ПОСЛАНИК Српске напредне странке (СНС) Александар Марковић оценио је данас да је председник Српске демократске странке (СДС), бивши председник Србије и Демократске странке Борис Тадић, доживео "тешку бламажу" јер није успео да скупи довољан број потписа за локалне изборе у београдској општини Врачар.

- Борис Тадић и остали који су громогласно најављивали излазак на локалне изборе на Врачару, па чак унапред проглашавали победу, доживели су тешку бламажу јер нису успели да обезбеде ни потребан број потписа грађана како би предали изборну листу - навео је Марковић у изјави за јавност.

Он је оценио да је "жалосно када се неко ко је обављао функцију Председника Србије служи неистинама како је, тобоже, опструисан од општинске управе у прикупљању потписа".

- Срамно саопштење у коме бивши Председник Србије износи неистине служи као покушај оправдања за потпуни крах његове политичке опције. Треба подсетити да је управо Демократска странка и то док је Тадић био на њеном челу вршила власт на општини Врачар. Резултати те власти били су катастрофални и огледали су се у огромним минусима, дуговима и губицима, па не чуди сто је бивши Председник остао ускраћен за подрску Врачараца - закључио је Марковић.