Фали им пар хиљада гласова: “Краљевина” ипак није ушла у Парламент

Танјуг

четвртак, 02. 07. 2020. у 13:51

Фали им пар хиљада гласова: “Краљевина” ипак није ушла у Парламент
На основу пребројаних сто одсто гласова са поновљених избора, коалицији "За краљевину Србију" недостајало је неколико хиљада гласова да пређе цензус и уђе у Скупштину Србије
На основу пребројаних сто одсто гласова са поновљених избора, коалицији "За краљевину Србију" недостајало је неколико хиљада гласова да пређе цензус и уђе у Скупштину Србије.


ПОКС сматра да би изборни резултат био сигурно бољи и довољан за прелазак цензуса да је поновљене изборе РИК заказао у недељу, а не радним даном и у моменту када поново расте број заражених корона вирусом, што је, сматрају, изазвало малу излазност.


“На поновљеним изборима побољшали смо изборни резултат и били трећи по броју гласова, али ипак недовољно да пређемо изборни цензус. Учврстили смо своју четврту позицију на политичкој сцени, после само три године деловања и то сматрамо великим успехом,” саопштио је председник ПОКС-а Жика Гојковић.


Додао је да је важно и то што су успели да отворе битну тему у српском друштву, а која је била забрањена 75 година - да ли Србија треба да буде република или да се обнови монархија.


Он је захвалио свим монархистима који су гласали за њих и нагласио да им обећавају да ће још снажније наставити борбу за суверену, уставну, парламентарну Краљевину Србију и за њене вредности, јер у ту идеју чврсто верују.


“Наше време тек долази! С вером у Бога, за Краља и отаџбину,” рекао је председник ПОКС-а Жика Гојковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Djordjina Lee

03.07.2020. 00:11

Žalosno da je naš narod za 75 god izgubio toliko Srbskog porekla i istorije komunizam je naneo dugotrajnu štetu .

Vatro Marx

03.07.2020. 11:42

Kakvu funkciju ima danas kralj. Srbija treba da ide napred a ne da se vraca u nazsd.