Срби са КиМ очекују јаснију политику

М. Б.

07. 06. 2012. у 15:53

Срби са КиМ очекују јаснију политику
Председник Србије Томислав Николић разговарао са политичким лидерима Срба са севера КиМ, који су тражили да се упознају са документима о преговорима са Приштином
ВЛАДА Србије и све институције наше земље морају да предузму све што је у њиховој моћи да се заштите безбедност и права наших грађана на КиМ. Истовремено, позивам грађане из јужне српске покрајине да не одговарају на провокације.

Председник Србије Томислав Николић ову поруку пренео је у четвртак политичким лидерима Срба са севера КиМ, коју су се састали са њим у згради Председништва.

Николић их је обавестио да се при решавању проблема КиМ мора постићи консензус свих релевантних политичких фактора у држави и да ће тај разговор организовати у што краћем року. Он је саговорницима показао део докумената о преговорима Београда и Приштине и обећао им да ће убудуће Срби са Космета бити укључени у све разговоре, али нико није желео да каже шта је видео.

- Очекујемо јаснију политику Београда према Косову. Ускоро ћемо добити сва документа о преговорима са Приштином, да бисмо знали шта је све договорено. Данас нас је, рецимо, Еулекс позвао да узмемо регистарске таблице на којима пише КС и РКС, иако је Борко Стеафановић говорио да то не морамо - рекао је Драгиша Миловић, председник општине Звечан.

За столом су били и челници општина Косовска Митровица, Зубин Поток и Лепосавић - Крстимир Пантић, Славиша Ристић, Бранко Нинић, као и Раденко Недељковић, начелник Косовскомитровачког округа.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Čedomir Činić

07.06.2012. 18:15

Veoma sam razocaran prihvatiliste politiku starog rezima iz supljeg u prazno, mislio sam da ce te voditi drzavu ambicioznije i odgovornije. Vi niste spremni da izadjete na sastanak sa EU. Ovde su potrebne dublje politicke intervencije.

starac

07.06.2012. 21:53

dragi srbi sta bre ocekujete od ovog predsednika koji je bio pijun milosevica,ovaj ce da zavrsava milosevicev posao,da oduvek izgubi kosovo,nema bre sance ovaj da nesto pametno uradi zao mi je ali ovo vam je istina.......

DJordano

08.06.2012. 11:00

@starac - Albanac neces se provuci... prepoznajemo te po nepismenosti... "da oduvek izgubi kosovo" i "sanca"?!?! :D Malji deca , a? MRSH!!!!