ПРВИ потпредседник Владе и лидер напредњака Александар Вучић борави у Русији на детаљним здравственим прегледима - сазнају незванично „Новости“ од извора у врху СНС.

Према нашим информацијама, председник најјаче партије у држави подвргнут је вишедневним контролама због ранијих сметњи које је имао због високог крвног притиска. Речено нам је да је његово здравствено стање добро и да је само реч о прегледима из предострожности, који су уговорени непосредно уочи одржавања ванредних парламентарних избора.

Наши саговорници преносе да је то сва истина и да одлазак Вучића у највећу државу света нема никаве везе са преговорима о формирању нове владе Србије, како се спекулисало у неким медијима и политичкој чаршији.

Наиме, у страначким кулоарима у Београду појавиле су се спекулације да је вођа напредњака, наводно, под великим притиском Кремља да опет у владу позове СПС и да је управо то разлог пута у Москву.

Иначе, први човек СНС је у августу 2012. због здравствених проблема примљен на ВМА у Београду, а након обављених контролних прегледа пуштен је кући на лични захтев. Њему је тада позлило због исцрпљености.