Уз Санду Косово, Милошу југ

П. В.

20. 09. 2014. у 19:03

Одбори Демократске странке Србије опредељују се између двоје кандидата за место лидера

САНДА Рашковић Ивић и Милош Алигрудић биће од следеће недеље и званично промовисани као једини кандидати за новог председника ДСС на изборној скупштини 4. октобра.

Општински одбори у понедељак званично су почели да се опредељују између двоје учесника трке, а извесно је да ће обоје кандидата за Коштуничиног наследника добити неопходну подршку најмање 10 филијала.

Главни одбор, који ће организационо да започне припреме за изборну скупштину биће одржан сутра.

Засада, Санда Рашковић Ивић има предност у Војводини и Београду, а и цео косовски одбор је стао на њену страну. Алигрудић води у источној и јужној Србији, а процене су да ће победити кандидат који однесе превагу у централном делу земље.

Од високих функционера, Санду Рашковић Ивић су подржали председник покрајинског одбора Војводине Миленко Јованов, први човек косовског ДСС Марко Јакшић, бивши посланик Мирослав Петковић, некадашњи високи функционер Душан Пророковић, Милица Радовић...

Иза Алигрудића је стао Извршни одбор странке на челу са Милованом Милошевићем, као и доајени ДСС и потпредседници Драган Јочић и Слободан Самарџић...

Александар Поповић, вршилац дужности председника странке, још се јавно није определио између кандидата, као ни шеф београдског одбора Андреја Младеновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације