Резултати поновљеног гласања у Параћину: Убедљива победа СНС са 28 мандата

NovostiOnline/З.Р.

четвртак, 02. 07. 2020. у 12:04

Резултати поновљеног гласања у Параћину: Убедљива победа СНС са 28 мандата

Фото З. Р.

Параћинска изборна комисија након поновљеног гласања на три бирачка места објавила је прелиминарне резултате локалних избора у том граду који ће постати коначни ако до вечерас у поноћ не буде приговора
Параћинска изборна комисија након поновљеног гласања на три бирачка места објавила је прелиминарне резултате локалних избора у том граду који ће постати коначни ако до вечерас у поноћ не буде приговора.

У расподели одборничких мандата у новом сазиву СО Параћин Српска напредна странка је и након понављања задржала својих 28 одборника и моћи ће самостално да формира власт у том граду. Друга по снази је листа досадашњег председника општине Саше Пауновића са 14 мандата, трећа - листа групе грађана “Сви за Параћин-Томисилав Шалетић са 5 одборника, након чега следе “Здрава прича” са 4 и Социјалистичка партија Србије са три одборника.

Након поновљеног гласања профитирала је Јединствена Србија која је успела да прође цензус и да са једним мандатом уђе у локалну скупштину, коју чине 55 одборника.


Од девет изборних листа, три су остале испод “црте”, међу њима “Покрет за село и град” који је годинама партиципирао у владајућој коалицији у Параћину.


На биралишта у овом поморавском граду изашло је 29.356 гласача, што је одзив од чак 61,21 одсто. Било је 710 неважећих гласачких листића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације