ЗАТВОРЕНА БИРАЛИШТА: На 234 места поновљено гласање на изборима у Србији

NovostiOnline/ЕВН/Агенције

среда, 01. 07. 2020. у 09:01

ЗАТВОРЕНА БИРАЛИШТА: На 234 места поновљено гласање на изборима у Србији

Фото Depositphotos

На 234 бирачка места широм Србије понавља се гласање. Право гласа има 203.012 бирача
На 234 бирачка места широм Србије понавља се гласање. Право гласа има 203.012 бирача.

Поново се гласа на појединим бирачким местима у београдским општинама Врачар, Земун, Нови Београд, Обреновац, Раковица, Чукарица.

Гласа се и у Суботици, Новом Саду, Бачкој Тополи, Зрењанину, Сечњу, Алибунару, Белој Цркви, Вршцу, Пожаревцу, Беочину, Инђији, Лозници, Шапцу, Љубовији, Ваљеву...

Како је раније саопштио РИК, штампаће се укупно 204.027 гласачких листића за 203.012 бирача, што је коначан број уз обавезну резерву од 0,5 одсто.

У АП Војводини гласаће се поново на 23 бирачка места. На бирачким местима треба носити маске и држати дистанцу.


НА ПЕТ БИРАЧКИХ МЕСТА У СМЕДЕРЕВУ НА ПОНОВЉЕНОМ ГЛАСАЊУ ИЗЛАЗНОСТ 29 ОДСТО

Гласање за народне посланике у Смедереву поновљено је на пет бирачких места и то 23 Славија, Липе 2, Мала Крсна, Друговац 1 и Вучак. Од укупно уписаних 6.570 бирача на свих пет бирачких места, на гласање је изашло 1.900 или 29 одсто, сазнају „Новости“ незванично.

Координатори Републичке изборне комисије у Смедереву, који су пратило поновљене изборе у Смедереву, нису се огласили, тако да нема ни првих, прелиминарних резултата излазнсоти. (Ј.И.)


БИРАЧКА МЕСТА ЗАТВОРЕНА НА ВРЕМЕ: ПРЕЛИМИНАРНА ИЗЛАЗНОСТ У БЕОГРАДУ 20,96 ОДСТО

Према подацима Центра за праћење избора и изборних процедура, прелиминарна излазност на поновљеним изборима на бирачким местима у Београду износи 20,96 одсто.

Како су саопштили из Центра, сва бирачка места у Београду на поновљеним парламентарним изборима затворена су на време, а неправилности до којих је дошло на бирачким местима на којима су посматрачи пратили ток гласања нису, како кажу, утицале на регуларност избора. (Бета)


ВЕЛИКА ИЗЛАЗНОСТ И ПОБЕДА НАПРЕДЊАКА У СУРДУЛИЦИ

У Сурдулици су избори поновљени на четири бирачка места на којима укупно гласа око хиљаду бирача. Према речима Александра Кусаковића члана Општинске изборне комисије до затварања бирачких места изашло је 90 посто уписаних бирача. Према прелиминарним резултатима убедљиву победу однели су напредњаци.

- Српска напредна странка је на поновљеним изборима однела убедљиву победу.Овим смо показали снагу странке, али и жељу грађана Сурдулице за променама. Хвала гласачима у Сурдулици и Масурици – каже за "Новости" Игор Костић потпредседник општинског одбора СНС–а у овој општини.

Према прелиминарним резултатима СНС је освојио укупно 462 гласа, а СПС 384. (Ј.С.)


ЗАТВОРЕНА БИРАЛИШТА

У 20 часова затворена су 234 бирачка места широм Србије на којима је данас поновљено глашање.

Право гласа данас је имало 203.012 бирача.


ПОНОВЉЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ У ПИРОТУ: ГЛАСАЛО 26 ОДСТО

На поновљеним парламентарним изборима у Пироту, на гласачком месту број 10. изашло је 26 одсто од уписаних 1000 гласача.

Како сазнајемо у бирачом одбору, гласање је протекло без проблема, а резултати се очекују после 21 час.(В.Ћ.)

Фото: В.Ћ.


