ДЕМОКРАТЕ, ПА РАДИКАЛИ

В.Н.

понедељак, 04. 10. 2004. у 21:41

ДЕМОКРАТЕ, ПА РАДИКАЛИ
На локалним изборима у Србији изабрано четворо градоначелника и 130 председника општина ДС победио у Београду (Ненад Богдановић) и у још 28 општина СРС освојио Нови Сад (Маја Гојковић) и још 18 општина У Суботици Кучера победио испред Дулића с
МАЈА ЧЕКА САВЕЗ
НОВИ САД - Умакавши Бориславу Новаковићу (ДС)за свега 695 гласова, Маја Гојковић (СРС) је у другом кругу постала градоначелник Новог Сада. Тако је Српска Атина први пут у историји дугој 256 година на своје чело поставила жену.
Истовремено, непознаница за Новосађане остаје да ли ће власт у Скупштини града бити у рукама радикалске или демократске коалиције јер обе опције с обзиром на приближан број мандата, имају реалну шансу да владају градом.
Оно што се поуздано зна, јесте да су бирајући између “наше Маје” и “нашег комшије”, Новосађани, нарочито они у приградским насељима, били наклоњенији кандидаткињи радикала.
- Суграђани се јесу на биралиштима располутили на две политичке опције, али желим да знају да за мене у овој изборној трци нема победника и поражених - била је једна од првих порука новог градоначелника Новосађанима.
- Први потез? Најпре ћу позвати директоре јавних предузећа да анализирамо њихов досадашњи рад - каже Гојковићева.
Највише мандата у Скупштини Новог Сада освојила је СРС (34), ДС (24), Коалиција “Заједно за Војводину” (9), ДСС (5) и СПС и ПСС по три мандата. Владајућа коалиција, демократска или радикалска, ”виси” о одлуци ДСС. Владаће опција којој се приклоне “деесесовци”, а у њиховом новосадском одбору влада располућеност. Радикалску струју предводи Дејан Микавица, а другу, демократску, Арсен Курјачки.
- Чекамо упутства из београдске централе - рекао је јуче Рада Маринков, који се приклонио “струји” Курјачког. НЈегов колега из супротне “струје” Мирољуб ЛЈешњак, виђен је на прослави Мајине победе прексиноћ у просторијама СРС.

Ј. СИМИЋ

ДЕМОКРАТЕ БЛИЖЕ ВЛАСТИ
НОВИ САД - Из другог круга за избор посланика у Скупштину Војводине, демократе и радикали изашли су изједначени. Незванично, обе странке имају по 36 мандата, од укупно 120 колико броји покрајински парламент.
У првом кругу, по пропорционалном систему, радикали су од укупно 60 могућих мандата освојили највише (21), а демократе 15. Други круг, демократе су искористиле да сустигну кандидате СРС, па је незванични однос снага 19 према 16 за демократе. Када се саберу незванични резултати, СРС има 37, а ДС 34 посланичка места.
Оба изборна штаба, међутим, су тврдила да имају по 36 мандата што ће бити проверено данас када ПИК треба да саопшти коначне резултате. У сваком случају, радикали и демократе заједно имају већину, али тешко је очекивати да ће ове две опције формирати коалицију. Радикали мисле да би концентрациона војвођанска влада била најсрећније, и за бираче, најпоштеније решење.
- Упутили смо иницијативу свим парламентарним странкама, изузев Чанковој коалицији “Заједно за Војводину”, да отпочнемо преговоре - каже Милорад Мирчић, председник покрајинског одбора СРС У Новом Саду. - У тој влади требају нам и Мађари, ДСС, СПС, ПСС, јер су грађани Војводине тим странкама указали поверење.
Судећи по најавама Бојана Пајтића, међутим, ДС ће се држати свог предизборног договора са Касом и његовим СВМ(11), а њима би се радо прикључио и Чанак са својих седам посланика, што би укупно било 53 посланика. До већине им треба још осам посланика, а њих могу наћи у редовима РВ, Г 17 плус (по два мандата), ДСВМ и групе грађана по мандат и ПСС, који је освојио седам мандата.
То значи да би радикали чак и у случају коалиције са ДСС, СПС и ПСС са по седам посланика, били кратки за четири посланика, а њих тешко да могу наћи у редовима ДСВМ, СВМ и Г 17 плус.
Ј. СИМИЋ

