ЧОВЕК који је координирао хапшење Драже Михаиловића и командовао на Голом отоку, генерал Јово Капичић, обрео се у суботу као гост на седници Главног одбора ЛДП. Али, не планира да се после више деценија, под старе дане активније укључи у политику.

Капичић за ”Новости” признаје да му је била велика част што га је ЛДП позвао да присуствује страначкој седници:

- Осећам се као избеглица у овој земљи, због сталних лажи и оптужби против мене. Кријем се као миш. Зато сам се са поносом одазвао на позив ЛДП-а да као народни херој заузмем једно од почасних места на седници.

Некадашњи први човек београдске Удбе каже и да од свих политичара у Србији највише цени Чедомира Јовановића јер ”једино он гради будућност ове земље”:

- Нити ми је ико понудио да уђем у ЛДП, нити имам икакве амбиције на том плану. Пружио сам им само најискренију подршку. На крају седнице сам се захвалио Чеди. Било је то као сусрет деде и унука - рекао нам је чувени Капа.

У ЛДП су нам рекли да ради преокрета у српској политици морају да разговарају са свима - од странака и синдиката до верских заједница и народних хероја:

- Не треба тражити нешто чега нема у чињеници да је међу 600 људи био и генерал Јово Капичић. Ми његову подршку нашој партији препознајемо у томе што смо у Србији заузели најјаснији став о фашизму - рекао нам је Иван Андрић, посланик ЛДП у Скупштини Србије.