ВЕЛИКА ИЗЛАЗНОСТ У ПАРАЋИНУ

На поновљеним локалном изборима у параћинској општини, на два бирачка места, у Бусиловцу и Шавцу, излазност је до 18,30 сати била преко 52 одсто. На бирачком месту број 25, Бусиловац, на гласање је изашло 350 бирача, што је 52,24 одсто уписаних, док су у Шавцу гласала 284 бирача или 54,72 одсто.

На бирачком месту број 11 у градској Месној заједници “Центар” гласала су 273 бирача, односно 40,44 одсто. (З.Р.)


ВЕЛИКА ИЗЛАЗНОСТ У СУРДУЛИЦИ

На поновљеним изборима у Врање до 18 часова гласало је 20,1 одсто бирала, док је у Сурдулици гласало 43,3 одсто. (Ј.С.)

ШАБАЦ: ДО 18 ЧАСОВА ИЗЛАЗНОСТ 23,5 ПОСТО

На пет биралишта у Шапцу, где су поновљени републички избори, до 18 часова гласало је 23,5 посто грађана.

Да гласа на овим местима могло је 8.185 грађана, од укупно 103.000 уписаних у бирачки списак. Гласање је протекло мирно, уз поштовање наложених епидемиолошких мера. (А.Д.)

ИЗЛАЗНОСТ У ЗРЕЊАНИНУ ИЗМЕЂУ 11 И 12 ПОСТО, У ТОМАШЕВЦУ ОКО 30, У ЛАЗАРЕВУ ПРЕКО 20 ПОСТО

На поновљеним републичким изборима у одновној школи "Петар Петровић Његош" у Зрењанину од укупно 1649 гласача, до 18 часова изашло је 189, што је око 12 посто, слично као и на изборима за покрајинску скупштину, на изборном месту у Месној заједници Доситеј Обрадовић у Зрењанину, где је од 1516 уписаних, гласало 177 бирача, а тај тренд је и на гласачком месту у основној школи "Јован Цвијић" у Зрењанину.

Најбоља излазност била је у месту Томашевац, на гласачком месту број 28, где је од 1178 уписаних, на поновљено гласање дошло 380 бирача, што је 30 посто, док је у селу Лазарево, излазност била 20 процената. (Б.Г.)

Фото: Б. Грујић

ИЗЛАЗНОСТ У ЛОЗНИЦИ ДО 18 ЧАСОВА: ОД 14- 17,9 ОДСТО

Највећи одзив бирача у лозничком крају, где су парламентарни извори поништени на четири места, је у Основној музичкој школи, где је гласало 17,9 одсто уписаних у бирачке спискове.

У селу Брадић, у приградском насељу Клупци, као и у ОШ „Вук Караџић“, до 18 часова изашло је око 14 одсто бирача. (В.М.)


У ШАПЦУ ЈОШ НИСУ РАСПИСАНИ ПОНОВЉЕНИ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ: СЕДНИЦА ГИК НАПРАСНО ОДЛОЖЕНА

Седница Градске изборне комисије у Шапцу, заказана за среду за 12 часова,(не)очекивано је отказана, а иако је у законској обавези да распише поновљене локалне изборе на 27 места, ово тело то још увек није учинило. Разлог за отказивање седнице ГИК су, како сазнајемо, нови приговори упућени Управном суду.

Све о изборима у Шапцу прочитајте ОВДЕ. (А.Д.)

НОВОСАЂАНИ ПОНОВО ГЛАСАЈУ: ИЗЈАШЊАВАЊЕ НА СЕДАМ БИРАЧКИХ МЕСТА

На подручју Града Новог Сада поновљени избори одржавају се данас на укупно седам бирачких места, од којих на пет грађани гласају за избор посланиха у републичком парламенту док се на два поново изјашњавају о будућим представницима у Скупштини АП Војводине.

Покрајински избори поновљени су на укупно 23 бирачка места у Војводини, међу којима су и она новосадска, у ОШ „Жарко Зрењанин“ и у ОШ „22. август“ у Месној заједници Буковац. На та два бирачка места укупно је уписано 25.389 бирача.

Поновљени републички избори на подручју Новог Сада организовани су на два бирачка места у Школи „Богдан Шупут“ на Детелинар и на по једном у МЗ Видовданско насеље, ОШ „Коста Трифковић“ и у ОШ „Ђура Јакшић“ У Каћу.

Према незваничним информацијама, на новосадским биралиштима није било битнијих проблема приликом гласања.. Г.)


ИЗБОРИ СЕ ПОНАВЉАЈУ НА НЕКОЛИКО МЕСТА У СУБОТИЦИ: ДО 14 ЧАСОВА ГЛАСАЛО 11 ОДСТО ГРАЂАНА

На четири бирачка места у Суботици на којима ће данас је поновљено гласање, због, како се наводи, техничких неправилности..

Понављање гласања за покрајинске листе је на бирачком месту 32 у ОШ "Матко Вуковић - мала школа", а за републичке на бирачким местома у МЗ "Зорка" амбуланта, ОШ "Вук Караџић" на Рати и ОШ "Хуњади Јанош" у Чантавиру.

По незваничним подацима, до 14 часова своје бирачко право искористило је око 11 одсто грађана. (Ј. Л.)ВЕЛИКА ИЗЛАЗНОСТ У СУРДУЛИЦИ: ДО 15 ЧАСОВА ГЛАСАЛО 15,1 % БИРАЧА

У Сурдулици су избори поновљени на четири бирачка места на којима укупно гласа око хиљаду бирача.према речима Александра Кусаковића члана Општинске изборне комисије до 13 сати укупна излазност на ова четири бирачка места је 24,75 посто.Велика излазност у Сурдулици. На поновљеним изборима у Врању до 15 сати гласало је укупно 15.1% бирача, потврдио је за Вечерње новости координарор РИК –а Душан Аритоновић. У Сурдулици је тај број више него дупло већи, како нам је потврђено у Општинској изборној комисији до 16 сати гласало је чак 37,59 процената уписаних бирача на укупно четири бирачких места где се понављају избори.Избори се одвијају без инцидената и проблема уз појачане епидемијске мере спречавања ширења вируса.

ПОНОВЉЕНИ ИЗБОРИ У ЛОЗНИЦИ: МАЛА ИЗЛАЗНОСТ

У лозничком крају данас се, поново, гласа за парламентарну посланичку листу у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ Клупци, ОШ „Вук Караџић“ у Лозници, Основној музичкој школи „Вук Караџић“ у Лозници и у селу Брадић.

Биралишта су на време отворена, нема никаквих инцидената, све протиче мирно и бирачи долазе на биралишта са максама које имају и чланови изборних комисија.На једом од бирачких места у Клупцима, један од чланова, изборне комисије пожалио се да нису добили средства за дезинфекцију, док су добили заштитне маске.

У Клупцима, где је била наша екипа, до 14 часова, на једном од пет бирачких места у том насељу, где се само понављају избори, до 14 часова, гласало је око осам одсто бирача, док их је 21 јуна било око 50 одсто од броја уписаних. (В.М.)


ГЛАСАЈУ ЈАГОДИНЦИ И РЕКОВЧАНИ

Поновљени парламентарни избори организовани су у четири изборне јединице у Јагодини и рековачком селу Мотрић, изборна јединица 19.

Право гласа у Јагодини има 4.329 бирача, а могу да га остваре у изборној јединици 56 у селу Буковче, 64 у згради Филијале Националне службе запошљавања, 65 у згради Катастра и у изборној јединици 81 у ОШ "Горан Остојић".

Радно тело у Јагодини не бележи излазност, док је у Мотрићу од 143 гласача до 14 сати на биралиште изашло само 14 бирача.

Иначе, Јагодинци су 21. јуна гласали на 91 изборном месту, а највише гласова, 57,52 одсто, дали су листи "Александар Вучић - за нашу децу". Следи листа "Ивица Дачић СПС - ЈС Драган Марковић - Палма" с 18,22 одсто и листа "СПАС" с 3,88 одсто гласова. (З. Г.)


ПОНАВЉАЊЕ ИЗБОРА У МАЛОМ ИЂОШУ, ДО 13 ЧАСОВА 22 ОДСТО ГЛАСАЛО

Због уочених неправилности на два бирачка места у Малом Иђошу понављају избори за нови сазив републичког парламента.
Републички посланици поново ће се бирају на бирачком месту број 1, у просторијама Реонског дома, као и на бирачком месту број 22 у месној заједници.


Фото Ј. Л.


Према подацима изборне комисије, до 13 часова на биралишта је изашлу у просеку 22 одсто бирача. (Ј.Л.)


