Марушић: Поднећемо кривичне пријаве против одговорних лица у Општини НБГД

четвртак, 25. 06. 2020. у 19:44

Марушић: Поднећемо кривичне пријаве против одговорних лица у Општини НБГД

Фото: И. Митрић

Листа "Александар Вучић - За нашу децу" победила је на изборима за Скупштину општине Нови Београд где смо добили подршку 32.339 бирача односно 42,98 одсто изашлих, рекао је Марушић
Стево Марушић, председник општинског одбора СНС Нови Београд рекао је поводом резултата избора на општини Нови Београд, да четири дана након завршетка изборне трке грађани те општине нису добили резултате.

- И четири дана након завршених избора за општинску управу – Нови Београд не може да добије тачне резултате гласања – онакве какве су грађани заслужили. Наиме, на изборима за одборнике Скупштине општине Нови Београд одржаних 21.јуна 2020. године, победила је СНС. Општинска изборна комисија (ОИК), у којој већину има Александар Шапић, прегласавањем је променила изборни резултат, како би СПАС добио један мандат више од СНС и тиме себе прогласили за победника општинских избора.
Као што је познато широј јавности, Општински одбор СНС уложио је приговор на овакав извештај ОИК-а - рекао је Марушић.

Он је нагласио да је листа "Александар Вучић - За нашу децу" победила на изборина за Скупштину општине Нови Београд и да су добили подршку 32.339 бирача.

- Листа "Александар Вучић - За нашу децу" победила је на изборима за Скупштину општине Нови Београд где смо добили подршку 32.339 бирача односно 42,98 одсто изашлих - освојивши 23 мандата за одборнике будућег сазива СО Нови Београд.
С обзиром на уложене приговоре Општинској изборној комисији СО Нови Београд, ни данас 25.јуна, нисмо добили званичан одговор иако сматрамо да је законски рок истекао. Данас нам је уручен само званични статистички извештај ОИК-а са резултатима са 142 бирачка места на Новом Београду, који још увек нису оверени нити потписани.
Важно је нагласити да се приказани подаци не слажу са резултатима потписаних записника са бирачких места. Уверени смо да су у питању противзаконите радње односно да је на делу очигледно манипулисање и крађа гласова како би се прекројила изборна воља бирача на Новом Београду. Из тог разлога новобеоградски општински одбор СНС - одмах ће поднети кривичне пријаве против одговорних лица у Општини НБГД - наводи Марушић и додаје:

- Оваква крађа гласова потврђује да наводи из претходног периода о против-законитим радњама челних људи у Општини Нови Београд као што су бесправна градња, злоупотреба службеног положаја на штету општинског буџета и новобеограђана - нису били неосновани. Још више чуди очекивање појединаца да добију поверење грађана да воде државу и заузму важне државне функције са оваквим безобзирним понашањем.
На крају, имајући на уму чињеницу да ОИК Новог Београда одбија да се изврши провера потписаних записника са бирачких места – нама није остављена друга могућност него да изборну вољу грађана спроведемо кроз поступак Управног суда, где ћемо затражити проверу потписаних записника и то са свих оних бирачких места где се извештај ОИК-а не поклапа тим записницима. Борићемо се до остварења пуне победе јер једино на тај начин, спровођењем закона, грађани Новог Београда могу да се надају бољем животу сутра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације