СКУПШТИНА Србије расправљала је у понедељак о амандманима на Предлог закона о забрани дискриминације. Од укупно 446, Влада је прихватила шест. У закон ће бити уврштен амандман радикала који се тиче равноправности у образовању, амандаман СПС у вези са сексуалном оријентацијом, два ЛДП, који се тичу школовања и дискриминације малолетника, и два Г 17 плус којим се додатно објашњава заштита инвалида пред судом.

Представници радикала критиковали су у понедељак закон, говорећи да је овај документ први корак у легализацији сексуалне патологије. Шеф посланичке групе ЗЕС Нада Колунджија објаснила је да је наше друштво спремно да “освоји нови простор слободе за осетљиве групе које су због предрасуда изложене дискриминацији”.
Иначе, парламент у уторак неће радити због обележавања десет година од бомбардовања Србије. Представници Владе на питања посланика одговараће у петак. Теме ће бити последице сарадње Србије са судом у Хагу, што је тражила СРС, као и аутономија и статут Војводине на предлог ЛДП.

СЕЛИДБА СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЛЈЕ
ПОСЛАНИЦИ ће се следеће недеље преселити у Дом народне скупштине, најавио је у понедељак секретар парламента Вељко Одаловић. Он је најавио да ће нова седница бити у уторак и да је сала, којој је враћен изглед из 1936. године, спремна за рад. За реновирање је уложено 16,5 милиона динара. Иначе, пред прелазак на нову локацију, Одаловић је сабрао колико је Скупштина радила од конституисања у јуну прошле године. Усвојено је 67 закона, 62 одлуке и једна декларација.