotisani, pa bih možda i mogao da vam oprostim glupost, ali sada vidim, da vi sa namerom ulaska u EU, otpisujete Kosovo i Metohiju svesno... nismo na istim stranama... vi ne želite dobro Srbiji... (to je moje mišljenje)..

BACVANIN

09.12.2014. 11:39

Pitanje svih pitanja je kada ce nasi politicari da shvate da ovim zahtevima EU nema kraja, tj krajnji zahtev bice isporucen a glasice priznajte Kosovo.Ziveti u nekim iluzijama jos 5 god. da bi na kraju shvatili da nas je EU prevarila, i da smo izgubili 5 god bavece se njima a zapustajuci nase mogucnosti preme Rusiji i drugim drzavama van EU, u ekonomskom razvoju.Ako nas pokiticki vrh vuce prema EU, tada treba odrzati referendum'' da li ste za EU uz gubitak Kosova..Kraj price i nadmudrivanja.

iluzija

09.12.2014. 13:26

@BACVANIN - Nazalost iluzije vec traju nekoliko puta po 5 god, a da nema kraja, nema.Turska evo vec 35 godina stoji u red da bude primljena u EU, ali nazalost unija ih ne moze svesti na njoj prihvatljivu meru, Turska je sila i hoce u EU pod turskim uslovima.

lov_na_jelene

09.12.2014. 11:42

Trazim besplatne bunike i besplatnu lobotomiju jer sve ovo moj zdrav razum ne moze da prihvati; a za nase politickoprostituriance treba napraviti goli otok jer bi se i oni trebalo nauciti plasiti necega kada vec ne veruju u neku vecu silu.

naranca

09.12.2014. 11:44

Ja bih najvise voleo da u Eurupu udjemo sutra pa da nam cenu krompira odredjuje Berlin I Kominterna.Sto ja da mislim?Ima ko ce da misli za mene.Ha ha ha.

Bujke

09.12.2014. 11:45

Ovo bi konacno moglo da znaci kraj srpskog mazohizma, naravno ako se prihvati. Takodje bi nas nateralo da se odlucimo bar jednom za nesto, pa sta god to bilo. Bilo da hocemo "svetu zemlju" bez naseg naroda ili veliki EU u kome teku med i mleko i gde cemo biti "suverena" drzava.

naranca

09.12.2014. 13:55

@naranca - @naranca Ohoho .Od nule do 96 za 15 minuta.Hakerima zelim prijatno popodne uz pjesmu ''Danke Deutchland hvala vam za sve....''

DuleTrubica

09.12.2014. 11:47

Danas potpisujem DrSeseljevu peticiju za smenu presednika Nikolica jer on je odgovoran za ovaj put ka EU i mora snositi posledice, zasto smo sarađivali sa HAGom zasto smo potpisali MMF zasto smo potpisali sporazum sa teroristima UCK ovo je direktan samar u lice od EU Srbiji. Ovim putem srbija ce biti svedena na kolena to svaki građanin vidi odmah SMENA vlasti i EU orijentacije koju vecina naroda nikad nebi ni podrzala da se je pitala. Vucicu na tebi ostaje da pokazes svom narodu ko si?

objasnjenje

09.12.2014. 13:21

@DuleTrubica - ova skalamerija koju nazivaju EU nas nece primiti nikad odvazne pametne ponosne napredne, nece nas primiti sve dok mislimo svojom glavom.Proces pridruzivanja koji za nas nije orocen trajace sve dok ne postanemo onakvim kakvim njima odgovoramo.To podrazumeva da ce sva intelegencija pobeci, da ce ostati samo gladni fizikalci sad vec poslusni, dobronamerni, koji ne gundjaju i uvek su zadovoljni.Medjutim to u Srba oni nece docekati, jer mi smo uvek mi i nikad necemo ispuniti takve uslove.

