ГЛАСАНЈЕ, па следи друга седница пролећног заседања Скупштине Србије, са само једном тачком дневног реда - Закон о забрани дискриминације. Посланици ће се у среду најпре изјаснити о документима о порезима и администрацији, експропријацији, матичним књигама, о чему су расправљали претходних дана. Затим следи расправа о новом предлогу Владе на тему дискриминације, а председник парламента Славица Ђукић-Дејановић каже за “Новости”, да “нема зиме” за овај закон.

- Апсолутно сам сигурна да ће он бити усвојен, јер постоји већина у парламенту - тврди Славица Ђукић-Дејановић.
Ако је и било неке сумње хоће ли закон проћи, она је у уторак уклоњена. Уз гласове ДС, Г 17 плус, СПС и посланика мањина, из ЛДП је стигла потврда да ће гласати “за”.
- ЛДП ће подржати закон ако не буду прихваћени амандмани којима би овај документ био обесмишљен - казао је председник ЛДП Чедомир Јовановић после састанка са невладиним организацијама у Скупштини Србије. - Мора се обезбедити не само сагласност за усвајање закона, него и за његову примену.
Тако је ЛДП, који је припремио и неколико амандмана, прискочио у помоћ владајућој коалицији и поштедео је мука да стрепи за недостатак гласова три посланика ЈС, који ће, како је најавио њихов председник, Драган Марковић Палма, остати доследни и неће гласати за закон. Такође, зелено дугме неће притиснути ни “народњаци”, радикали и напредњаци.
- Закон који промовише хомосексуализам за нас је апсолутно неприхватљив - каже Јоргованка Табаковић из СНС.
Све опозиционе партије поднеће амандмане на овај закон.

ЧАНАК СТИЖЕ, ПА СЕ ВРАЋА У ШОУ
ПРЕДСЕДНИК ЛСВ Ненад Чанак биће у среду у Скупштини. Он ће напустити кућу ”Великог Брата” како би дошао да гласа за законе и учествује у расправи о Закону против дискриминације.
- Чанак је најавио да ће долазити у парламент на гласање, без обзира на то што учествује у ”Великом Брату” - каже Бојан Костреш, заменик председника ЛСВ. - Не знам да ли ће се из парламента вратити у кућу ”Великог Брата” или је одлучио да више не буде учесник овог програма.