Расуло у опозицији

Ч. П

27. 11. 2008. у 19:30

Идеја Андрије Мандића, лидера СНС, о формирању нове, јединствене српске странке још није “разрађена”, али извесно је да неће донети значајније окупљање српских странака

ИДЕЈА Андрије Мандића, лидера СНС, о формирању нове, јединствене српске странке још није “разрађена”, али извесно је да неће донети значајније окупљање српских странака. Судећи по реаговањима на овакав предлог, могло би се, чак, рећи да ни Српска листа, чија је водећа снага управо СНС, неће бити претворена у једну партију, већ да ће се пре - распасти!
- Челници СНС разбијају Српску листу - оценио је Душко Секулић, председник СРС за Црну Гору.
Радикали, за разлику од руководства СНС, сматрају да је једино парламентарна борба пут за очување националних интереса Срба у Црној Гори.
Предраг Поповић, председник НС, уверен је да је покушај уједињења Срба још једна манипулација СНС, која би, сматра, само да промени рухо. Нјегова НС, каже, неће се качити на такав “српски воз”.
И Српско народно вијеће, такође члан Српске листе, “затечено” је идејом СНС, коју председник СНВ Момчило Вуксановић сматра погрешним пројектом.
- Позивамо иницијаторе оснивања “нове јединствене странке” која нема и српски предзнак да не руше Српску листу - казао је у четвртак Вуксановић. - У супротном, иницираћемо оснивање српског националног посланичког клуба у црногорској Скупштини.
Другачије мисли Емило Лабудовић, лидер Народне социјалистичке странке.
- Ми смо родоначелници те идеје - каже Лабудовић. - Јаку странку прихватиће опозиционо чланство.
СНП, засад на све гледа са опрезом. Функционери ове партије на ту тему увек кажу само оно што, у ствари, значи да идеју неће прихватити: да не долази у обзир “стапање” странака у неку која ће имати национални “предзнак”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Владимир Ђукановић

27.11.2008. 21:50

Људи, а ко уопште пита нешто радикале и тог Поповића тамо у Црној Гори!? Па све заједно да их скупите немају 1 одсто! Дајте бре будите озбиљни. Андрија Мандић је једини озбиљан српски политичар у Црној Гори и идеја му је феноменална!!!

Sinisa

28.11.2008. 17:56

Srbi ujedinite se da se odupremo svim zlikovcima izdajicama i drugim srbomrzcima.Gospodin Mandic je dokazao da je srbin kojeg majka jednom radja.