Вучић прогласио победу: Освојили смо више од 2 милиона гласова

недеља, 21. 06. 2020. у 22:17

Вучић прогласио победу: Освојили смо више од 2 милиона гласова
Обраћање председника Србије и СНС Александра Вучића
Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима Србије и саопштио да је СНС однео убедљиву победу.

- Даме и господо, драги пријатељи, поштовани грађани, у политици сам дуго али наравно никада овакав тренутак нисам доживео. Вечерас смо добили огромно поверење народа, највеће икада у Србији у условима када је мало ко веровао у то. И добили смо велико упозорење народа да морамо да будемо још одговорнији, озбиљнији, марљивији и да морамо да направимо најбоље могуће резултате за наш народ и грађане.


Вучић је саопштио да је СНС добила више од 2 милиона гласова.

- Ми смо вечерас на нешто мање од 3 милиона људи који су изашли на изборе, као листа број један добили више од 2 милиона гласова, што је апсолутни рекорд. Победили смо свуда где смо губили. победили смо у сваком месту у иностранству. Победили смо тамо где никада нисмо победили. Тако да смо у Републици Српској добили 90 посто гласова.

Вучић је у говору након избора навео места у којима је СНС однео победу:

- Победили смо од Берна, Беча, до Москве и Сочија. Велико хвала нашим људима на КиМ. ДТамо је била рекордна излазност. Нама су до пре само два дана говорили да Срби на Косову и Метохији неће моћи да учествују на изборима. Први пут у Косовској Митровици да смо имали више од 10.000 гласача. Такав одзив никада нисмо имали - рекао је Вучић.


Председник је додао да остаје да ОЕБС преброји гласове.

- Желим такође да се захвалим свим грађанима Србије који су упркос свим претњама, упркос сталним покушајима многих да их заплаше короном, а до јуче су лупали у шерпе и тражили да узкинемо све мере пошто је то диктатура. Људи су разумели да је будућност Србије важна за све нас.

Вучић се захвалио свим грађанима Србије који су, како каже, упркос претњама, сталним покушајима заплашивања короном, али одговорни и разумни са тим да је будућност Србије важнија од свакога од нас.


- Желим да се захвалим и пензионерима и свима осталима који су имали довољно храбрости да покажу свима шта желе од будућности Србије - рекао је Вучић.

Како каже, захвалан је људима на историјској подршци.

Вучић је рекао да очекује да буде преко 64 посто гласова, и додаје да људи треба да имају у виду да је 64 посто од изашлих.

- Желим да честитам свима на коректној и фер кампањи. Сматрам да је била фер и коректна - рекао је Вучић.

Како каже, оно што је за њих важно, јесте да овакво поверење народа добијамо у оскудним тренуцима за земљу и то за, како додаје, одличне резултате којима су се многи подсмевали.


- Ово не значи да је народ задовољан нама, ово значи да је народ разумео какву одговорност и озбиљност тражи будућност - рекао је Вучић и додао да ово значи да исто тако и они треба да се мењају и да уложе још већу енергију него до сада за још боље резулате.

Вучић је истакао да има нови и већи циљ, а то је, како каже, да се Србија додатно изгради и да се људи запосле.

- Знам ја да би многи овде, бржег и јачег срца желели да кажем нешто о политичким противницима, али ни реч нећу рећи. Снага је у плану и програму и у ономе што радите и чините, а не у добацивању и критиковању - рекао је Вучић и додао да је важно да у формирању наредне Владе покажу да нису бахати.

Како каже, узимаће људе и са других листа.

- Мораћемо да на нашем европском путу покажемо да то можемо да радимо и брже и снажније и јаче. Да убрзамо наш европски пут и да урадимо додатне реформе - рекао је Вучић и додао да се неће улизивати никоме, да ће чувати пријатеље који су били са Србијом и у најтежим временима.

Вучићево обраћање погледајте на приложеном видео-снимку:


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (26)

Svedoksaradnik

21.06.2020. 23:50

@BrV - Opet vam ne valja??pa i da je 45%,oduvao vas je...realno.Prihvati poraz,ne znam sta je problem

Ja

21.06.2020. 22:56

Koliki je tacan procenat izlaznosti?Vec 3 sata se niko ne oglasava.RIK,Cesid,Crta...Oni se oglasili u 20.15 casova sa podatkom od 50,2% pre svih se oglasavajuci.

Перица из вароши

21.06.2020. 23:14

Неке странке имале већи број потписа код пријаве ,него што су добили гласова на изборима!!!!!!!!!!!!!

Ranko

22.06.2020. 14:27

Najmanje što bi trebali sada da urade lideri SZS je da upute javno izvinjenje Vučićima.

Sve Je Jasno

22.06.2020. 17:05

Izbori su prošli,sad će opet korona...idu krupne stvari za rešavanje...