BACVANIN

09.12.2014. 11:50

To je spisak Eu, ali kad nam Hrvatska posalje svoje zahteve i to na teritorijalnu pretenziju na podrucju Backe kod Bezdana i na ade na Dunavu.Na ekonomskom planu ako dobiju tuzbu[ a imaju vatikan i druge saveznike] lose cemo proci.zato vreme je da se priklonimo Rusiji i ostalim drzavama van EU.

naranca

09.12.2014. 12:32

@BACVANIN - @bacva Jedino Putinova Rusija moze najbolje da zastiti strateske interese Srbije.A ne zbog ''bezdana''.Jesi ti iz Bezdana?

naranca

09.12.2014. 13:00

@BACVANIN - @c5g6 Prihvataju I po 25 od EU hakera koji su ocigledno aktivni I preko dana.

djontra

09.12.2014. 11:55

Među ovim zahtevima nema zahteva za priznavanje Kosova. Ovo su zahtevi za normalno funkcionisanje institucija u interesu svih građana Kosova, i tako treba posmatrati sve ove zahteve. Nema više vremena za preispitivanje stavova. Prekretnica je bila odluka o izlazasku na kosovske parlamentarne izbore. Mi ovih dana ulazimo i u Vladu Kosova i ovoga puta kao predstavnici jedinstvene srpske liste. Nema povratka...

Александар

09.12.2014. 13:10

@djontra - Ако признаш ''Владу'' Косова, ти аутоматски признајеш државност. То би и мало дете разумело.

Slucajni prolaznik

09.12.2014. 14:13

@djontra - E da . Brinu se Svabe da ne nazebu Carinici. Pa za njih traze Zidane Objekte .

vlada

09.12.2014. 11:58

To ZASAD Nemci traže, sledeći su .... a na kraju hrvati da isprave "krivi Dunav"! A taman "političari" mislili da je kraj! Gospodo , nisu još ni počeli! Ovo je obaveštenje za "savetnike" a oni će već preneti!

Рајко

09.12.2014. 12:00

Седам нових услова Немачке које Србија треба да испуни за приступање ЕУ: 1. Да нас волите као Русију 2. Да промените назив за бубашвабе3. Да вратите све новчанице од 100 марака које чувате за црне дане 4. Да признате да сте нас 2010 на СП победили на срећу 5. Да Маријана Матеус врати девојчко презиме 6. Да ваши гастарбајтери имају максимално два лава на улазној капији 7. Да ограничите број гостовања народњака у немачким дискотекама 7. Да рехабилитујете Кригера 7. Да Ана остави Швајнштајгера

gaga

09.12.2014. 12:56

@Рајко - Ovaj komentar sam morala da podelim na FB. Svaka cast! Genijalno! i 8. uslov: Da napravimo vojnu paradu za mrs. merkel :D

Dragan

09.12.2014. 13:23

@Рајко - 8. Da se pod najhitnije izruči osvedočeni zlikovac Bata živojinović zbog svojih zločina protiv čovečnosti i genocida nad nemačkim statistima u Sutjeske, Neretve, Valter brani Sarajevo...

Ma ajde

09.12.2014. 12:08

Najbolje bi bilo da im damo sve sto imamo, i da promenimo ime drzave i da promenimo nas pravopis i ko zna sta jos... danas Kosovo, za 10 godina ce biti nesto drugo. Treba da dostignemo nivo kada ce oni nas juriti da se pridruzimo EU a ne mi njih, i samo tada bi mozda trebalo da se otvori poglavlje broj 1 o prikljucivanju EU. I da se to nikada ne dogodi, eto ziveli smo bez njih, preziveli bi i bez njih jer njihove pomoci realno nikada nie ni bilo.

Spectator

09.12.2014. 13:36

@Ma ajde - "jer njihove pomoći realno nikada niie ni bilo". Dakle, ovde je svakome dozvoljeno da lupeta šta želi! Može ko hoće da mrzi EU, ali ne može ovako masno da laže! Sramota je ovako nešto reći, kad su tu skoro većina naših medija objavili kolike milijarde je dala EU za pomoć, od 2000., kao niko drugi! Pomoć Rusije: 0. Da nije bilo EU, ti bi se smrzavao i bio bez struje početkom 2000-tih, ali se izgleda dobro kod nas brzo zaboravlja, kad je politika u pitanju!

KRUŠKA

09.12.2014. 14:07

@Ma ajde - Tako je....da ne sramotite više išta šta ima ime "Srbije i Srpsko"...odmah da promenite ime države u KRUŠKA....i to ona koju je Tarabić preodredio za Srbijance....THE END, ENDE, FIN Serbiae...Heil KruškaFeld !!

Buba-Hong Kong

09.12.2014. 12:13

Bolje bi bilo da mi njih ignorisemo I posvetimo se ulaganjima Kine , jer I oni sva sredstva imaju od Kine . A kasnije kad mi ekonomski ojacamo oni ce nas moliti da udjemo u Evropu .Evo kako su poslusno slusali Ameriku pa sad ce molii Rusiju za gas I ostalo.

