Нови министри заклетву полажу 23. августа?

Н. П.

27. 07. 2013. у 21:41

Нови министри заклетву полажу 23. августа?
Промоција нових министара крајем следећег месеца у Скупштини, на седници која ће бити заказана највероватније за 20. или 21. август
СЕДНИЦА Народне скупштине на којој ће министарски кабинет бити званично реконструисан биће заказана највероватније за 20. или 21. август. То је у суботу потврдио и први потпредседник Владе Александар Вучић, додавши да се о том термину седнице већ консултовао и са председником парламента Небојшом Стефановићем.

Ако овај „ред вожње“ не буде промењен, нови министри би заклетву могли да положе у петак 23. августа. Јер, седнице ће трајата најмање три дана, пошто је готово извесно да ће доћи до прекомпоновања ресора, што значи да ће морати да се мењају закони о Влади и министарствима. Иначе, премијер Ивица Дачић је у суботу рекао да ће, уколико се ресори буду делили као што је предложено, Влада имати више чланова него сада.

С обзиром на то да садашњи актуелни министарски тим у парламенту има подршку 144 посланика, обезбеђивање неопходне апсолутне већине за избор нових министара неће бити проблем. Јер, и у случају изласка регионалиста из коалиције власт ће имати на располагању 128 посланика. Прошлог јула за нови тим у Немањиној 11 гласало је 142 посланика, против је било 72 представника опозиције, док 26 парламентараца у том тренутку није било у сали.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Jole

28.07.2013. 23:41

To znaci da ne smeju da lazu i obecavaju ono sto ne mogu ili ne znaju. Zato ih Vucic i menja.

Сарказам

29.07.2013. 12:50

Добро је! Дивно! Нове људине за нове победе!Само овако наставите, боље не може!