Премијер Србије Александар Вучић рекао је данас да лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу, који је пуштен на привремену слободу из Хашког трибунала, жели добро здравље и брз опоравак.

"И то је све, нема ни 'и' ни 'али'", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара после отварања граничног прелаза Наково-Лунга код Кикинде.

На поновљена питања новинара у вези са Шешељем и да ли је разговарао са Хашким трибуналом о условима његовог пуштања, Вуцичх је кратко одговорио "не".

"Ми му желимо добродошлицу, брз опоравак и добро здравље", рекао је Вучић.

Он је, на питања да прокометарише изјаву министра за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту Александра Вулина који је рекао да је пуштање на слобуду Шешеља покушај дестабилизације Србије, премијер Вучић је навео да Вулина веома поштује, али да то неће да коментарише.

"А што се тиче стабилности Србије и многих који чекају некакву врсту нестабилности, подсећам да су многи призивали 'украјински сценарио' у изборној кампањи", рекао је Вучић.

Он је назначио да Србија постаје све значајнији фактор у Европи и свету и то илустровао чињеницом да је јуче био француски премијер Мануел Валс, да је данас са румунским премијером дошао из Београда, да је јуче био и црногорски премијер Мило Ђукановић, да за два дана долази албански премијер Еди Рама, а за четири

дана и заменик немачке канцеларке Ангеле Меркел, Зигмар Габријел.

"Мислим да то довољно говори како се Србија понаша", рекао је Вучић.

Он је додао да је предузео најтеже мере које је један политичар могао да предузме на територији јужне Европе, а да на то није натеран.

Навео је да је то урадио зато што сматра да је то најбоље за земљу и зато што га оцена тога што је урадио и што ради интересује у историјском смислу, а не како ће на то да гледа дневна политика.

"Поносан сам на то", рекао је Вучић и додао да је уверен да ће Србија већ од 2016. године бити земља са највећим привредним растом у Европи.

ВУЧИЋ: РАДИЋУ ДОК ИМАМ ПОДРШКУ НАРОДА

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да је његов посао да води земљу и да ће то радити све док за то има подршку народа.

"Никада себи нећу да дозволим због тога што мислим да радим најбоље за своју земљу, што радим поштено и смем свакога у лице да погледам, и пошто је то тако, не желим да држим власт мимо народне воље", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

"Ја да будем (председник ДС и премијер Војводине) Бојан Пајтић и да са шест или 16 одсто држим власт, не пада ми на памет", казао је Вучић одговарајући на питање да ли ће ући у политичку полемику са лидером радикала Војиславом Шешељем кад се буде вратио у Србију из Трибунала у Хагу.

Вучић је додао да ће се онога тренутка кад народ буде мислио да му је боље са Пајтићем, Шешељем, или било којим другим политичарем, тог тренутка склонити са власти.

Како је додао, он је на месту премијера народном вољом.

"Немојте да бринете. Ја да држим власт по сваку цену, не пада ми на памет", поручио је Вучић.

Навео је да је уверен и да када оде са власти, када изгубе неке изборе, да ће у историји јасно и недвосмислено, као што се у Немачкој суди о раду бившег канцелара Герхарда Шредера, тако судити и ономе што је он урадио за Србију.

"А Србија ће за две, три године бити много боље место за живот, сигурније место за живот, биће много уваженија земља, а никада није била уваженија него што је то данас", закључио је премијер Србије.

ВУЧИЋ:ПОСЛАНИЦИ СНС СУ УНУТАРСТРАНАЧКО ПИТАЊЕ

Премијер и лидер СНС Александар Вучић изјавио је данас да је боравак посланика те странке у источној Украјини током избора унутарстраначко питање.

Посланици СНС Владимир Ђукановић и Бранислав Блажић боравили су у Доњецку за време избора које Кијев не признаје.

Став Владе Србије је да признаје територијални интегритет Украјине.

Посланик Ђукановић је раније рекао да да је у Украјини боравио као приватно лице, а не у својству посланика.