ОРБАН СПАСАО КАСУ
СУБОТИЦА - Јожеф Каса не предаје лако власт у Суботици. Кандидат његове странке Геза Кучера победио је у трци за место градоначелника свог ривала Оливера Дулића из ДС са 113 гласова.

- Озбиљно сумњамо на ову победу и детаљно ћемо прегледати изборни материјал са четири изборна места у граду - каже Оливер Дулић. - Ако се после и ове провере утврди да је Геза Кучера победио макар са једним гласом више, демократе ће му честитати на избору.

Недавна посета Виктора Орбана, бившег премијера Мађарске, била је изгледа "сламка спаса" за Јожефа Касу и његову странку. То су показали и резултати другог круга, где су насеља са мађарским живљем масовно изашла на изборе и гласала за кандидата СВМ.

Честитам кандидату ДС на постигнутом успеху, а од данас сам спреман да испуним сва обећања која сам дао у предизборној кампањи - рекао је Геза Кучера, нови-стари председник СО Суботица.

Он је казао да ће се одмах кренути и у реорганизацију локалне самоуправе у обиму у којем је то потребно.

- Надам се да после ових избора нећемо ући у правно препуцавање око коначне одлуке о избору за градоначелника и да супротна страна неће улазити у судске поступке и, евентуално, у покушај да правним смицалицама промени овај резултат. Ми немамо никаквих примедби - нагласио је Јене Маглаи, председник Окружног одбора СВМ.

Јожеф Каса, лидер СВМ изјавио је да је незадовољан укупним резултатима.

- Изгубили смо трку за председника општина у Кањижи, Ади, Бечеју и Чоки. То су резултати за озбиљну анализу и СВМ има унутрашњих снага да поврати некадашњи рејтинг - каже Каса.
М. М. - М. А.


НОВЕ ПРЕТНЈЕ УМЕСТО ДОГОВОРА
НОВИ ПАЗАР - Председник Скупштине општине Нови Пазар је Сулејман Угљанин, лидер коалиције "Листа за Санджак" који је са освојених 18.863 гласова победио проф. др Саита Качапора (17.180), кандидата Санджачке демократске партије. у Сјеници, нови председник општине је др Есад Зорнић (СДП), а у Пријепољу мр Неджад Турковић, такође кандидат СДП.

Одмах после саопштавања резултата избора, на тргу испред Скупштине општине Нови Пазар окупило се неколико хиљада Угљанинових присталица.

- Ја сам вечерас најсрећнији човек на свету. Драго ми је што смо победили стрпљењем и памећу и што нисмо насели на провокације оних који су хтели да нам угрозе мир и животе. Ми ћемо све те провокаторе од сутра сатерати у мишију рупу - поручио је Угљанин, а на погрдно скандирање Расиму ЛЈајићу, Угљанин је додао: "Ви сте честити и потшени људи, вама не приличи да сваку поган узимате у уста, ово је победа за сва времена, за Бошњаке и све у Санджаку долазе срећни дани".

Санджачка демократска пратија саопштила је да постоје основане индиције да је Угљанин на гласање довео и велики број присталица из општине Тутин и да је тако направио разлику од 1.600 гласова која му је донела победу. Новинарима је показан и свежањ од око двадесетак гласачких листића који сујуче пронађени на улици поред контејнера.

Прочешљаћемо све бирачке спискове и ако се утврде малверзације затражићемо помоћ надлежних органа - изјавио јеМирсад Јусуфовић, портпарол СДП.

М. НИЋИФОРОВИЋ

ОСТАВКА
ВАЛЈЕВО - Кандидат ДС за председника општине Ваљево Небојша Андрић поднео је оставку на све страначке функције због пораза на изборима.
Андрић је на конференцији за новинаре тај потез образложио својим "катастрофалним резултатом" на локалним изборима у Ваљеву, уз напомену да такви потези следе у свакој "озбиљној, демократској, проевропски опредељеној" партији.

ДС НАЈЈАЧА
БЕОГРАД - Политички аналитичар Душан Павловић оценио је да су локални избори показали да је ДС сада најјача политичка партија у Србији, а потом СРС.

- Већ после председничких избора се показало да су ДС и СРС две најјаче странке у Србији, а локални избори су то само потврдили - рекао је Павловић агенцији Бета, наводећи да је популарнсот ДС порасла после промене у врху странке, а радикала због лоше позиције Социјалистичке партије Србије, чије су гласаче добили.

ИЗБОРНО ПРОЛЕЋЕ
БЕОГРАД - Социјални психолог са Филозофског факултета Бора Кузмановић, коментаришући резултате другог круга локалних избора, оценио је данас да ће републички избори највероватније бити одржани до пролећа и да би Демократској странци "вероватно избори одговарали", и то да се одрже што пре.
Он је на Прес клубу, у Медија центру изјавио да су локални избори, са једне стране били "политички земљотрес", који је уздрмао странке да се преиспитају где се која налази, а са друге стране проба за неке наредне изборе.
Кузмановић је рекао да је "прворазредна чињеница да је изашао мали број бирача, иако је била велика понуда" и оценио да су грађани уморни од избора који не доносе оно што су очекивали.
Нови градоначелник Београда је Ненад Богдановић, кандидат Демократске странке и доскорашњи председик градске владе, показују прорачуни посматрача ЦеСИД-а. Демократа је тесно тријумфовао над својим ривалом из редова радикала, Александром Вучићем, процентуалним односом гласова 50,3 одсто према 48,3 посто.
Аналитичари Центра за слободне изборе и демократију саопштили су синоћ да је разлика између два такмаца за место првог човека престонице износила свега 10.000 гласова (подаци на основу комплетно обрађеног узорка).За Богдановића се определило 235.627, а за Вучића 226.085 Београђана Неважећих листића било је 6.553.
Бројке говоре да је у престоници гласало 468.374 грађана или 32,4 одсто од укупног броја уписаних у бирачки списак. Засићење учесталим изборним “утакмицама” или нешто друго, тек само трећина оних с правом гласа латило се оловке. Познаваоци политичких прилика сматрају да је за овако мали одзив крива и млака подршка других партија из демократског блока. Они наглашавају да је Богдановић тријумфовао захваљјући дисциплинованим гласачима ДС, а да је допринос “обећаних” демократских гласова симболичан.
- Гласачи су преузели образац недавних избора за председника Србије - појаснио је у Медија центру Владимир Гоати, научни сарадник Института за друштвене науке. - Тада је Борис Тадић у првом кругу имао предност од пет одсто, коју је увећао у другом. Тако је било и у другој рунди за место првог човека престонице између Вучића и Богдановића. Кандидат демократа је у другом кругу повећао разлику у односу на свог ривала из Српске радикалне странке.
М. Б.


ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА ПОТВРДИЛА ПОБЕДУ СВОГ КАНДИДАТА
ПРЕПОРОДИЋУ ГРАД
НОВОИЗАБРАНИ градоначелник Београда Ненад Богдановић (ДС) свој стаж првог човека града отпочео је посетом Ургентном центру у коме су смештени путници повређени у саобраћајној несрећи на Бановом брду. Због ове незгоде изостало је славље у штабу ДС У Крунској улици, а по повратку из Ургентног центра, Богдановић је изјавио да га је овај догађај јако потресао. Како је рекао, његов први задатак нажалост данас ће бити да се испитају узроци и утврди одговорност за ову несрећу.
- Тиме што су ме изабрали за градоначелника, Београђани су показали да цене оно што смо радили у протекле четири године. Београд ће за четири године бити препорођен и пробуђен град, биће центар Југоисточне Европе, јер за то постоје све шансе - рекао је Ненад Богдановић и захвалио се свим Београђанима који су га подржали и својој породици. Док је давао прву изјаву у штабу поред њега су стајали супруга, кћерка и син.