Gordana

09.12.2014. 12:18

Odrzavati dobre odnose,pre svega zbog ekonomije sa Zapadom,pod hitno odrzati referendum,a onda,dogovoriti sa Rusima direktnu pomoc ,umesto MMF-a i uci u Savez evroazijskih INTEGRACIJA.Rusi i Kinezi nas sigurno nece nicim uslovljavati,a imaju ogromno trziste za plasiranje nasih proizvoda u njihove zemlje,kao i dovesti sto veci broj investitora iz tih zemalja kod nas.Ako se nastavi ovakva politika,pitajuci za sve Nemce,spascemo na beogradski pasaluk,a onda nema povratka.Zapad nam je oteo KOSOVO!

vlado

09.12.2014. 14:34

@Gordana - Bravo gordana. Ova radikalska vlast je dosla sa ciljem da pripremi sve za priznanje Kosova i promenu ustava. Neda im zapad da mrdnu jer je puno ulozio u njh.

srna

09.12.2014. 19:12

@Gordana - Sto se ja pitam citavo vreme je, uci u EU je mozda lakse nego izaci iz tog sistema ili kluba ??? Da li je to mozda, za neke clanice corsokak?, a za neke sansa ? Svi zure da udju u EU, a niko ne pita gde je izlaz u slucaju opasnosti?? Ako se vec pre ulaska u EU neke drzave ovako ucenjuju, kako ce to biti tek kad udju, i kad im stvarno nema izbora, tu si gde si, sam si izabrao!!! Treba jos jednom dobro razmisliti, pa onda referendum, pa posle tako kako je narod izabrao.

viganj

09.12.2014. 12:25

Nemačka je priznala Kosovo... daje podršku Srbiji BEZ KiM... šta tu ima čudno.. pa ništa to nije novo... Naš vrh je, kao hipnotisan, prihvatao podršku "bratske" Nemačke, za krnju Srbiju.... sada kada nastupa dehipnotizacija, sada kada progledavaju, sada je to za njih dehipnosane, nešto novo...

viganj

09.12.2014. 18:08

@viganj - vi što lupate minuse... idite lepo na svoj portal, i čitajte svoj dojče vele i allgemeine zeitung... šta tražite u Srbiji... dosadni ste, i provaljeni odavno...

тигањ

09.12.2014. 22:31

@viganj - Ха-ха-ха! Знају и да се шале! Налупаше ти у секунди 40 плусева (мој је 41)! А можда нису ни читали текст јер су мислили да је то реплика на твој први коментар! Ха-ха-ха!

dan osman

09.12.2014. 12:28

"Заразити неког чекањем, то је најсигурнији начин владања над њим, то значи учинити га непокретним и безопасним потпуно и заувек, и та обмана чекања тврђа је од сваког затвора и јача од најјачих букагија, јер се, са много среће и вештине, из затвора може побећи и окова се може човек ослободити, али те обмане(!) - никад ни довека." Ivo Andrić

Владимир Димитриевић Чурукин

09.12.2014. 14:30

@dan osman - „Ми лажемо да би смо обманули себе, да утешимо другога; лажемо из самилости, лажемо из стида, да охрабримо, да сакријемо своју беду, лажемо због поштења. Лажемо због слободе. Лаж је вид српског патриотизма и потврда наше урођене интелигенције. Лажемо стваралачки, маштовито, инвентивно.“ Добрица Ћосић, Деобе

зокс

09.12.2014. 12:30

Опет се неки снс-ботовац увалио у систем и удара оцене које наводе воду на "европску воденицу"!Ова јадна Србија никада и никако да се отресе издаје и издајника!Срби су постали малодушни,апатични,без идеје,без воље за борбом јер их вође увек преваре и издају!Потписујте петицију против Николића,јер њега ништа на свету није занимало по питању Србије осим да буде председник!Наведите ми ботови снс-а једну једину ствар коју је овај ткзв председник урадио за Србију?Нема је!

siki82

09.12.2014. 12:42

Čak ni članice EU nisu usaglašene kada je status Kosova u pitanju,na nama je da čuvamo naš teritorijalni integritet i da nadjemo najbolje i najbezbolnije rešenje.

Juta

09.12.2014. 12:52

Siguran sam da ce Vlada iskalkulisati na pravi nacin, da odrzimoo dobre odnose sa Nemackom, i ublazimo zahteve koji na bilo koji nacin priznaju nezavisnost KiM.