У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ ИЗЛАЗНОСТ ПРЕКО 17 %

СРЕМСКА МИТРОВИЦА- На подручју Сремског округа, републички избори понављају се на 11 бирачких места, и то у Инђији на три, Руми два и по једно у Старој Пазови, Шиду и Иригу.

У Сремској Митровици избори се понављају на четири изборна места, од којих на републичким изборима има 4.537 уписаних бирача и на бирачком месту у Чалми где се понављају за покрајинске посланике, где право гласа има 1.215 бирача.


Фото С.К.


Како каже Мирослав Јокић координатор радног тела за републичке и покрајинске изборе у Сремској Митровици избори се понављају због грешака у записнику бирачких одбора на сва четири бирачка места, а до 13 часова излазност је преко 17,01 одсто. (С.К.)


ПОНОВЉЕНО ГЛАСАЊЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ У ПИРОТУ

СХОДНО решењу Републичке изворне комисије, гласање се понавља и на једном гласачком месту у Пироту.


Фото В.Ћ.


Реч је о гласачком месту број 10 које се налази у пиротској Гимназији, где гласају грађани из околних улица, али само за народне посланике. Према речима Виолете Антић, председника бирачког одбора до 11 и 30 часова, своје право искористило је око 10 одсто уписаних бирача. Процес се одвија без икаквих проблема. (В.Ћ.)


У БЕОГРАДУ ДО ПОДНЕ ИЗАШЛО 8,25 ОДСТО

Према подацима Центра за праћење избора и изборних процедура, излазност до 12х, на поновљеним бирачким местима у граду Београду – износи 8,25 %.


У НИШУ ПОНОВО НА ОСАМ БИРАЧКИХ МЕСТА

У Нишу се гласа на 8 бирачких места, а сва су отворена на време и до сада није било никаквих неправилности.

Како каже координатор поновљених избора Љубиша Јанић, пресек излазности не морају да раде па се засад не зна колико је Нишлија изашло да заокружи свог кандидата. (Ј.Ћ.)


У СУРДУЛИЦИ ПОНАВЉАЊЕ НА ЧЕТИРИ БИРАЧКА МЕСТА


Сурдулица – У Сурдулици су избори поновљени на четири бирачка места на којима укупно гласа око хиљаду бирача.према речима Александра Кусаковића члана Општинске изборне комисије до 13 сати укупна излазност на ова

четири бирачка места је 24,75 посто.НА НАЈВЕЋЕМ БИРАЧКОМ МЕСТУ ВРАЊУ ИЗЛАЗНОСТ 11 ПОСТО


На поновљеним изборима за посланике Народне скупштине Републике Србије, на бирачком месту број 12 у насељу Оџинка до 12.50, гласало је 239 бирача, односно близу 11% од укупног броја уписаних.

Девет бирачких места на којима се поново гласа, отворена су до 20 сати. За сада гласање протиче без инцидената и проблема. (Ј.С.)


ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ ГЛАСА СЕ НА 12 ИЗБОРНИХ МЕСТА

ПОЖАРЕВАЦ – У Браничевском округу републички избори 1. јула поновљају се на 12 гласачких места. У Пожаревцу се поново гласа на месту број 23, у Месној зајендици „Булевар“, у Кучеву на местима 25 и 36 – у Дому културе и Основној школи, у Голупцу на месту број 1, а у Малом Црнићу на месту број 28. Грађани Жабара поново гласају на изборним местима број 3, 20 и 27, а у Петровцу на Млави на местима 11, 16, 20 и 43.

На овим изборним местима излазност бирача до 12 сати је неуједначена, али се процењује да премашује 20 одсто. Гласање је почело у 7 сати и до поднева није било ниједног пријављеног инцидента. (Д.Н.)


У ШАПЦУ ГЛАСАЊЕ НА ПЕТ МЕСТА: ДО ПОДНЕ ИЗАШЛО 12,2 ПОСТО

ШАБАЦ – Поновљени републички избори у Шапцу одржавају се на пет бирачких места, на којима право гласа има 8.185 грађана, од укупно 103.000 уписаних у бирачки списак. Гласа се у градским месним заједницама Камичак, Шипурске ливаде и Јевремова и у селима Липолисту и Прњавору.


Фото А. Д.