Он је најавио да ће се у наредних 15 дана водити разговори о члановима градског већа, градском архитекти, менаджеру и начелнику градске управе.

Већи део вечери у штабу ДС нико од званичника странке није долазио у просторије у којима су били новинари. Они су у одвојеним канцеларијама на спрату пратили резултате који су стизали из градова широм Србије. Једини који се новинарима придружио, пре него што су стигли резултати о Богдановићевој победи, био је Синиша Николић, директор Дирекције за изградњу града, који је био добро расположен. Како је у шали рекао новинарима, он је увек насмејан “и то не мора ништа да значи”.

У Крунској улици синоћ су били Зоран Цвијановић, Срђан Шапер, Горан Питић, Драган Шутановац и градски функционери.

БЕЗ ПОМПЕ
Иако је ово био победнички штаб, није било слављеничке закуске, ни наздрављања. Док још нису стигли поуздани резултати на столовима су били овали са ћевапима, које су новинари брзо “почистили”, а у предпоноћним сатима из торби су вадили сендвиче и грицкалице из домаће радиности. Било је замишљено да се победа прослави на Теразијама у Градском одбору ДС, али је журка отказана због саобраћајне незгоде.
Д. Р.

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСЈА
НИШТА СПОРНО
ПРЕМА подацима Градске изборне комисије, који су објављени на конференцији за новинаре у 23 часа, кандидат Демократске странке Ненад Богадновић је у трци за градоначелника освојио 60,87 одсто гласова (26.187), док је за Александра Вучића из Српске радикалне странке, гласало 37,40 одсто Београђана (16.092). До тог момента ГИК је обрадио 130 од 1.109 бирачких места у главном граду (11,72 одсто) и то из општина Савски венац, Стари град, Сопот и Барајево.
У престоници бирачко право има 1.444.307 суграђана. До 23 часа у Градску комисију је стигло 121.652 гласачких листића од којих је 78.628 било неупотребљено. Обрађено је 43.023 гласова, што је 2,98 одсто укупног бирачког тела. Од тога је њих 42.279 било важећих.
Председник ГИК Горан Кљајевић је истакао да у другом кругу локалних избора у Београду није пријављена ниједна неправилност.
С. Б.

БИОГРАФИЈА
НОВИ градоначелник Ненад Богдановић рођен је 1954. године у Бешкој. Дипломирао је и магистрирао на Електротехничком факултету у Београду. Био је директор компаније “ГТЕ телекомуникејшнс” и “ЕЛ Пупин”, а радио је и као генерални менаджер “Алкатела”. Протекле четири године био је председник градске владе. Дванаест година је члан ДС-а, а од фебруара 2004. године је и потпредседник ове странке. Ожењен је по други пут, а из првог брака има сина Матију и кћерку Милицу.
АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ (СРС)
ИЗГУБИО ЗА ДЛАКУ
ТЕШКО ми је што сам изгубио за један проценат разлике - рекао је на конференцији за новинаре Александар Вучић, кандидат за градоначелника Српске радикалне странке.
- Према подацима из наше странке, резултати избора у Београду су 50: 49 одсто за Ненада Богдановића. Као што сам обећао честитам на победи мом противкандидату, а не знам да ли би то они урадили. За један одсто Београд мисли да је стање добро. Ово је највећи успех у историји Српске радикалне странке у Београду.
- Освојио сам већину у 12 од 17 општина, а у Земуну сам убедљиво победио. Задовољан сам - објаснио је Вучић. - Како је расла излазност тако је разлика била мања, тако да је изашло више бирача сигурно бих победио.
Како је објавио кандидат СРС за градоначелника Београда, и у пет општина у којима је Вучић изгубио забележен је успех у односу на први круг. На Врачару је било 110 одсто више него у првом кругу, на Савском венцу 40 одсто.
- Порука чије време долази је потпуно јасна и начин како ће се одвијати следећи избори. Много смо желили победу. Били смо близу и надам се да убудуће председник Републике неће више делити грађане Србије- нагласио је Вучић. - Сигуран сам да ћемо ускоро имати нове изборе и да ће резултат бити у моју корист.
Вучић се захвалио свим Београђанима и истакао да је ово једна од најбољих кампања које је Србија видела. Додао је да ће наставити борбу и победити на следећим изборима, јер како каже :” На сваким изборима све је више гласова за нас.”

ДА НЕ КВАРИМ
- НЕ желим да говорим о агенцијама за истраживање и о неким медијима, не бих да кварим славље демократама - истакао је Вучић. - Многи, и демократе и Марко Благојевић прогнозирали су већу разлику. Мислили су да ако неко једном гласа за њих да ће увек гласати.

ПЕЧЕНЈЕ
Иако је конференција за новинаре била заказана још за 21 час, почела је са сат и по закашњења. Традиционално, у седишту СРС новинари су нешто пре почетка обраћања Вучића послужени печењем и вискијем.
А. МУСЛИБЕГОВИЋУ ДРУГОМ КРУГУ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА У СРБИЈИ ПРАВА ДРАМА У НОВОМ САДУ, СУБОТИЦИ, НОВОМ ПАЗАРУ
МАЈА БОЛЈА У ФИНИШУ

БЕОГРАД - “Фото финиш“ за фотељу градоначелника Новог Сада између Маје Гојковић (СРС) и Борислава Новаковића (ДС) једна је од најзанимљивијих “трка” минулог другог круга локалних избора у Србији. Према подацима које је у недељу саопштио Центар за слободне изборе и демократију, а на основу комплетно обрађеног узорка, тесну победу однео је кандидат радикала са 60.347 гласова
(49,9 одсто), док је њен ривал из редова демократа “зарадио” 59.224 или 40 процената.
Међутим, у једном моменту извештај Градске изборне комисије изазвао је праву забуну. Објављено је да је Новаковић освојио 55,5, а Гојковић 43,6 одсто гласова. Незванични резултати обелодањени су на основу обрађених 20 одсто бирачких места.
Председник Управног одбора ЦеСИД Зоран Лучић саопштио је синоћ да ће се разлика између Маје Гојковић и Борислава Новаковића на крају мерити стотинама гласова.
- Иако су одступања после комплетне обраде узорка готово занемарљива, не бих се усудио да прогласим победника - нагласио је Лучић. - Коначни резултати сазнаће се тек када се изброји и последњи листић. Иначе, на биралишта у Новом Саду изашло је укупно 120.873 гласача.
М. Б. - Ј. С.

ДВЕ ЈАКЕ СТРАНКЕ
ОВИ избори показују да је Српска радикална странка “усисала” све мање партије и да је у овом тренутку, уз Демократску странку, најјача на нашој политичкој сцени - оценио је Владимир Гоати, научни сарадник Института за друштвене науке.
Он је подвукао да се наставио снажан замах Демократске странке из првог изборног круга и запитао се “како ће се раст демократа одразити на баланс снага у републичкој власти”. Гоати је нагласио да су “препоруке” партијских врхова слабо утицале на опредељење гласача.
- Бирачи су ретко послушали позиве страначких руководиоца, што потврђује да је реч о слабој партијској идентификацији грађана - казао је Гоати.

ДС: БЕОГРАД
И 23 ОПШТИНЕ
ДЕМОКРАТСКА странка победила је на изборима за градоначелника Београд и у 23 општине у којима је данас биран председник, саопштио је шеф централног изборног штабва ДС Марко Ђуришић.
ДС је у 86 општина имала кандидате за председнике у другом кругу.

СРС: НОВИ САД И 18 ПРЕДСЕДНИКА
СРПСКА радикална странка је задовољна оствареним резултатима, јер се у другом кругу локалних избора показало да је ово била година СРС - рекао је синоћ Томислав Николић заменик председника. У другом кругу имали смо кандидате за председнике у 32 општине а победили смо у 18. Добили смо и скоро 50 посланика у Скупштини Војводине.

