У Шапцу без поновљених локалних избора: Седница Градске изборне комисије одложена - због приговора

А.ДЕЛИЋ

среда, 01. 07. 2020. у 17:07

У Шапцу без поновљених локалних избора: Седница Градске изборне комисије одложена - због приговора
Разлог за отказивање седнице су нови приговори упућени Управном суду, пристигли д чланова бирачких одбора

ШАБАЦ – Седница Градске изборне комисије у Шапцу, заказана за среду за 12 часова,(не)очекивано је отказана, а иако је у законској обавези да распише поновљене локалне изборе на 27 места, ово тело то још није учинило.

Закон о локалним изборима прецизирао је да "реприза" гласања буде одржана у року од седам дана од доношења одлуке. Како је Управнио суд Србије у понедељак наложио понављање на 27 биралишта, Шапчани би на гласање за одборнике требало да изађу 5. јула.

Разлог за отказивање седнице ГИК су, како сазнајемо, нови приговори упућени Управном суду. Стигли су од од чланова бирачких одбора листе Небојше Зеленовића, који се сада жале на рад ГИК (?!), да им није одговорила на приговоре упуђене пре недељу дана. Односно, пре него што је Управни суд разматрао понављање избора у Шапцу!

Да подсетимо, на локалним изборима у Шапцу СНС је освојила преко 30.000 гласова, или 37 одборника (од 69), што јој даје могућност да самостално формира власт. Зеленовић има 23, "Нови тим" Немање Пајића 7, Руска странка и Европска зелена партија по једног одборника.

Међутим, гласање на 27 биралишта, што је око 30 посто бирачког тела, слику у локалном парламенту могло би променити али у корист напредњака, а не у корист Зеленовићеве ЗЗС који су захтевали понављање на свих 100 места. Преливање гласова, такође, прети да из парманета искључи обе мањинске странке.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Dusan

01.07.2020. 22:03

Zelenovic, majstor prevara. Nije ni cudo, ucio je od najboljih prevaranata Dusana Petrovica i Djilasa. Nevidjeno, covek hoce na silu vlast a izgubio sa oko 12 hiljada glasova manje od SNS. Malo li je...