Djordje Petrovic

09.12.2014. 12:58

Gospodji Merkel treba podici spomenik zahvalnosti. Niko nas ne odvraca od EU tako dobro kao ona. Ona je najveci srpski patriota! ..Samo moramo se izboriti za referendum, a jedini nacin je ulicom. Ja sam izrazito protiv EU, razmisljao sam da nadjem nekoga koji je proEU i pokrenemo inicijativu da se raspise referendum. Treba narod pitati, sta god mislimo o svemu. Tu bi mogla da se napravi konacno neka kriticna masa koja ce daodluci o necemu bitnom, pa makar ishod bio na stetu jednih.

srda

09.12.2014. 12:58

koliko mi imamo izdanika nemogu daverujem sa kad pogledas ocene u komentarima pa mi moramo da nestanemo izdaja izdaja

kljecan

09.12.2014. 13:01

mali su ovo uslovi od strane eu,pa nasa vlada je spremna ispuniti sve to i pitati da li ih ima jos

Бока

09.12.2014. 13:16

За необавештене, језеро Газиводе се налази са обе стране административне линије! 10. захтев је директни захтев за проширење окупације. То је исто као да траже Теразије или Калемегдан. Уколико неко ово прихвати, какве су гаранције да неће тражити и Шумарице, Цер, Колубару, Ђердап или баш ваше двориште?

LJILJA

09.12.2014. 13:17

Moglo se i ocekivati da ce se od nas traziti ono sto nismo i nikada necemo moci da prihvatimo.To je za Srbiju nemoguca misija.Veliki ulog je u pitanju. Kada bi se odrekli Kosova, odrekli bi se i nasih ljudi dole koji su ostali da brane cast Srbije.Kosovo je nase.

Александар

09.12.2014. 13:18

Овде све тачке иду на штету територијалног интегритета српске државе и Срба у покрајини. Неке од њих су сигурно и противуставне.

Svarog

09.12.2014. 13:31

Odlucno NE svakom koraku koji nas tera da priznamo nezavisnost pokrajine u kojoj vlast drze teroristi!

D-ex

09.12.2014. 13:41

Jel nam oni bese postavise i nekakve uslove pre pocetka I svetskog rata.Nesto se ne sacam, kako onda odgovorismo?

Alisa8

09.12.2014. 13:48

Mislim da je ovde najproblematičnije da se da Albancima "Gazivode" i "Valač",jer bi sever energetski zavisio od "dobre" volje Prištine !

naranca

09.12.2014. 17:21

@Alisa8 - @alisa8 Hvala Alisa to je zaista strategijska tacka koja se mora svima razjasniti!!!!!

Nikola

09.12.2014. 13:50

Srbijo, narode odustani od ovih ucena po svaku cenu! U pitanju je urusivanje srpskog tela i razaranje srpske duse posle cega nas nema vise. Vec nestajemo strahovitom brzinom jer smo dozvolili sebi ovakva ponizenja. Ja svoje pretke koji su polozili svoje zivote za moju slobodu necu i ne mogu izneveriti jer bih onda postao najobicniji ljudsko smece koje nije dostojno zivota. Narode, zadnji je CAS dosao za nas!

Alisa8

09.12.2014. 13:52

Ne bi bilo u redu da Priština uzme učešće u regionalnim forumima,jer će se znatno razlikovati od srpskih,a to je praktično i jedna vrsta priznanja Kosova,koja ne ide bez referenduma u Srbiji !

Nikola

09.12.2014. 13:55

Srbijo, narode odustani od ovih ucena po svaku cenu! U pitanju je urusivanje srpskog tela i razaranje srpske duse posle cega nas nema vise. Vec nestajemo strahovitom brzinom jer smo dozvolili sebi ovakva ponizenja. Ja svoje pretke koji su polozili svoje zivote za moju slobodu necu i ne mogu izneveriti jer bih onda postao najobicniji ljudsko smece koje nije dostojno zivota. A takvim srece nema. Narode, zadnji je CAS dosao za nas!

Vestinghaus

09.12.2014. 13:59

Ne smemo dozvoliti manipulaciju zapada pitanjem o Kosovu! Oni će nas uvek ucenjivati da se reši dato pitanje ali ne smemo dozvoliti da na kraju odustanemo i dozvolimo da postignu ciljeve!

Milan Ostojić

09.12.2014. 14:50

@Vestinghaus - Još kada su otpočeli pregovori znalo se da će oni biti veoma teški i da će biti raznih pritisaka , pa i ucenjivanja.Na nikakvu ucenu Srbija neće pristati oko priznavanja nezavisnosti Kosova.

Sasa

09.12.2014. 14:02

Ako redovno citate komentare i pratite plus/minus ocene, lako mozete da shvatite koliko je sitem prepoznavanja IP adresa los! Sa istog racunara ljudi uporno udaraju minuse komentarima koji su skroz na mestu! Dakle za neupucene, sa prethodnih komentara oduzmete oko 50 minusa i to vam je realno stanje! Znaci : Preporucujem 50 Ne preporucujem 5 (a NE 55) Srbija je jedna namucena zemlja i nema svrhe da lupate minuse kad je OCIGLEDNO sta ljudi misle, i dokle nas je dovela EU!

Botovski sistem ocenjivanja

09.12.2014. 14:32

@Sasa - Ne udaraju botovi ocene po tom principu. To radi 1, najviše 2 bota i to u jednom koraku. Jednostavno ukuca potreban broj ocena i to je to. Imaju taj neki program i pokušavaju na ovako jadan način da zbune narod. Ali odavno su provaljeni.

zoran

09.12.2014. 14:05

Ja neznam koje su skole zavrsili ovi vajni analiticari i politicari koji sumnjaju za uslov priznanja KIM pre pristupanja u EU, ali se vidi da oni nemaju pojma kako funkcionise normalan svet u kojima se jasno znaju principi zajednickog zivota i delovanja u zajednici drzava koji imaju svoj program i kodeks ponasanja. To nasi politicari nikad nisi imali niti su vaspitani u tom duhu pa zato sumnjam da cemo za dogledno vreme biti u prilici da budemo primljeni u EU.

Branko Bandić

09.12.2014. 14:45

@zoran - @zoran: U ono što sam siguran jeste da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova i da neće pristati na nikakvu cenu.

DW

09.12.2014. 14:52

@zoran - #zoran. Zoki, vidi se da i ti nisi završio neke škole sudeći po tome kako sklapaš rečenice. O pravopisu da i ne govorim. (ne znam se piše odovojeno)

Caca

09.12.2014. 14:29

Svi postavljaju uslove!!! Vrlo tesko izbalansirati da svi budu zadovoljni, EU trazi ispunjenje odredjenih uslova, Rusija odustaje od Juznog toka.....

jeca

09.12.2014. 14:39

Kosovo je slaba tacka a oni udaraju nisko.Ne prihvataju ne kao odgovor ali to je opet njihova stvar!!!

Stari iseljenik

09.12.2014. 15:18

@Stefan - Stefane, ja koji 52 godine posle studija u Ahenu živim u Nemačkoj, idem sutra u našu crkvu da zapalim sveću kao zahvalnosti Angeli Merkel koja će Srbe, ako sve ostane pri njenim uslovima, spasiti od najveće budalaštine srpskih političara -jurnjavi u EU! Bože opameti ih! Malima, osim ogromnih dugova i sve lošijeg života, EU nije donela ništa -sem stalnih diktata. Vidi BG, RO i i druge . Život kroz € je i Nemcima sve teži. Nemačkoj zapovedaju SAD za embargo i pripreme za rat protiv Rusa!

Petar

09.12.2014. 15:55

@Stefan - Vrati se u Srbiju, umesto da delis lekcije. Ti bi da zivis tamo, uzivas u nemackom standardu a huskas nas da se samoubijemo. Vrati se junacino. Trpis tamo zbog nas.

atlas2000

09.12.2014. 16:55

@Stefan - Ne budi ljubomorno pakostan, uzmi si pasoš, pa u Njemačku, što čekaš!!!

naranca

09.12.2014. 17:09

@Stefan - @petar Ne bolje je resenje da ti odes tamo da se enormno obogatis preko noci I da nam saljes pare koje ce nas spasti.Ha ha ha.

Kalimero-nepravda...

09.12.2014. 17:29

@Stefan - RE-Petar "Neki su pametniji kada cute"!? kaze narodna! Letos mi komsija kaze, vidim dobro si da li si i sretan?Vidis mene, citavog zivota ni ulicu nisam promenio,mislim da bi umro od tuge ako bi morao!!!

pinokio

09.12.2014. 14:59

@Alisa8 - jasno, da je vec dugo jasno sta eu ocekuje od srbije, ali nije jasno kako to srbija misli uci u eu I zadrzati Kosovo, to je apsolutno, potpuno nejasno, obzirom da je srbiji I vise nego jasno sta se od nje ocekuje!!!!

rada

09.12.2014. 15:00

Berlin neka koriguje uslove kako bi pregovori poceli, jer ovako mozemo u nedogled, a to nije nikom u interesu.

naranca

09.12.2014. 15:10

Evo vidite da hakeri(botovi) rade .Sad nije vazno da li su Hrvati ili Srbi ill Siptari ili Nemci.Bitno je da daju neprirodno brojne minuse anti EU komentarima.A jos bitnije da ne zele istinu jer se plase istine.Da li sa takvima zelimo u EU?Ili bilo gde? U kafanu?To su oni isti koji pozivaju na realjnost.Ne bitno koje su nacije .Ocigledno da su moralna trulez,opasna I za sebe I za svoje isto tako.A pogotovo za nas.Lopovu se moze verovati lazovu nikada.

Aca

09.12.2014. 15:11

čekaju nas kao vrap vrapče koje ide da kljuca mrvice u postavljenoj zamci. samo da priđemo još malo, pa da povuku uže

Nikola

09.12.2014. 15:40

Narode dizi se na ustanak! Ovo kobajagi glasanje ovde ispod ovog clanka je namesteno. Kao i sve sto ova kvislinska vlada radi je anti-srpski i protivno interesima srpskog naroda. DIZI SE NARODE! Dosao je dan da pokazemo ko smo mi, jesmo li ljudsko smece ili narod dostojan zivota i postovanja na ovoj planeti.

Nikola: "Ovo kobajagi glasanje"...

09.12.2014. 21:23

@Nikola - Па то сви видимо, али то делује на нашу подсвест и убија нам морал!

Б. Вукова

09.12.2014. 16:36

Никола немој сад на устанак, чек да прође ова киша и хладно време!

Горан

09.12.2014. 17:23

Зашто о нашој судбини увек одлучује нека нарогушена баба. Време је да народ донесе одлуку стоп уцењивању и понижавању једног слободарско народа.

Пера Пацов са Карабурме

10.12.2014. 06:05

@goran.s - Нема шансе! У ком свету ти живиш. бре?

Miki-Zg

09.12.2014. 17:42

Ovo je bukvalno tačno : Lednom nacista -neprijatelj uvjek nacista ( primjer NJemačka - Srbija ) , dok je vjeka i svjeta .!

Darak

09.12.2014. 18:11

Драга бако може ли политика Србије да се води из Приштине, Берлина или Брисела, да нам лепо Приштина буде гл.град и да завршимо више са овим сецирањем. Уморих се више од ових будалаштина, објавите званично и јавно да владате Србијом, као што и јесте случај и готово.

Vladica Galic

09.12.2014. 18:49

Potpisali ste Briselski sporazum i mislili da se tu prica zavrsava, E to su vasi prijatelji,partneri,investitori i ostala gamad. Zao mi naroda na KiM sto ga drzite u zabludi.

BACVANIN

09.12.2014. 19:11

ovde vodimo bitku za i protiv ulaska u EU,to je bespotrebno jer smo već ušli .Ulazak su ostvarili gastarbajteri kojih danas imamo u EU oko 2miliona,sto prve,druge i trece generacije,oni su naša veza sa EU.Pored brojnosti dobro su rasporedjeni,koCrnogorci u Srbiji.Ako Bog da te se i oni izbore za pozicije ka Crnogorci u Srbiji,eto ti EU k,nama

KONTRAŠ_SA_PEDIGREOM

09.12.2014. 20:40

Jel ovo traži Merkelova ili šiptari sa Kosmeta? Sve jedno,ako je ovo tačno onda je ovo dobro i ide nam na ruku da konačno damo pedalu EU i okrenemo se sopstvenim interesima,a to nije sigurno EU.

Graje

09.12.2014. 21:36

Ne postoji nove uslove. Ovo su domaći novinari izmislili. Ovo je više sramota šta novinari pišu. Naši mediji obožavaju da se bave spekulacijama i da iznose neistine u javnost. Srbija je na pravom putu razvoja i ekonomskog prosperiteta. Srbija teži jačanju naše države, jačanju napretka i razvoja. Srbija i treba da radi na 11 tačaka i da reši 11 tačaka koje koče Srbiju na ekonomskom putu razvoja i prosperiteta.Srbija i EU treba da Nemci i Britanci treba da pomognu Srbiji na putu ka EU.

Rusofil 2

12.12.2014. 17:36

@Graje - Graje : Treba li traziti i ocekivati pomoc od onih koji su nas za 100 godiner skratili za 5 miliona SRBA, posejali uranijum dok su nas humano bombardovali, ja nebi da osetim ponovo tu fasisticko - germansku humanost, mnogo krvava brate, hvala.

poTvrdi_al_da_ne_smrdi

09.12.2014. 21:43

Ako je to tačno hvala Nemcima,jer će nas spasiti ulazka u propast.EU više nije ono čemu treba težiti,nego od toga bežati.

Ђорђе С.

09.12.2014. 22:39

Danke Deutschland! Хвала што нас опет враћаш у братски загрљај са Хрватима!

Misho

10.12.2014. 03:01

Kako ono krenu?1. Povlačenje vojske i policije sa Kosova.2. Izručenje Slobodana Hagu3. ...1004. Izručenje Karadžića i Mladića1005. Briselski sporazum1006. Sporazum o stabilizaciji... + 11 novih uslova.Ko sad koga laže da nema više uslova?

Rusofil 2

10.12.2014. 03:22

alo srbski politicari - predstavnici naroda, zapadu jasno i direktno ne zavijeno reci,, srbija nikada nece priznati kosovo ,, !!! i nijednu stavku koju nam podmecete gde cemo sa tom podmetacinom potvrditi nezavisnost. braco srbi, gospodo sa njima samo direktno, poznajem tu rasu, ziveo sam sa njima32 godine.

srba

10.12.2014. 05:58

Gde je Tito sada da nauci nase politicare kako se igra izmedju zapada i Rusije. EU nece da dozvoli da Srbija ode u Ruski tabor zato karte ne mogu da se otvore. Srbija ima sansu da "iskroji" svoju buducnost. Bojim se da danasnji vrh nije dorastao situaciji.

bb

10.12.2014. 11:06

@srba - Ma nismo mi njima vazni kao neko ko ce da im donese nesto dobro.Ne daju nam da Rusi imaju veci uticaj ne ovom terenu.Kada budemo legli na zapadnu rudu onda gubimo svaki znacaj ,jer su sklonili uticaj Rusa ovde .Proci cemo kao Bugarska i Rumunija.Bicemo totalno ne vazni.i zemlja trece kategorije u EU.Nema tu hleba za Srbiju .A tek kada Hrvatska pocne da postavlja svoje uslove.Za sada ih Nemacka drzi na uzdi i samo po potrebi upotrebljava ,ali doci ce i to vreme.Nikako nevalja.

MLADI SAPCANIN

10.12.2014. 06:32

Kao prvo bi trebalo proveriti tacnost i istinitost ove informacije a ne vec smo se koliko vidim vecina vas po komentarima predali. Kao covek koji je optimista se ne predajem. uvek tezim da stvari vidim realno i kod mene uvek vazi ona narodna da nada poslednja umire. Ako je tacno, onda smo dovedeni pred ogledalo, gde treba da se pogledamo i da kazemo sta hocemo.

istok zapad

10.12.2014. 08:41

Lepo nam ga zavukose, i to skolski. Stalno pricamo da je EU nase opredelenje,trazimo da investiraju u Srbiju, zelimo da postanemo ravnopravni?!!??? Dajemo pare njihovim "investitorima"da zaposle kao nase radnike, uzmu pare a od hiljadu dogovorenih zaposle dvesta, i tako to...Ovo je sve rezultat naseg poltronstva nemcima i amerikancima.Mi kao zaslepljeni idemo u sigurnu propast.Tako je to kad ne umes proceniti kako treba.Na dve stolice nece dati da sedimo.Sta se siptara tice,sad samo da potpisemo

Srbija i svet

10.12.2014. 09:57

ne treba da budemo najsiromašnija država u EU čaki ako ispunimo sve uslove za ulazak u Uniju, nama je potrebno dsa se reformišemo i razvijemo!

SMOKI

10.12.2014. 10:06

To je isti scenario kao Austrijski pred prvi svetski rat. Zna se kako je sve zavrsilo. Na kraju da Srbija sve prihvati opet bi fasisticka Nemacka nesto trazila. Neka najpre izvedu pred sud sve koljace Siptarske i Hrvatske. Neka plate stetu nanetu Srbiji bombardovanjem i neka usaglase svoje stavove sa ostalim svetskim silama. Tako da sve drzave imaju ista prava i tretmane. Inace ce mo morati kod cika MILA po Gavrila.

naranca

10.12.2014. 11:11

Za sve ostale drzavice bivse YU se MZ(''medjunarodna zajednica''-sta god to znacilo) borila da ostanu u granicama iz ''Jajca''.Tu su bile histerije,pretnje,sankcije,blokade,ratovi,bombe......A sada Srbija treba da se ladno odrekne 20% svoje teritorije!!!Pa preterano,zar ne?

Deda

11.12.2014. 02:22

@naranca - Da li MZ znači "međunarodna zajednica" ili "međunarodna zadnjica"?

naranca

10.12.2014. 11:16

Meni je moja baba Indja govorila da kada se udruze bogat I siromah,bogat je sve bogatiji a siromah sve siromasniji.Ali dobro,ona je bila seljanka,zena iz naroda.

Šizika

10.12.2014. 13:14

Srbija se trudi da normalizuje odnose i nastavi dijalog sa Prištinom, ali neke uslove ne može da prihvati. Treba učiniti sve kako bi se poboljšala pregovaračka pozicija Srbije.

MarkoSi

10.12.2014. 15:56

Svima je jasno da što više "zahteva" ispunjavamo, to više "zahteva" stiže. Potpuno je besmisleno nastavljati bilo kakvu priču sa ucenjivačima i belosvetskim nacističkim ološem. Trebalo bi organizovati referendum i da se narod izjasni da li je za ulazak u EU po svaku (ali bukvalno svaku) cenu pošto nas očigledno očekuje i odricanje od Zemuna, zabrana pisanja ćirilicom i sl. do kraja "pristupnih pregovora". Ako se narod izjasni na referendumu za ulazak u EU, onda nema razmišljanja.

bojana

10.12.2014. 16:19

Iako sam za pristupanje EU, samo bih volela da vidim izraz lica onih koji su zaradili novac setajuci se do Brisela i po raznim evropskim prestonicama, i cije stanove smo placali u Briselu, a ciji rad je bio neuspesan, kada nam budu saopstili da se odustaje od evropskih integracija.

galeb bijeli

10.12.2014. 21:18

Svi zahtjevi Berlina su realni, opravdani i objektivni! Srbija mora izbaciti Kosovo iz svog Ustava, jer sa tim odredbama sigurno neće ući u EU. Prošlost se ne može vratiti na 1999.godinu u Rambuje, ali Nijemci vam za to nisu krivi.

Petar

11.12.2014. 07:17

@galeb bijeli - Srecom ti i tvoja manjina se nista ne pitate,niti ce te se pitati ikada

DuleTrubica

11.12.2014. 11:48

@galeb bijeli - Ajde objasni mi zašto vi niste dali Krajinu kad si toliko pametan a očekuješ Srbe u CG i SRBIJI i RS da daju KIM.

GALEB BIJELI

11.12.2014. 12:49

@galeb bijeli - PETAR- poštovani Petre(ne kralju)- pitamo se i odlučujemo puno više nego što Vi mislite i nego što biste Vi željeli! Dokazi; Kolinda Grabar-Kitarović pomoćnica tajnika NATO-a, Dr. I.Šimonović- pomoćnik Ban Ki Muna, D.Plenković potpredsjednik Odbora u EU-parlamentu,itd. Čitajte i pratite dogadjaje da Vas ne moram podučavati!

Sju

12.12.2014. 17:42

@galeb bijeli - Auu mnogo ste uticajni prosto ne verujem. Imate 3 klovna koji trčkaraju "velikim hodnicima" nekih "velikih zgrada" i baš se lepo slikaju a sa druge strane bedu, očaj, jad i glad na ulicama. Divno ste vidim prošli, možemo mnogo toga da naučimo na vašem primeru.

SOS

10.12.2014. 21:35

Ovo ce ici u nedogled dok se ne izazovu nemiri u Srbiji pokusavaju scenario kao u Ukrajini . Izjavite da niste zainteresovani za ulazak u EU primice Srbiju za 90 dana

Mary

11.12.2014. 02:39

Ti uslovi su poznati i pogresno se tumaci da je to trazenje priznanja nezavisnosti Kosova. Srbija ce nastaviti dijalog i radice ne primeni Briselskog sporazuma, a svima u EU je jasan stav Srbije o tom pitanju.

Srpski narod nikada priznati nece !

11.12.2014. 12:56

Zasto trosite mastilo stavite, komotno mozete staviti sve u jedan.