БЕОГРАД - Градска општина Врачар одбацила је данас тврдње председника СДС Бориса Тадића да је опструирала прикупљање потписа његове коалиције за локалне изборе на тој општини 21. јуна, тако што није обезбедила општинске овериваче.


Начелница Управе општине Врачар Гордана Баста навела је да је то “ноторна неистина”.


Општина Врачар припада свим грађанима Врачара и наши сервиси су доступни свима под једнаким, законом прописаним, условима. Тако је било и у овом случају. Изборна листа Бориса Тадића је имала општинског оверивача и могли су да прикупљају потписе грађана за предају листе. Ми не можемо да утичемо на то колико ће грађана подржати коју изборну листу”, наводи се у саопштењу које је потписала Баста.


У саопштењу, које је објављено и на сајту општине Врачар, наводи се да је листа око СДС поднела захтев 27. маја да им се од 28. маја до 5. јуна, сваког дана од 12 до 20 сати у просторијама њихове странке обезбеди оверивач.


Од 28. маја на располагању су имали у потпуности једног оверитеља у просторијама њихове странке у Улици Максима Горког 1а, у складу са њиховим захтевом, у просеку дневно по 8 сати и том приликом оверили потпис сваког грађанина који је дошао да подржи ову изборну листу”, стоји у саопштењу.


Други оверивач је, како се наводи, био ангаживан на овери потписа за друге изборне листе.


Додаје се и да поред општинских оверивача, потписе бирача могу да оверавају и нотари, што није у надлежности Општине.


У саопштењу се апелује да се општина Врачар не меша у политичке борбе.


Борис Тадић, председник СДС, која на локалне изборе на Врачару излази у коалицији са ПСГ и Новом странком, раније је навео да се све време суочавају с опструкцијом и од стране власти и од стране “бојкот опозиције".


"Последња таква опструкција је била необезбеђивање општинских оверивача на Старом граду и на Врачару, иако је у једној општини на власти опозиција, а на другој СНС. Тужно је што су у томе били јединствени", рекао је Тадић.


Са Старог града се нису оглашавали тим поводом.