Гласање протиче у мирној атмосфери, а до 12 часова на биралиште је изашло 12,2 посто грађана. Иначе, чланови бирачких одбора као и грађани, на свим местима придржавају се мера против ширења коронавируса. (А.Д.)


У ТОКУ ГЛАСАЊЕ НА ПОНОВЉЕНИМ ИЗБОРИМА У ВРАЊУ

Бирачка места на територији Града Врања, за гласање на поновлљеним изборима отворена су на време, гласање за сада протиче без проблема. На поновљеним изборима за посланике Народне скупштине Републике Србије грађани могу да гласају на девет бирачких места.


Фото Ј.С.


Бирачи, којима “Пошта Србије” није уручила обавештење о гласању, имају право да изађу на биралишта. Са собом морају да имају важећу личну карту или пасош, а припадници Војске Србије војну легитимацију. Право гласа има 6.290 бирача, а сва бирачка места биће отворена до 20.00 сати. (Ј.С.)

ЈАГОДИНЦИ ДАНАС ГЛАСАЈУ НА ЧЕТИРИ ИЗБОРНА МЕСТА

Данас се у Јагодини у четири изборне јединице одржавају поновљени избори за народне посланике у републичкој скупштини. Гласачка места су на време отворена, гласање протиче у реду а излазност је солидна, изјавио је Танјугу председник изборног радног тела Љубиша Седларовић.Гласање протиче уз промену епидемиолошких мера против ширења корона вируса.

Гласање се спроводи у изборним јединицама 56 у селу Буковче, 64 у згради Филијале Националне службе запошљавања, 65 у згради катастра и у изборној јединици 81 у Основној школи "Горан Остојић".

У бирачки списак је уписано 4.329 бирача који би требало да гласају данас.

Јагодинци су 21. јуна гласали на 91 изборном месту, а највише гласова су дали листи "Александар Вучић - за нашу децу" 57,52 одсто, листи "Ивица Дачић СПС - ЈС Драган Марковић - Палма" 18,22 и листи "СПАС" 3,88 одсто гласова. Од 64.843 уписаних у бирачки списак на гласање је 21. јуна изашло 43,85 одсто.


НА ПЕТ БИРАЧКИХ МЕСТА У СМЕДЕРЕВУ НА ПОНОВЉЕНОМ ГЛАСАЊУ ДО 10 ЧАСОВА ИЗЛАЗНОСТ 5 %

СМЕДЕРЕВО – Гласање за народне посланике у Смедереву поновља се данас на пет бирачких места у Смедереву, а то су 23 Славија, Липе 2, Мала Крсна, Друговац 1 и Вучак. Од укупно уписаних 6.570 бирача на свих пет бирачких места, до 10 часова изашло је на гласање 376 односно 5,72 одсто. (Ј.И.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (40)

Stefan

01.07.2020. 09:18

Ponovljeno glasanja na 234 biračkih mesta ne može bitno da utiče na promenu broja osvojenih mandata.

Zeljko85

01.07.2020. 09:50

Pa u redu je ako RIK tako kaže, samo se nadam da će izaći dovoljan broj glasača na svim mestima.

Jana

01.07.2020. 10:15

Bitno je da sve prođe danas kako treba, bez incidenata i napokon ćemo znati precizne konačne rezultate izbora.

Ogi

01.07.2020. 10:49

SNS je svojim radom i trudom zadobio poverenje naroda i tako ce se i nastaviti.Ljudi znaju da cene prave vrednosti.

MarijaMarika

01.07.2020. 11:04

Nadamo se da ce SNS opet odneti poverenje gradjana, jer samo Vucic radi i gradi ovu drzavu.

Minja

01.07.2020. 18:57

Jedva cekam vecerasnje rezultate ponovljenih izbora. Da popijemo pivo jer ce opoziciji biti krivo !!!!

Hedona

01.07.2020. 20:55

SNS će ubedljivo pobedti na svim biralištima. Srbija se danas cela razvija i gradi, to je jako važno za ekonomski oporavak i razvoj naše države.

MAKSS84

02.07.2020. 00:48

Narod je birao za svoju buducnost i bolji zivot, narod je zaokruzio najjacu stranku u Srbiji.

Filip

02.07.2020. 08:41

Dokazano je da onaj ko je radio i gradio za Srbiju ima najvecu podrsku naroda.