Битка за Србе

В. Радојевић

12. 01. 2009. у 20:15

Јединствена српска странка у Црној Гори биће формирана 24. јануара на седници Скупштине уједињења и зваће се Нова српска демократија

ЈЕДИНСТВЕНА српска странка у Црној Гори биће формирана 24. јануара на седници Скупштине уједињења и зваће се Нова српска демократија. Формирање нове партије практично представља трансформацију Српске народне странке од које је и потекла идеја да се обједине сви српски политички субјекти у Црној Гори. Новој партији засада су пришле Народна социјалистичка странка, чији је почасни председник Момир Булатовић, и Демократски центар Боке.
У СНС не страхују да ће им ова промена наудити пред изборе. Напротив.
- Нова партија биће боља и бројнија - каже за “Новости” Горан Даниловић, потпредседник СНС. - Трансформисана странка бориће се за националну, али и социјалну равноправност свих грађана. Суштина је да повећамо наш коалициони капацитет, односно да елиминишемо радикализам који нам се неосновано приписује. На тај начин ћемо избити аргументе појединих партија да не желе са нама јер смо, наводно, националисти.
Формирање нове странке прати и распад Српске листе.
- Један мањи део Српске листе покушава да претвори Србе у националну мањину. Наступ на изборима са том хипотеком био би погубан - уверен је Даниловић.

НАРОДНА СТРАНКА И ДСС ОДБИЛЕ
НАРОДНА странка и Демократска српска странка одбиле су да приђу новој партији. Даниловић каже да вероватно имају неку бољу стратегију за изборе који треба да се одрже 29. марта.
Ранко Кадић, председник ДСС, каже да “душебрижници из СНС не треба да брину о томе да ће ДСС расути српске гласове”. Он додаје да су они “овим што чине унели довољно забуне у своје гласачко тело и не треба даље да праве свађу”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Бистри

13.01.2009. 12:55

Спуштавах се ја на ваше уже, умало се уже не претрже, отада смо бољи пријатељи... Ова дружина која је ишла на "молитвени" доручак код Буша и на чувену "молитвену" вечеру на америчком борду поводом прославе новоуспостављене независности Монтенегра, у међувремену су се прикључили миловској олигархији, и сада само настављају у новом костиму да вуку за нос Србе у Црној Гори. Јадна наша браћо у Црној Гори, нека нам је свима Бог у помоћи, и нама са нашима и ваам са вашим!