СПС: 19 ТРИЈУМФА
ПРЕДСЕДНИК Главног одбора СПС Ивица Дачић рекао је да је странка забележила 19 победа у 40 општина у којима је имала кандидате.
ДСС: 12 ПОБЕДА
ОД 18 кандидата за председнике, победу у другом кругу чланови ДСС однели су у 12 општина.

НС: УКУПНО 10
НОВА Србија је прогласила победе у трци за председника општина у Чачку, Ваљеву, Мионици, Брусу, Пландишту и Осечини.

НА ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА У НИШУ ПРОШАО КАНДИДАТ НОВЕ СРБИЈЕ
ГЛАТКА ПОБЕДА
СМИЛЈКА КОСТИЋА
НИШ - На одржаним локалним изборима Нишлије су за градоначелника изабрале Смиљка Костића, кандидата Нове Србије. По подацима ЦЕСИД, са 90 одстообрађених бирачких места, Костић је однео победу на 62,8 одсто или 39.434 гласа.
За његовог противкандидата, досадашњег председника Скупштине града Горана Ћирића, кога је предложила Демократска странка, гласало је 35,6 одсто или 22.503 бирача.
Иначе, у граду на Нишави своју грађанску дужност испунило је 120.873 Нишлија, а излазност је била 28,9 одсто.
- Интересантно је да је Костић убедљиво победио на оним изборним местима, где је пре две недеље са великом разликом тријумфовао управо Ћирић - нагласио је Лучић.
М. Б.

У СЈЕНИЦИ ПОБЕДИЛА ЛЈАЈИЋЕВА СДП
НОВИ ПАЗАР УГЛЈАНИНУ
Нови председник општине Нови Пазар је Сулејман Угљанин, лидер колиције “Листа за Санджак”, који је у до краја неизвесној борби победио др Саита Качапора, кандидата ЛЈајићеве Санджачке демократске партије. У Сјеници је више успеха имао др Рифат Зорнић, кандидат СДП-а, који је победио Исмета Махмутовића - Цица, кандидата “Листе за Санджак др Сулејман Угљанин”. Према незваничним резултатима, и у Пријепољу је победио кандидат Санджачке демократске партије.
У тренутку слања овог извештаја на улицама Новог Пазара је много људи, присталице Сулејмана Угљанина славе, али без инцидената. На изборе је изашло нешто преко 50 одсто грађана, а све је протекло у коректној атмосфери. М. Н.


ДРУГИ КРУГ ИЗБОРА ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА КРАГУЈЕВЦА
ТРИЈУМФ ВЕРОЛЈУБА СТЕВАНОВИЋА
КРАГУЈЕВАЦ - Нови градоначелник Крагујевца је Верољуб Стевановић, кога је кандидовала “Коалиција заједно за Крагујевац” коју чине СПО, НДС и СД.Према незваничним подацима Стевановић је освојио 73,88 одсето гласова, док је његов противкандидат Драгутин Радосављевић из Демократске странке освојио 26,10 одсто гласова бирача који су гласали.
У првој изјави Стевановић је рекао да ће се одмах посветити решавању нагомиланих проблема, пре свега и привреди и невољама социјално угрожених Крагујевчана и да ће у наредном периоду ситуација у тим, али и другим областима бити знатно боља, односно да има тим и способност да испуни предизборна обећања. М. Л.


РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА ЗА ПРЕДСЕДНИКЕ ОПШТИНА
Александровац Југослав Стајковић (ПЗЖ)
Алексинац Ненад Станковић (СРС)
Апатин Живорад Смиљанић (СПС))
Аранђеловац Радосав Швабић (СРС)
Ариље Зоран Мићовић (ДС) 54,34
Бабушница Мирољуб Јовановић (НДС, ДПС)
Бајина Башта Милоје Савић (СПС)
Бач Томислав Богуновић (ДС)
Бачка Паланка Драган Бозало (СРС)
Бачки Петровац Јан Сабо (Г17+)
Блаце Небојша Милосављевић (ДС)
Бојник Јовица Аранђеловић (ГГ)
Бољевац Небојша Марјановић (ДСС)
Бор Драган Величковић (ДСС)
Брус Милутин Јеличић (НС)
Ваљево Јован Томић (НС))
Варварин Зоран Миленковић (СПО)
Велико Градиште Драган Милић (СПС)
Владимирци Јанко Ђурић (ДС)
Власотинце Срђан Шушулић (ДС)
Врање Мирољуб Стојчић (СПС)
Врбас Жељко Лаиновић (СРС)
Врњачка Бања Родољуб ДЖамић (ГГ)
Вршац Јовица Заркула (ГГ))
Голубац Зоран Пајкић (ДС)
Горњи Милановац Дражимир Марушић (СПС)
Димитровград Веселин Величков (ДС)
Жабаљ Војислав ДУвњак (СРС)
Жабари Живорад Настић (СПС)
Жагубица Драги Дамјановић (Г17+)
Житиште Зоран Касаловић (СПС)
Житорађа Станиша Ђокић (ГГ)
Зрењанин Горан Кнежевић (ДС)
Ивањица Миломир Зорић (ГГ)
Инђија Горан Јешић (ГГ)
Јагодина Драган Марковић Палма (ЈС)
Кањижа Карољ Кернеци (РВ)
Кикинда Др Бранислав Блажић (СРС)
Кладово Синиша Поповић (ДС)
Књажевац Градимир Живковић (ДСС)
Коцељева Верољуб Матић (ГГ)
Косјерић Жељко Продановић (ДСС-НС)
Крупањ Зоран Грујичић (ДС)
Крушевац Драган Аздејковић (ДСС)
Кучево Зоран Милекић (СРС)
Лајковац Владан Чоловић (ДС)
Лапово Драган Златковић (СПО)
Лебане Мића Станковић (ДС)
Лучани Слободан Јоловић (ГГ-СПС)
Лозница Видоје Петровић (Г17+)
ЛЈиг Мирослав Максимовић (ГГ)
ЛЈубовија Видоје Јовановић (СПС)
Мајданпек Драган Поповић Поп (ГГ)
Мали Зворник Јово Роган (СД)
Мионица Милан Матић (НС)
Мало Црниће Миодраг Марковић (ГГ)
Неготин Радмила Геров (ПНТК)
Нова Варош Бранислав Дилпарић (СПС)
Нова Црња Др Миломир Дуњић (СРС)
Нови Бечеј Аца Ђукичин (РВ)
Осечина Милан Симић (НС, СПО, ДС)
Оджаци Милан Ћук (СРС)
Панчево Срђан Миковић (ГГ)
Параћин Саша Пауновић (ДС)
Петровац на Млави Радиша Драгојевић (СПС)
Пећинци Никола Павковић (ДС) Лазар Чавић (СРС)
Пожаревац Душан Вујичић (СПС)
Пожега Милан Стевовић (СРС)
Прокупље Владимир Јовановић (ДС)
Сечањ Предраг Милошевић (ГГ)
Смедеревска Паланка Радослав Цокић (СПО-НС)
Сокобања Милиша Динић (ГГ)
Сомбор Јован Славковић (ДС)
Србобран Бранко Гајин (ГГ)
Сремски Карловци Миленко Филиповић (Г17+, ДС, ДСС, СПО)
Стара Пазова Срђа Комазец (СРС)
Суботица Геза Кучера (СВМ)
Сурдулица Станислав Момчиловић (СРС)
Темерин Стојан Тинтор (СРС)
Трговиште Радован Стојановић (ДС)
Трстеник Радован Рака Радовић (ГГ)
Ужице Мирослав Мартић (ДС)
Чајетина Милан Стаматовић (ДСС)
Чачак Велимир Станојевић (НС)
Шабац Милош Милошевић (ДС-СПО)
Шид Мита Аврамов (СРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације